Pizza med limemarinert kylling og parmesan

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Middels
Pizza med limemarinert kylling og parmesan

Det begynner å bli en del ulike pizzaoppskrifter her på Det glade kjøkken, men det er bestandig rom for noen nye variasjoner. Denne gangen har jeg laget en deilig pizza med limemarinert kylling, og hvor jeg har strødd over litt bladsalat og parmesan idet pizzaen kom rykende ut av ovnen. Den limemarinerte kyllingen gir en litt syrlig men spennende smak på pizzaen. Absolutt verdt å prøve dersom du har lyst på litt variasjon.

Er du på utkikk etter en mer tradisjonell pizza så kan jeg anbefale denne klassiske langpannepizzaen, eller ta en titt på andre pizzaoppskrifter jeg tidligere har publisert.

Pizza med limemarinert kylling og parmesan

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 3 dl tipo 0 eller hvetemel

  • 2,5 dl fullkornshvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • Tomatsaus
  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss olivenolje

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 15 blader basilikum

  • 1/4 ts sukker

  • Salt og pepper

  • Topping
  • 1 stk kyllingfilet

  • 2 stk lime

  • 2 ss olivenolje

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 ts salt

  • 250 gram mozzarella

  • 1/2 stk rødløk

  • Parmesan

  • Ruccola

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alt det tørre og tilsett 3 dl vann. Bruk gjerne kaldt vann hvis du har tid til å la deigen heve litt ekstra lenge, eller bruk vann som er cirka 20 grader. Elt pizzadeigen i en kjøkkenmaskin i ca 15 minutter, til du har fått en smidig og litt klissete deig.
  • Dekk til bollen med et klede og sett den til heving i omentrent 90 minutter på et lunt sted. Hevetiden vil variere.
  • Legg kyllingfileten i en pose, Tilsett saften fra to lime, olivenolje, finhakket hvitløk og chili, og salt. La kyllingen ligge i marinaden i posen mens deigen hever, jo lengre jo bedre.
  • Rens og hakk opp sjalottløk og hvitløk. Surres i en god klunk med olivenolje i noen minutter til løken er myk og blank. Tilsett de hakkede tomatene, og la det koke i 20-30 minutter til du redusert en del av væsken i sausen.
  • Ha i fersk basilikum, sukker, salt og pepper og kjør det sammen ved hjelp av en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Forvarm stekeovnen til 275 grader eller mer, vanlig over og undervarme. Har du pizzastål eller pizzastein så varmer du opp ovnen med disse i, 30 minutter før du skal steke pizzaene.
  • Stek kyllingfileten i litt olje i en panne. Du behøver ikke gjennomsteke den helt, siden den skal stekes på høy temperatur i ovnen, me du ønsker å få en fin stekeskorpe på begge sidene. Dra pannen av varmen
  • Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og del den i to like store emner. Trill hver av emnene til en rund ball, og trykk de enten flate eller bruk et kjevle. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
  • Skjær kyllingfileten opp i tynne skiver. Fordel tomatsaus og mozzarella utover bunnene. Følg på med limemarinert kylling og rødløk.
  • Stek pizzaene i ovnen i cirka 8-9 minutter, eller til du ser at osten begynner å bli gyllen. Fordel ruccola, pinjekjerner og revet parmesan på den nystekte pizzaen. Skjær opp og nyt en deilig pizza med limemarinert kylling og parmesan. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*