• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. februar 2020

Pizza med marinert kylling

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizza med kylling

Denne uken ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Det har vært ekstra mye å gjøre på jobb og da har bloggen blitt satt litt på vent. Men nå nærmer det seg heldigvis helg, og jeg skal endelig få litt etterlengtet tid på kjøkkenet og til Det glade kjøkken.

For et par helger siden delte jeg på Instastory bilder av en pizza med marinert kylling. Fikk utrolig mange tilbakemeldinger på den, og kan skrive under på at den var god. Kyllingen marinerte jeg mens bunnen hevet, og var en enkel marinade av blant annet hvitløk, chili og sitron. Sammen med resten av toppingen ble dette en fantastisk matopplevelse.

Er du glad i kylling eller biff på pizzaen så kan jeg også anbefale en av disse oppskriftene:

  • pizza med marinerte biffstrimler
  • Hvit pizza med reinsdyr og granateple
  • BBQ-pizza med kylling

I helgen får vi besøk av noen venner og da står denne pizzaen med marinert kylling igjen på menyen! Håper også du blir inspirert til å teste ut akkurat denne oppskriften.

Pizza med kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. februar 2020
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Pizza med kylling, vårløk og granateple
Ingredienser
  • Pizzadeig
  • 4,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fullkornshvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • Marinert kylling
  • 200 gram kylling i strimler
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 skvis sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • Øvrig pizzatopping
  • 4-6 ss pizzasaus
  • 200 gram revet hvitost
  • 1/2 rødløk
  • cherrytomater
  • 4 vårløk
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Ha det mel, salt og gjør i en bolle og tilsett kaldt vann. Elt deigen ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, da blir ofte resultatet aller best. Eltes i cirka 15-20 minutter, til du får en god og smidig deig.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse (cirka 1,5 time)
Steg 3
Mens deigen hever legger du kyllingen i marinade. Finhakk hvitløk og chili, og ha det i en bolle sammen med olivenolje, sitron og salt. Bland inn strimlet kylling og la kyllingen marinere i minst én time.
Steg 4
Skru ovnen på 275-300 grader, vanlig over- og undervarme, før du går i gang med å bake ut bunnen. Bruker du pizzastål eller pizzastein kan du gjerne sette denne inn i ovnen.
Steg 5
Stek kyllingen kjapt i en varm panne. Det er ikke nødvendig at den er helt gjennomstekt, siden den blir stekt på når kyllingen går i ovnen.
Steg 6
Ha pizzadeigen over på et melet underlag. Elt deigen lett sammen, og del deigen så i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle).
Steg 7
Fordel pizzasaus utover pizzabunnene. Følg på med revet hvitost, marinert kylling, oppskåret rødløk, vårløk og cherrytomater. Stek pizzaene 8-10 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden varierer fra ovn til ovn.
Steg 8
Strø over kjerner av granateple rett før servering. Håper denne pizzaen med marinert kylling faller i smak!

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Nanbrød med hvitløk
Halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner

Relaterte innlegg

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus
19. november 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

Kardemommeis
1. november 2020
0 kommentarer

Kardemommeis

Rabarbrasirup
3. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrasirup

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales