Pizza med bacon og karamellisert løk

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Pizza med bacon og karamellisert løk

Pizza er nærmest fast tradisjon hos oss på fredager, og jeg liker å variere mellom ulike typer. Det kan enten være at jeg tester ut ulike typer bunn, hvit eller rød saus eller ulike toppinger. En av typene jeg har laget gjennom vinteren er en pizza med stekt bacon og karamellisert løk.

Jeg har tidligere også testet ut karamellisert løk på pizza, og allerede delt en oppskrift på pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk. Har virkelig falt for karamellisert løk, og synes det blir den lille prikken over ien på pizzaer som har en litt salt pizzatopping. Jeg har ikke lagt like mye vekt på pizzasausen i denne oppskriften, men om du skal lage den selv har jeg en oppskrift på pizzasaus du kan bruke.

Både den karamelliserte løken og baconet legges på pizzaen idet den er nystekt. Du kan også legge baconskivene råe på pizzaen. De vil likevel bli stekt i den varme ovnen (såfremt de ligger oppå osten), men de får ikke en like sprø konsistens da. Den karamelliserte løken og pizzasausen kan du også lage på forhånd, så slipper du å tenke på den mens du lager pizzaen.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne pizzaen.

Pizza med bacon og karamellisert løk

5.0 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 dl tipo 0 mel (eller siktet hvetemel)

  • 1,5 dl finmalt rugmel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • Karamellisert løk
  • 1 stk gul løk

  • 1 ss smør

  • 1 ss sukker

  • 1 ss balsamicoeddik

  • 1/4 ts flaksalt

  • Topping
  • 100 gram bacon i skiver

  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram cheddar eller mozzarella

  • karamellisert løk

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Sett deigen. Ha melet, tørrgjæren og saltet i en bolle. Ha i det kalde vannet og elt deigen ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Beregn rundt 20 minutter eltetid, til deigen er smidig og elastisk.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. Sett deigen til heving i romtemperatur. Beregn cirka 2 timer hevetid. Lag pizzasausen og den karamellisert løken mens deigen hever.
  • Skru på stekeovnen. Mot slutten av hevetiden skrur du stekeovnen på 300 grader, vanlig over- og undervarme, og setter samtidig inn pizzastein eller pizzastål nest øverst i stekeovnen. Alternativt kan du sette en ordinær stekeplate nest nederst i ovnen.
  • Lag karamellisert løk. Skrell og skjær løken i 0,5 cm tykke ringer. Stek løken i smør til den begynner å bli gyllen, men ikke brent. Dette tar gjerne 10-15 minutter.
  • Strø over sukkeret og la det karamellisere seg i den varme pannen, og gi farge til løken. Hell over litt balsamicoeddik og la den koke inn i løken. Dryss til slutt over flaksaltet.
  • Bak ut pizzaen. Ha deigen over på et melet underlag og del den i to. Et godt tips er å bruke durummel når du baker ut pizzaen. Melet trekker ikke inn i deigen, og er derfor ypperlig under pizzaen for at den ikke skal klistre seg. Trykk hver halvdel utover til flate bunner (eller bruk et kjevle).
  • Stek baconskivene sprøtt i en varm stekepanne, og legg dem på et tørkepapir.
  • Smør et par spiseskjeer pizzasaus utover hver av bunnene. Legg på revet ost.
  • Steking. Stek pizzaen i 6-8 minutter i ovnen, til pizzaen er ferdig. Legg på stekt bacon, karamellisert løk og frisk basilikum idet pizzaen tas ut av ovnen. Server og nyt umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*