Pizza med brokkolini og pepperoni

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med brokkolini og pepperoni

Forrige helg kunne du se meg en servere en pizza med brokkolini og pepperoni på Instastory. Jeg hadde i samme slengen en liten uformell undersøkelse om hva dere tenkte om brokkoli eller brokkolini på pizza. Skal ikke si at det var et rungende ja (58% var positive), men jeg lar meg jo ikke vippe av pinnen så lett. For brokkolini og pepperoni på pizza var, tro det eller ei, fantastisk godt!

Brokkoli(ni) på pizza høres kanskje ikke så spennende ut, men for å løfte smaksopplevelsen til nye høyder så hadde jeg marinert den i en marinade med blant annet chili og sitron. Jeg har ikke spesifisert pizzasausen jeg brukte i denne oppskriften, men om du trenger tips om pizzasaus så kan jeg anbefale denne.

Hva er brokkolini?

Brokkolini er en grønnsak som ligner veldig på brokkoli, både smaks- og utsendemessig. Faktisk så er det en krysning mellom vanlig brokkoli en kinesisk brokkoli (gai lan). Den har litt lengre stilker enn den brokkolien vi er vant til, og smaken er litt søtere.

Dersom du ikke får tak i brokkolini, så kan du helt fint bruke vanlig brokkoli i denne oppskriften. Om du overhode ikke lot deg overbevise av denne oppskriften, frykt ikke, jeg har en rekke andre pizzaoppskrifter på bloggen. Jeg har blant annet laget et eget innlegg med flere av mine favoritter.

Pizza med brokkolini og pepperoni

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Total tid

2

timer 

59

minutter

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4 dl siktet hvetemel

  • 1,5 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • 1 ss olje

  • Marinert brokkolini
  • 125 gram brokkolini

  • 1/2 dl olivenolje

  • 1/2 stk sitron (saften)

  • 1/2 stk rød chili

  • 1/2 ss maldonsalt

  • Pepper

  • Topping
  • 6 ss pizzasaus

  • 150 gram Revet ost

  • 16 skiver Pepperoni

  • 1/2 stk Rød chili

Fremgangsmåte

  • Start med å sette pizzadeigen.
    Bland sammen mel, salt og tørrgjær i en bolle. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du tilsette kaldt vann og olje, og la deigen elten i cirka 20 minutter med påmontert eltekrok. Temperaturen i deigen vil øke med rundt 1 grad i minuttet, så etter 20 minutter så vil det være en fin temperatur på deigen. Deigen skal være litt klissete.
  • Dekk til deigen med et lokk, folie eller tilsvarende, og sett den til heving. Deigen bør heve i 1,5 – 2 timer på et lunt sted.
  • Mariner brokkolinien.
    Mens deigen hever passer det fint å legge brokkolinien (eller brokkolien) i marinade. Da har den god tid til å blande seg godt med smakene fra marinaden. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket chili, salt og pepper i en liten bolle. Skyll og del opp brokkoli(ni)en. Bruker du brokkolini kutter du av nederste del av stilken, mens for en vanlig brokkoli kan du dele opp i mindre buketter.
  • Bland brokkolini godt sammen med marinaden, og la den stå frem til pizzaen skal bakes ut.
  • Skal du lage din egen pizzasaus, så er dette også et godt tidspunkt å gå i gang med det på. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus.
  • Forvarm stekeovnen.
    Sett stekeovnen på 300 grader, vanlig over og undervarme, cirka 30-40 minutter før pizzaen går i ovnen. Har du en pizzastein eller -stål kan du sette det inn nest øverst i ovnen, slik at den god og varm til pizzaen skal inn i ovnen.
  • Utbaking.
    Ha pizzadeigen over på et melet underlag. Del deigen i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Det er enklere å få et luftig resultat om man trykker den ut for hånd, men krever samtidig litt mer teknikk. La gjerne bunnene hvile 15-20 minutter før du har på fyllet, dersom du har tid.
  • Smør pizzasaus utover bunnene. Følg på med revet hvitost. Fordel deretter brokkolini, pepperoni og chili oppskåret i skiver utover pizzabunnene. Stek pizzaen nest øverst i ovnen om du har en pizzastein eller midt i ovnen om du bruker vanlig stekeplate. Steketiden beregnes til 7-9 minutter, men vil variere fra ovn til ovn.
  • Ny pizzaen mens den er nystekt. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*