De siste par månedene har jeg laget en utrolig god pizza med marinert kjøttdeig. Marinere kjøttdeig tenker kanskje du, går det an? Joda, det er faktisk svært enkelt. Bland sammen marinaden og bland kjøttdeigen forsiktig inn mens deigen står til heving.
Marinaden jeg laget er en gjenganger hos oss på pizzafronten. Du finner den også i disse oppskriftene på pizza med marinerte biffstrimler og pizza med marinert kylling. Jeg har ikke tatt med oppskriften på pizzasausen i dette innlegget. Her kan du enten bruke en ferdigkjøpt variant, eller lage den helt fra bunnen av. Jeg anbefaler så klart å lage den selv, siden hjemmelaget smaker best. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus.
Det står ikke om kjøttdeigen/karbonadedeigen skal stekes på forhånd, før den legges på?
Jeg legger den rå på pizzaen, men passer på at bitene ikke er for store. Da blir resultatet ekstra saftig, enn hvis jeg hadde stekt kjøttdeigen på forhånd 🙂