Pizza med marinerte biffstrimler

Lages på: 3 timer Nivå: Middels

Pizza med biffstrimler

Vi har for tiden fått en ny pizzafavoritt – nemlig pizza med marinerte biffstrimler! Perfekt dersom du er lei de litt mer tradisjonelle pizzaene, eller bare har lyst på litt variasjon på pizzafronten.

Du må gjerne lage en annen type bunn dersom du har en favoritt. Selv er jeg veldig stor fan av surdeigspizzaer, og bruker gjerne denne oppskriften som basis for bunnen. Ellers har jeg en oppskrift på eltefri pizzadeig og en grunnoppskrift på pizzadeig her på bloggen. Har du en egen favorittoppskrift på bunn så bruk gjerne den. Det samme gjelder pizzasaus. Ofte tar jeg meg ikke tiden til å lage en skikkelig pizzasaus som krever mye koking, men går heller for en enklere variant, enten denne enkle pizzasausen eller kanskje en mer smakfull variant med soltørkede tomater. I det siste har jeg også eksperimentert litt med harissa i pizzasausen, som gir en liten ekstra piff over det hele. Igjen, bruk den pizzasausen du liker aller best.

Pizza med biffstrimler og tomater

Det høres kanskje ut som mye arbeid, men å marinere biffstrimler krever altså overraskende  lite innsats. Alt du må gjøre er å legge kjøttet i en marinade mens pizzabunnen er satt til heving. Etter å ha bakt ut pizzaen topper du den med pizzasaus, marinerte biffstrimler og øvrig topping. Stek og nyt!

Håper denne pizzaen med marinerte biffstrimler faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Pizza med marinerte biffstrimler

4 fra 15 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

30

minutter
Steketid per pizza

8

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 3,5 dl 3,5 hvetemel

  • 1,5 dl 1,5 fullkornshvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 2 ss 2 olje

  • Marinerte biffstrimler
  • 200 gram 200 biffstrimler

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 skvis 1 sitron

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 1 ts 1 salt

  • Pizzasaus
  • 1/2 boks 1/2 hermetiske tomater

  • 6 stk 6 soltørkede tomater

  • 10 stk 10 basilikumblader

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Øvrig pizzatopping
  • 200 gram 200 revet hvitost

  • 8 stk 8 cherrytomater

  • 4 stk 4 vårløk

Fremgangsmåte

  • Start med pizzabunnen. Ha alt det tørre i en bakstbolle og tilsett kaldt eller lunkent (max 20 grader) vann og olje. Bruk helst en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok når du elter deigen. Elt deigen i cirka 15-20 minutter, til du får en god og smidig deig. Er deigen litt klissete kan du tilsette mer mel, er den for fast så tilsetter du mer væske.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Mens deigen hever går du i gang med å marinere kjøttet. Ha finhakket hvitløk og chili (uten frø) i en liten bolle. Tilsett salt, olivenolje og skvis over litt sitronsaft. Bland biffstrimlene godt inn i marinaden. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet inntil videre.
  • Pizzasausen laget jeg etter denne oppskriften på noen få minutter, men har du en annen favoritt eller så bruker du den.
  • Sett stekeovnen på 250-275 grader cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen, som du senere kan flytte pizzaen over på. Hvis du er redd for å brenne deg unnlater du dette.
  • Tipp den ferdighevede pizzadeigen over på et melet underlag, og elt den lett sammen. Strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller. Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Kjevle så deigen utover til to runde fine pizzabunner.
  • Fordel pizzasaus og ost utover hver av bunnene. Følg på med marinerte biffstrimler, oppskårede cherrytomater og vårløk. Har du litt fersk basilikum kan du gjerne strø over noen blader avslutningsvis.
  • Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Bruker du rått kjøtt når du marinerer? Steker du strimlene før du har de på pizzaen?

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg marinerer kjøttet rått 🙂 Jeg har både testet med å legge kjøttet rått på pizzaen, og ved å steke først. Fordelen med å steke kjøttet først er at det ikke danner seg like mye væske på pizzaen når den stekes. Ulempen er at kjøttet ikke blir like saftig.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*