Pizza med asparges og chorizo

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza med chorizo og asparges

Har du forsøkt asparges på pizza? Det er overraskende godt! Asparges spiser jeg egentlig alt for sjeldent, så forrige helg laget jeg en nydelig pizza med asparges og chorizo. Det er så klart ikke noe i veien for å droppe chorizoen hvis du ønsker en kjøttfri variant, men personlig synes jeg at chorizo setter en ekstra god smak på pizza.

Synes du det er mye arbeid med å sette pizzadeigen? Visste du at du kan røre sammen ingrediensene til deigen allerede dagen i forveien? Se oppskrift på eltefri pizzadeig.

Jeg har ikke tatt med fremgangsmåten på å lage pizzasausen i denne oppskriften, men brukte oppskriften på Det glade kjøkkens pizzasaus. Om du ikke tar deg bryet med å lage pizzasausen selv så kan kjøpe den ferdig.

Pizza med asparges og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4 dl hvetemel

  • 1,5 dl sammalt hvete, finmalt

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Topping/fyll
  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram revet cheddar

  • 12 stk asparges

  • 1/4 stk rødløk

  • Chorizo

  • Rød chili (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sette pizzadeigen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i 20-25 minutter, til du har en smidig og god deig. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen skal være elastisk og lett klissete når den har eltet tilstrekkelig.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Mens deigen hever kan du lage pizzasausen. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus, eller bruk den sausen du foretrekker.
  • Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et melet underlag. Del deigen i to og trill hver del til runde baller. Press hvert emne lett utover eller bruk et kjevle til å forme to runde pizzaer, som legges over på bakepapir.
  • La bunnene hvile i cirka 20 minutter. Jeg pleier å legge stekebrett opp-ned over, slik at de ikke tørker ut. Sett i mellomtiden stekeovnen på 275 grader, vanlig over- og undervarme, og sett et stekebrett eller pizzastål/pizzastein inn nest øverst i ovnen.
  • Skjær opp rødløken i tynne båter, og skyll og knekk av nederste av aspargesen. Chorizoen (og eventuelt chili) skjæres opp i tynne skiver.
  • Fordel pizzasaus og revet ost utover hver pizzabunn. Følg på med asparges, chorizo, rødløk og chili.
  • Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Server pizzaen mens den er nystekt! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*