
Forrige fredag laget jeg pizza med en topping jeg faktisk aldri har testet før, nemlig aubergine. Det var faktisk en følger på Facebook-siden min som tipset om dette, og jeg må innrømme at dette var nydelig godt! Kommer definitivt ikke til å bli siste gangen, så tusen takk for godt tips!
Når det gjelder pizzadeig så laget jeg en ganske fin variant, med litt grovt mel. Du må gjerne erstatte det grove melet med fint mel om du ønsker, da blir det enklere å få et luftigere resultat. Jeg brukte en meltype som heter tipo 0, som er en meltype spesielt godt egnet for pizza (tipo 00 er enda bedre egnet, men jeg tipo 0 er mer tilgjengelig). Selv er jeg glad i litt mer tekstur i deigen, og synes den metter bedre når det er litt grovt. Velg det som passer deg best.
Pizzasausen ble en ganske enkel variant denne gangen, og jeg laget den helt uten løk. Ofte synes jeg at løk er en selvfølge for å tilføre mye av den gode smaken, men i denne oppskriften har jeg brukt mye krydre, blant annet en hjemmelaget italiensk krydderblanding. Har bestandig et glass med den stående i skapet, og brukes jevnlig.
Om du skal lage flere typer pizzaer uten kjøtt kan jeg også anbefale å ta en titt på denne oppskriften på pizza med jalapeños og fetaost. Bare et tips dersom du trenger litt mer inspirasjon!
