Pizza med kjøttboller og vårløk

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med kjøttboller og vårløk

Pizza med spanske kjøttboller og vårløk har rett og slett blitt en gjenganger hos oss de siste månedene. Ofte gjør jeg det ekstra lettvint og kjøper noen gode og ferdige kjøttboller, men du kan også lage de selv (se oppskrift på spanske kjøttboller). Jeg pleier ofte å kjøpe en fersk variant fra Jens Eide, som inneholder mye kjøtt og smaker godt. Fryser ned det jeg ikke bruker og tar opp neste gang jeg lager pizza. Ellers er vårløk undervurdert som pizzatopping, og er en fin måte å tilføre noe grønt til pizzaen.

Istedenfor den tradisjonelle pizzasausen har jeg også falt litt for en variant av soltørkede tomater. Denne sausen passer godt hvis man vil ha en pizzasaus med mye smak, alternativt kan jeg anbefale en enklere og mildere saus som ikke behøver koking.  Jeg brukte den ekstra smaksrike  varianten, men du kan også bruke den andre varianten.

Pizza med kjøttboller og vårløk

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

2

Pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

7

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Halvgrov pizzadeig
  • 2,5 dl fullkornshvetemel

  • 2,5 dl tipo 0 eller siktet hvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1 klype salt

  • 2,5 dl vann

  • Pizzasaus
  • 1 lite glass soltørkede tomater

  • 1/2 boks hermetiske tomater

  • 20 blader fersk basilikum

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Topping
  • 150 gram mozzarella

  • 100 gram kjøttboller

  • 2 stk sjampinjonger

  • 3 stk vårløk

  • Parmesan (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Start med å sette pizzabunnen. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett kaldt vann og elt godt, cirka 15.20 minutter med kjøkkenmaskin eller gjerne enda lengre for hånd. Deigen skal være ganske klissete, så tilsett mer vann ved behov.
  • Dekk til deigen med et klede eller lokk. La den heive på et lunt sted til den har doblet i størrelse.
  • Forvarm ovnen til 250-275 grader, vanlig over- og undervarme. Har du pizzastein eller -stål setter du dette inn i ovnen (nest nederst), alternativt kan du sette inn stekebrettet nederst i ovnen.
  • Lag pizzasausen mens deigen hever. Se oppskrift på pizzasaus av soltørkede tomater.
  • Velt den ferdighevede pizzadeigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og del den i to like store emner. Trill hver av emnene til en rund ball, og trykk de enten flate eller bruk et kjevle. Pass på hvis du kjevler pizzadeigen, så du ikke presser ut all luft ut av deigen. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
  • Fordel pizzasaus, mozarella og øvrig topping utover hver pizzabunn.
  • Bruk en stor fjøl, pizzaspade eller lignende til å forflytte pizzabunnen inn i ovnen. Stek pizzaen i 5-8 minutter, eller til den er ferdig. Ha over litt revet parmesan over den ferdigstekte pizzaen. Nyt umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*