• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
12. november 2019

Pitabrød med krydderstekte kikerter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pita med krydderstekte kikerter

Som du kanskje har fått med deg så har jeg fått skikkelig dilla på stekte kikerter om dagen. I dag deler jeg en ny oppskrift med disse herlighetene, nemlig pitabrød med krydderstekte kikerter. Sammen med et utvalg grønnsaker og en dæsj yoghurt eller rømme, så blir dette fantastisk godt! Tacokrydderet i denne oppskriften hadde jeg laget selv, men det er ingenting i veien ved å bruke en ferdigvariant.

Les oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

Middagsretten er også kjapp å lage, er er serveringsklar på 20-30 minutter.

Er du også glad i stekte kikerter? Her er flere middager med kikerter som har dukket opp på bloggen i det siste:

  • Nanbrød med krydderstekte kikerter
  • Spicy tomatsuppe med sprø kikerter
  • Fatteh

Sprø kikerter i pita

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 12. november 2019
  • 4 pitabrød
  • 25 min
  • Skriv ut
Vegetarpita
Ingredienser
  • 2 bokser (à 400 gram) kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 gul løk
  • 1 aubergine
  • 4 sjampinjonger
  • 4 pitabrød
  • 1/2 agurk
  • 1 granateple
  • Yoghurt/lettrømme
  • Ferske urter (eks bladpersille)
Slik gjør du det
Steg 1
Ha kikertene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Legg de over på et rent kjøkkenhåndle, slik at du blir kvitt vannet.
Steg 2
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 3
Stek så kikertene i en god klunk olje på høy varme. Rør ved jevne mellomrom slik at de ikke brenner seg.
Steg 4
Samtidig som kikertene steker har du tid til å kutte opp øvrige ingredienser. Løk, aubergine og sopp kuttes opp i smått, og settes til side. Agurk kuttes opp i små terninger og granateplet renses for kjerner.
Steg 5
Når kikertene har stekt i omentrent 8-10 minutter, og begynner å bli lett gyldne, tilsetter du tacokrydderet. Ha i litt mer olje dersom pannen har blitt tørr, slik at du får blandet krydret med kikertene. Etter et par minutter legger du kikertene over på et bakepapir, slik at litt av oljen renner av, og at de bevarer den sprø utsiden.
Steg 6
Surr så løk, aubergine og sopp i den samme pannen, med rester av tacokrydderet.
Steg 7
Legg pitabrødene i ovnen i noen minutter, til de er gjennomvarme.
Steg 8
Fyll pitabrødene med sprø kikerter, stekte og rå grønnsaker, litt yoghurt eller rømme og eventuelt litt urter. Nyt umiddelbart

Stikkord

  • pita
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grovbrød med gulrot og linfrø
Hasselbackpoteter

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales