Pizza med chorizo

Lages på: 2,5 timer Nivå: Enkel
Pizza med chorizo og ruccola

Pizza med chorizo er en av mine pizzafavoritter. Til tross for den tynne bunnen så kan jeg ikke kalle denne pizzaen for en italiensk pizza. Chorizo kommer nemlig fra den iberiske halvøy (dvs Spania og Portugal), så det blir en slags italiensk-spansk tilnærming over det hele. Kjøp gjerne en hel chorizopølse istedenfor de ferdig oppskårede skivene. Jeg innbiller meg at den er litt bedre, men det er kanskje bare noe jeg tror. Dessuten er det bestandig veldig kjekt å ha liggende en chorizosnabb i kjøleskapet. Den har lang holdbarhet, og det er så utrolig mye digg du kan lage med den.

Har du ikke forsøkt chorizo på pizza enda, så har du virkelig gått glipp av noe godt! Denne oppskriften blir nok til enten én stor pizza eller to litt mindre. Selv foretrekker jeg å lage de litt mindre, slik at jeg kan variere fyllet litt fra pizza til pizza. Pizzasausen er laget etter denne oppskriften på Det glade kjøkkens pizzasaus, og har blitt en gjenganger hos oss i det siste.

Ta gjerne også en titt på noen av de andre pizzaoppskriftene her på bloggen for mer inspirasjon.

Serveringstips! Strø gjerne over ruccola og noen ristede pinjekjerner over pizzaen rett før servering.

Håper pizzaen faller i smak!

Pizza med chorizo
Mat du blir glad av - banner

Pizza med chorizo

5.0 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

15

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 4 dl hvetemel

  • 1,5 dl fullkornsmel eller sammal hvete

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Topping
  • 4 ss pizzasaus

  • 75 gram chorizo

  • 200 gram mozzarella

  • 2 stk sjampinjonger

  • Cherrytomater

  • Ruccola

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bakstbolle, tilsett vann (kaldt eller max 20 grader). Elt deigen i cirka 15 minutter ved bruk av kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, eller minst like lenge dersom du elter for hånd. Deigen skal oppleves som smidig og elastisk, og gjerne litt klissete.
  • Dekk til bollen med et lokk, folie eller et klede. La pizzadeigen heve på et lunt sted til den har doblet størrelse. Dette tar normalt sett rundt 90 minutter.
  • Gå i gang med pizzasausen. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus
  • Forvarm stekeovnen til rundt 300 grader, eller så varmt du får den dersom den ikke går så høyt. Bruk vanlig over og undervarme. La stekebrettet, pizzastein eller pizzastålet stå i ovnen mens ovnen blir varm. Selv bruker jeg pizzastål når jeg baker. Stålplaten leder varmen godt, og gjør at du enklere får en knasende sprø bunn.
  • Kutt opp sopp og chorizo i skiver.
  • Kjevle ut deigen til en flat stor pizza. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag først, deretter flytter jeg den over på et bakepapir, hvor jeg kjevler den ferdig. Fordel pizzasausen utover pizzaen. Følg så på med biter av mozzarella (eller vanlig revet hvitost), chorizo, sopp og tomater.
  • Bruk et stekebrett eller en fjøl til å forflytte pizzaen over på brettet/platen i stekeovnen. La pizzaen stå i ovnen i 7-9 minutter, til osten begynner å bli gylden.
  • Strø over fersk ruccola og ristede pinjekjerner rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*