Pitabrød med krydderstekte kikerter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pitabrød med krydderstekte kikerter

Som du kanskje har fått med deg så har jeg fått skikkelig dilla på stekte kikerter om dagen. I dag deler jeg en ny oppskrift med disse herlighetene, nemlig pitabrød med krydderstekte kikerter. Sammen med et utvalg grønnsaker og en dæsj yoghurt eller rømme, så blir dette fantastisk godt! Bruk hjemmelaget tacokrydder, eller lag din egen variant. Se oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Middagsretten er også kjapp å lage, og er serveringsklar på 20-30 minutter.

Tips! Jeg synes det blir ekstra godt om du blander en teskje eller to med tahini med yoghurten.

Er du også glad i stekte kikerter? Her er flere middager med kikerter som har dukket opp på bloggen i det siste:

Sprø kikerter i pita

4 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 2 bokser (à 400 gram) kikerter

  • 2 ss olivenolje

  • 1 pose tacokrydder

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk aubergine

  • 4 stk sjampinjonger

  • 6 stk pitabrød

  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk granateple

  • Yoghurt/lettrømme

  • Ferske urter (eks bladpersille)

Fremgangsmåte

  • Ha kikertene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Legg de over på et rent kjøkkenhåndle, slik at du blir kvitt vannet.
  • Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek så kikertene i en god klunk olje på høy varme. Rør ved jevne mellomrom slik at de ikke brenner seg.
  • Samtidig som kikertene steker har du tid til å kutte opp øvrige ingredienser. Løk, aubergine og sopp kuttes opp i smått, og settes til side. Agurk kuttes opp i små terninger og granateplet renses for kjerner.
  • Når kikertene har stekt i omentrent 8-10 minutter, og begynner å bli lett gylne, tilsetter du tacokrydderet. Ha i litt mer olje dersom pannen har blitt tørr, slik at du får blandet krydret med kikertene. Etter et par minutter legger du kikertene over på et bakepapir, slik at litt av oljen renner av, og at de bevarer den sprø utsiden.
  • Surr så løk, aubergine og sopp i den samme pannen, med rester av tacokrydderet.
  • Legg pitabrødene i ovnen i noen minutter, til de er gjennomvarme.
  • Fyll pitabrødene med sprø kikerter, stekte og rå grønnsaker, litt yoghurt eller rømme og eventuelt litt urter. Nyt umiddelbart

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*