Pizza med fetaost og jalapeños

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza med fetaost og jalapeno

Jeg har ikke tall på hvor mange ulike pizzavarianter jeg har laget opp gjennom årene, men det begynner å bli en god del. Noen har blitt publisert på bloggen, andre har vært en opplevelse der og da.

For ikke så lenge siden så laget jeg en pizza med fetaost, jalapeño, rødløk og sopp. Jeg er bestandig redd for at pizzaen skal bli litt smakløs uten kjøtt, men det var slett ikke tilfellet her. Både fetaost og jalapeño tilfører mye smak til pizzaen, og i tillegg laget jeg en surdeigsbunn og en hjemmelaget pizzasaus proppfull av smak. Når det gjelder pizzasausen så ble den laget etter en tidligere oppskrift, se Det glade kjøkkens pizzasaus. Har du ikke en surdeigsstarter så er det så klart ikke noe i veien for å lage en helt ordinær bunn. Se oppskrift på pizzadeig, eller eltefri pizzadeig om du vil røre sammen deigen allerede dagen i forveien.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne pizza-varianten. Hvis ikke den var helt det du var på utkikk etter kan du gjerne ta en titt på samlesiden min for pizza. Her finner du mange titalls ulike pizzavarianter.

Pizza med fetaost og jalapeños

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Pizzabunn (surdeig)
  • 3,5 dl hvetemel

  • 1 dl sammalt rug, finmalt

  • 1/2 dl sammalt hvete, finmalt

  • 1/2 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • 3 ss bakeklar surdeigsstarter

  • Fyll
  • 5 ss pizzasaus

  • 150 gram revet hvitost

  • 100 gram fetaost

  • 3 stk aromasopp

  • Rødløk

  • 1/2 glass jalapenos

Fremgangsmåte

  • Gå i gang med pizzabunnen av surdeig. Ha det tørre i en bolle. Bland ut 3 spiseskjeer bakeklar surdeigsstarter i kaldt vann. Tilsett surdeigsvannet sammen med det tørre, og elt deigen i 15-20 minutter, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen kan gjerne være litt mindre klissete enn du vanligvis ville hatt den.
  • Heving. Dekk til bollen med plast eller et lokk, og la den heve i 5-6 timer i romtemperatur.
  • Lag pizzasausen. Mens deigen hever kan du gå i gang med å lage en pizzasaus proppfull av smak. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus.
  • Utbaking. Ha den pizzadeigen over på et melet underlag. Dra den utover til et rektangel og fold sidene inn mot midten. Gjenta prosessen en del ganger, og du vil etter hvert kjenne at deigen strammer seg litt opp. Strø på mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller. Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Press hvert emne lett utover eller bruk et kjevle til å forme to runde pizzaer, som legges over på bakepapir.
  • Hvile. La bunnene hvile i 30-40 minutter før du har på fyllet. Jeg pleier å legge stekebrett opp-ned over, slik at de ikke tørker ut. Sett i mellomtiden stekeovnen på 275 grader, vanlig over- og undervarme, og sett et stekebrett eller pizzastål/pizzastein inn nest øverst i ovnen.
  • Gjør klar pizzaen. Skjær opp rødløk, sopp og fetaost. Smør pizzasaus utover begge pizzabunnene. Følg på med revet hvitost, oppskåret fetaost, rødløk og aromasopp. Avslutt med å legge skiver jalapeños utover pizzaen.
  • Steking. Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Server pizzaen mens den er nystekt! Håper denne kjøttfrie pizzaen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*