Pizza Hawaii – Pizza med skinke og ananas

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza Hawaii

Pizza Hawaii, altså pizza med skinke og ananas, er på ingen måte fra Hawaii. Faktisk så kommer den fra Canada, hvor den midt på 60-tallet ble servert på restauranten Satellite Restaurant i Chatham i Ontario.

Det er svært mange delte meninger om ananas på pizza. Mens noen elsker kombinasjonen av den søte ananasen mot den salte skinken, så kan andre ikke forstå hva frukt har å gjøre på en pizza. Selv holder jeg meg med førstnevnte gruppe, dvs de som elsker ananas på pizza. Men da er det viktig at man også kjøper en god og røkt skinke, eller bruker en pølse med mye smak (som pepperoni, chorizo etc). Bruker man en anonym skinke, som vanlig kokt skinke, så er det fort gjort at man blir skuffet.

Pizzabunnen har jeg denne gangen laget halvgrov, men du kan så klart lage den mindre grov dersom du foretrekker. Når det gjelder pizzasausen/tomatsausen så gikk jeg for en svært enkel variant som ikke trenger å kokes før den kan fordeles utover pizzaen.

Om du ikke er fan av ananas på pizza så kan du gjerne ta en titt på noen av de andre pizzaoppskriftene på bloggen:

eller se samlesiden for pizza.

Pizza Hawaii

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

7

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 2,5 dl sammalt hvete

  • 2,5 dl siktet hvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • Tomatsaus
  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 neve fersk basilikum

  • Salt og pepper

  • Topping
  • 100 gram røkt skinke

  • 2 stk sjampinjonger

  • 1/2 stk fersk ananas

  • 100 gram revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Bland mel, tørrgjær, salt i en liten bolle. Tilsett vann (gjerne kaldt) og elt deigen i 15-20 minutter, til du får en smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok for et best mulig resultat. La deigen heve med lokk eller under plast i 1,5-2 timer.
  • Ha hvitløk, olivenolje, hakkede tomater og basilikum i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør blenderen i 15-20 sekunder til du har en jevn tomatsaus. Smak til med salt og pepper.
  • Forvarm stekeovnen til 275 grader, vanlig over og undervarme. Har du en pizzastein kan du sette denne midt i ovnen, alternativt sett et tomt stekebrett der.
  • Ha den ferdighevede deigen på et melet underlag. Del deigen i to og kjevle ut hvert av emnene til 2 middels store pizzaer.
  • Smør tomatsausen utover pizzabunnene, fordel utover osten og deretter oppskåret skinke, ananas og sopp. Hvis du ønsker kan du også strø over litt finhakket basilikum før du setter den i ovnen. Tips! Bruk fersk ananas istedenfor den sukkersøte hermetiske.
  • Legg pizzaen over på den varme pizzasteinen eller stekebrettet midt i ovnen. Steketiden er beregnet til 7-9 minutter. Server Hawaii-pizza mens den fortsatt er rykende varm. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*