Pizza med aubergine

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza med aubergine

Forrige fredag laget jeg pizza med en topping jeg faktisk aldri har testet før, nemlig aubergine. Det var faktisk en følger på Facebook-siden min som tipset om dette, og jeg må innrømme at dette var nydelig godt! Kommer definitivt ikke til å bli siste gangen, så tusen takk for godt tips!

Når det gjelder pizzadeig så laget jeg en ganske fin variant, med litt grovt mel. Du må gjerne erstatte det grove melet med fint mel om du ønsker, da blir det enklere å få et luftigere resultat. Jeg brukte en meltype som heter tipo 0, som er en meltype spesielt godt egnet for pizza (tipo 00 er enda bedre egnet, men jeg tipo 0 er mer tilgjengelig). Selv er jeg glad i litt mer tekstur i deigen, og synes den metter bedre når det er litt grovt. Velg det som passer deg best.

Pizzasausen ble en ganske enkel variant denne gangen, og jeg laget den helt uten løk. Ofte synes jeg at løk er en selvfølge for å tilføre mye av den gode smaken, men i denne oppskriften har jeg brukt mye krydre, blant annet en hjemmelaget italiensk krydderblanding. Har bestandig et glass med den stående i skapet, og brukes jevnlig.

Om du skal lage flere typer pizzaer uten kjøtt kan jeg også anbefale å ta en titt på denne oppskriften på pizza med jalapeños og fetaost. Bare et tips dersom du trenger litt mer inspirasjon!

Banner - Mat du blir glad av

Pizza med aubergine

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

7

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 4 dl 4 pizzamel (tipo 0)

  • 1,5 dl 1,5 fullkornsmel eller sammalt hvete, finmalt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 2 ss 2 olivenolje

  • Pizzasaus (uten løk)
  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1 ss 1 tomatpuré

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 ss 1 rødvinseddik

  • 1/2 ss 1/2 italiensk krydderblanding

  • 1/4 ts 1/4 røkt paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 1 stk 1 aubergine

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • 200 gram 200 mozzarella

  • 3 stk 3 vårløk

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Pizzadeigen. Ha melet, tørrgjæren og saltet i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i rundt 20 minutter. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Tilsett olivenoljen, og elt videre i 5 minutter, til oljen er eltet inn i deigen. Deigen er tilstrekkelig eltet når den er elastisk og lett klissete.
  • Dekk til bollen med et lokk eller en plastfolie. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1,5 – 2 timer.
  • Pizzasausen. Mens deigen hever kan du gå i gang med å lage pizzasausen. Den trenger litt tid til å tykne. Ha en klunk olivenolje i en liten kasserolle. Tilsett tomatpuréen og la den frese i rundt et halvt minutt før du tilsetter de hermetiske tomatene. Følg på med rødvinseddiken, italiensk krydderblanding og bittelitt røkt paprika. Kok pizzasausen i 20-30 minutter, til den tykner en del, og smak til med salt og pepper. Dra kasserollen til side og la sausen stå til den skal smøres utover pizzaene.
  • Sett stekeovnen på 280 grader med vanlig over- og undervarme, med pizzastein eller pizzastål nest øverst i ovnen. Bruker du vanlig stekeplate kan du sette den inn nest nederst i ovnen.
  • Gjør klar toppingen. Kutt opp auberginen i 0,5 cm tykke skiver. Strø salt og pepper over skivene og la de ligge i 10 minutter. Tørk av det overflødige vannet som har kommet ut av auberginskivene, ringle over en god porsjon olivenolje, og stek de i en varm stekepanne. Følg på med mer olje ved behov. Legg de stekte auberginene til side. Skjær mozzarellaen i skiver og snitt opp vårløken.
  • Utbaking. Ha pizzadeigen over på et melet underlag, og del den i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Ved å bruke hendene vil du beholde mye mer av luften i deigen, men krever også mer teknikk.
  • Bre pizzasausen utover bunnene. Ha på fersk mozzarella og og skiver av aubergine. Krydre med litt salt og pepper.
  • Stek pizzaen. Ha pizzaen over på stekebrettet, pizzasteinen eller -stålet som står i ovnen. Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den er gyllen. Dryss over vårløk og riv over parmesan rett før servering, mens den enda er varm. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*