Pita med pulled pork, sprø kikerter og tahinidressing

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pita med pulled pork, kikerter og tahinidressing

Denne oppskriften på pita med pulled pork, sprø kikerter og tahinidressing føyer seg inn i rekken over enkle hverdagsmiddager. Det tok cirka 30 minutter fra jeg startet og til middagen stod på bordet.

  • Har du ekstra godt tid kan du også lage pitabrødene selv. Se oppskriften på flate pitabrød.

Denne gangen tok jeg meg ikke tiden til å lage pulled pork fra bunnen av, men kjøpte en ferdigvariant på butikken for enkelthets skyld. Den trengte jeg kun å varme den opp i henhold til pakkens anvisning. Jeg freste kjøttet også noen minutter i en varm stekepanne etter at det var oppvarmet. Da fikk det en litt sprø og god skorpe, samtidig som det bevarte saftigheten. Videre var det bare å kutte opp grønnsakene, sprøsteke kikertene, lage tahinidressingen og varme pitabrødene.

Flere enkle middager med pitabrød:

Håper du ble inspirert!

Pita med pulled pork, sprø kikerter og tahinidressing

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram ferdig pulled pork

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 stk agurk

  • 1/2 stk granateple

  • Frisk kruspersille

  • 4 stk pitabrød

  • Sprø kikerter
  • 1 boks kikerter (250 gram avrent vekt)

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts chiliflak

  • 1 ts salt

  • Tahinidressing
  • 2 dl gresk yoghurt

  • 1 skvis sitronsaft

  • 1 ts tahini (eller halve mengden sesamolje)

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett på stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha kikertene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Legg de over på et rent kjøkkenhåndle, slik at du blir kvitt vannet.
  • Stek kikertene på høy varme i en god klunk olje i en stekepanne til dem blir sprø. Beregn 10-15 minutter. Rør ved jevne mellomrom slik at de ikke brenner seg.
  • Varm opp pulled pork.
  • Lag tahinidressingen. Bland gresk yoghurt, sitronsaft, tahini og salt i en skål. Sett kjølig.
  • Skrell og finhakk rødløken. Skjær paprikaen i to, fjern hinnene inni og skjær den i smått. Skjær agurken i små terninger og skrell og rens granateplet. Finhakk persillen.
  • Varm pitabrødene i stekeovnen etter pakkens anvisning.
  • Jeg synes det er ekstra godt å frese kjøttet et par minutter i pannen etter at det er oppvarmet. Da får det en sprø skorpe og smaker ekstra godt. Ha kikertene over i en skål. Riv det oppvarmede kjøttet fra hverandre med to gafler og ha det i stekepannen. Stek det et par minutter på høy varme i litt olje, til det blir sprøtt på utsiden.
  • Bre litt tahinidressing utover oppvarmede pitabrød. Topp dem med pulled pork, sprøstekte kikerter, oppskårede grønnsaker, granateple og et dryss finhakket persille. Nyt umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*