Slik gjør du det

  1. Bland mel, tørrgjær, salt i en liten bolle. Tilsett fingervarmt vann (37 grader eller lavere) og elt deigen sammen til du får en smidig deig. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne elte den 5-8 minutter på lav hastighet, og gjerne enda lengre om du elter den for hånd. La deigen heve under et klede eller plast i ca 45 minutter.
  2. Ha hvitløk, olivenolje, hakkede tomater, sukker og basilikum i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør blenderen i 15-20 sekunder til du har en jevn tomatsaus. Smak til med salt og pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 275 grader, vanlig over og undervarme. Har du en pizzastein kan du sette denne nederst i ovnen, alternativt sett et tomt stekebrett der.
  4. Ha den ferdighevede deigen på et melet underlag. Del deigen i to og kjevle ut hvert av emnene til 2 middels store pizzaer.
  5. Smør tomatsausen utover pizzabunnene, fordel utover osten og deretter oppskåret skinke, ananas og soppen. Hvis du ønsker kan du også strø over litt finhakket basilikum før du setter den i ovnen.

    Tips! Bruk fersk ananas istedenfor den sukkersøte hermetiske.

  6. Legg pizzaen på den varme pizzasteinen eller stekebrettet nederst i ovnen. Steketiden er beregnet til 7-10 minutter nederst  i ovnen.

Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen tilbakemeldinger på oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg forsøker også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å gjøre en liten matblogger en tjeneste. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Pizza Hawaii - Pizza med skinke og ananas
Pizza Hawaii – Pizza med skinke og ananas