Slik lager du denne pizzaen

  1. Start med å sette pizzabunnen. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett vann og elt godt, cirka 10-15 minutter med kjøkkenmaskin eller gjerne enda lengre for hånd. Deigen skal være ganske klissete, så tilsett mer vann ved behov.

    Tips! Har du god til å heven pizzadeigen vil jeg anbefale å bruke kaldt vann istedenfor varmt, men husk at deigen da trenger lengre tid på å heve (cirka 3-4 timer). Har du ikke tid til å vente så lenge ville jeg brukt vann som er rundt 20 grader, men ikke noe mye varmere enn det. Det skyldes at eltingen vil øke temperaturen i deigen, og du risikerer å ta livet av bakteriekulturen (gjæren) ved for høy temperatur.

  2. Dekk til deigen med et klede eller lokk. La den heive på et lunt sted til den har doblet i størrelse.
  3. Forvarm ovnen til 250-275 grader, vanlig over- og undervarme. Har du pizzastein eller -stål setter du dette inn i ovnen (nest nederst), alternativt kan du sette inn stekebrettet nederst i ovnen.
  4. Lag pizzasausen mens deigen hever. Se fremgangsmåten i dette innlegget.
  5. Velt den ferdighevede pizzadeigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og del den i to like store emner. Trill hver av emnene til en rund ball, og trykk de enten flate eller bruk et kjevle. Pass på hvis du kjevler pizzadeigen, så du ikke presser ut all luft ut av deigen. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
  6. Fordel pizzasaus, mozarella og øvrig topping utover hver pizzabunn.
  7. Bruk en stor fjøl, pizzaspade eller lignende til å forflytte pizzabunnen inn i ovnen. Stek pizzaen i 5-8 minutter, eller til den er ferdig.

Ha over litt revet parmesan over den ferdigstekte pizzaen. Nyt umiddelbart!

Pizza med spanske kjøttboller og vårløk
Pizza med spanske kjøttboller og vårløk

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.