Pizza med chorizo og spanske kjøttboller

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza med spanske kjøttboller

Hadde nesten helt glemt hvor godt det er med spanske kjøttboller på pizza, og sammen med chorizo ble dette en innertier av en pizza. Heldigvis laget jeg en ganske stor batch kjøttboller forrige helg, når jeg først var i gang, så du kan tro dette kommer til å bli en gjenganger utover høsten og vinteren.

Det tar litt tid å steke alle kjøttbollene, men når du først har stekt de har du pizzatopping i lang tid fremover. Om du ikke tar deg tid til å steke alle kjøttbollene der og da, kan kjøttfarsen settes i kjøleskapet til neste dag. Du kan også forme den til små kjøttboller og fryse dem rå.

Pizza med chorizo og spanske kjøttboller

5.0 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall pizza

2

pizza
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Total

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4,5 dl tipo 00 eller siktet hvetemel

  • 1 dl finmalt rugmel

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • 1/2 ts salt

  • Pizzasaus
  • 1 stk sjalottløk

  • Olivenolje til steking

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1/2 ss rødvinseddik

  • 1 ts oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1/4 ts tørket rosmarin

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Topping
  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram mozzarella

  • 16 stk spanske kjøttboller

  • 16 skiver chorizo

  • 1/4 stk rødløk

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Pizzadeigen
    Ha tipo 00, rugmel, tørrgjær og vann i en bolle. Elt deigen i 15 minutter i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Tilsett saltet og elt videre i 5-10 minutter, til deigen kjennes elastisk.
  • Dekk til bollen med et lokk eller folie, og sett den på benken til heving i 1,5-2 timer.
  • Pizzasausen
    Lag pizzasausen mens deigen hever. Skrell og finhakk sjalottløken. Surr den et par minutter i litt olivenolje i en liten kjele. Tilsett hermetiske tomater, rødvinseddik, tørket oregano, timian og rosmarin. La sausen koke på lav varme i 20-30 minutter. Smak så til med salt og pepper, og la sausen stå på benken frem til den skal på pizzaen.
  • Spanske kjøttboller
    Lag de spanske kjøttbollene om du ikke på forhånd har gjort det, eller har kjøpt på butikken. Se oppskrift på spanske kjøttboller her. Siden stekingen av alle kjøttbollene tar tid, kan det være et godt tips å kun steke de du skal bruke på pizzaen. Resten kan settes i kjøleskapet til neste dag, eller du kan også fryse ned rå kjøttboller.
  • Sett på stekeovnen
    Sett en pizzastein eller -stål nest øverst i stekeovnen og sett den på 300 grader med vanlig over- og undervarme. Har du ikke stein eller stål kan du sette en ordinær stekeplate nest nederst i ovnen.
  • Utbaking
    Ha pizzadeigen over på et melet underlag og del den i to like store deler. Bruk gjerne durummel under deigen når du baker den ut. Dette melet trekker nemlig ikke inn i deigen, og er derfor ypperlig under pizzaen for at den ikke skal klistre seg. Trykk hver halvdel utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Du beholder mer luft i deigen dersom du bruker hendene.
  • Fordel et par spiseskjeer med pizzasaus på hver av pizzabunnene. Har du rester av pizzasaus kan den fryses ned til neste gang. Legg på revet eller oppskivet mozzarella. Følg på med spanske kjøttboller, chorizo og rødløk oppskåret i tynne skiver eller båter.
  • Steking
    Stek pizzaen i 6-8 minutter i ovnen, til osten begynner å bli gyllen og pizzaen er ferdigstekt. Dryss over frisk basilikum rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*