Pizza med marinert kjøttdeig

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med marinert kjøttdeig

De siste par månedene har jeg laget en utrolig god pizza med marinert kjøttdeig. Marinere kjøttdeig tenker kanskje du, går det an? Joda, det er  faktisk svært enkelt. Bland sammen marinaden og bland kjøttdeigen forsiktig inn mens deigen står til heving.

Marinaden jeg laget er en gjenganger hos oss på pizzafronten. Du finner den også i disse oppskriftene på pizza med marinerte biffstrimler og pizza med marinert kylling. Jeg har ikke tatt med oppskriften på pizzasausen i dette innlegget. Her kan du enten bruke en ferdigkjøpt variant, eller lage den helt fra bunnen av. Jeg anbefaler så klart å lage den selv, siden hjemmelaget smaker best. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus.

Pizza med marinert kjøttdeig

5 fra 1 vurdering
Type rett Hovedrett
Porsjoner

2

pizzaer
Forberedelser

3

timer 
Steketid

15

minutter
Totalt

3

timer 

15

minutter

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4 dl hvetemel

  • 1,5 dl fullkornshvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 t tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Marinert kjøttdeig
  • 200 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 3 ss olivenolje

  • 1 ts salt

  • 1 skvis sitron

  • Pizzatopping
  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram revet hvitost

  • 2 stk sjampinjonger

  • Basilikum

Fremgangsmåte

  • Lag pizzabunnen. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i 20-25 minutter, til du har en smidig og god deig. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen er eltet tilstrekkelig når du kan dra i en flik av deigen uten at den ryker.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Mens deigen hever kan du marinere kjøttdeigen. Ha finhakket hvitløk og chili (uten frø) i en liten bolle. Tilsett salt, olivenolje og en skvis sitronsaft. Vend kjøttdeigen inn i marinaden. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet inntil videre.
  • Pizzasausen kan du enten kjøpe, eller gjøre som meg og lage den selv. Hjemmelaget er bestandig best. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus.
  • Sett stekeovnen på 275 grader cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen, som du senere kan flytte pizzaen over på.
  • Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et melet underlag. Del deigen i to og trill hver del til runde baller. Press hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle til å forme to runde pizzaer.
  • Fordel pizzasaus og ost utover hver pizzabunn. Følg på med marinert kjøttdeig, og sjampinjonger oppskåret i skiver.
  • Stek pizzaen i 7-9 minutter nest øverst i ovnen, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Strø over fersk basilikum og server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*