Pizza med marinert kylling

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel

Pizza med kylling

Denne uken ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Det har vært ekstra mye å gjøre på jobb og da har bloggen blitt satt litt på vent. Men nå nærmer det seg heldigvis helg, og jeg skal endelig få litt etterlengtet tid på kjøkkenet og til Det glade kjøkken.

For et par helger siden delte jeg på Instastory bilder av en pizza med marinert kylling. Fikk utrolig mange tilbakemeldinger på den, og kan skrive under på at den var god. Kyllingen marinerte jeg mens bunnen hevet, og var en enkel marinade av blant annet hvitløk, chili og sitron. Sammen med resten av toppingen ble dette en fantastisk matopplevelse.

Er du glad i kylling eller biff på pizzaen så kan jeg også anbefale en av disse oppskriftene:

I helgen får vi besøk av noen venner og da står denne pizzaen med marinert kylling igjen på menyen! Håper også du blir inspirert til å teste ut akkurat denne oppskriften.

Pizza med kylling

4.2 fra 13 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4,5 dl hvetemel

  • 1,5 dl fullkornshvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Marinert kylling
  • 200 gram kylling i strimler

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 skvis sitron

  • 3 ss olivenolje

  • 1 ts salt

  • Øvrig pizzatopping
  • 6 ss pizzasaus

  • 200 gram revet hvitost

  • 1/2 stk rødløk

  • cherrytomater

  • 4 stk vårløk

  • 1/2 stk granateple

Fremgangsmåte

  • Ha det mel, salt og gjør i en bolle og tilsett kaldt vann. Elt deigen ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, da blir ofte resultatet aller best. Eltes i cirka 15-20 minutter, til du får en god og smidig deig.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse (cirka 1,5 time)
  • Mens deigen hever legger du kyllingen i marinade. Finhakk hvitløk og chili, og ha det i en bolle sammen med olivenolje, sitron og salt. Bland inn strimlet kylling og la kyllingen marinere i minst én time.
  • Skru ovnen på 275-300 grader, vanlig over- og undervarme, før du går i gang med å bake ut bunnen. Bruker du pizzastål eller pizzastein kan du gjerne sette denne inn i ovnen.
  • Stek kyllingen kjapt i en varm panne. Det er ikke nødvendig at den er helt gjennomstekt, siden den blir stekt på når kyllingen går i ovnen.
  • Ha pizzadeigen over på et melet underlag. Elt deigen lett sammen, og del deigen så i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle).
  • Fordel pizzasaus utover pizzabunnene. Følg på med revet hvitost, marinert kylling, oppskåret rødløk, vårløk og cherrytomater. Stek pizzaene 8-10 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden varierer fra ovn til ovn.
  • Strø over kjerner av granateple rett før servering. Håper denne pizzaen med marinert kylling faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*