Vi har for tiden fått en ny pizzafavoritt – nemlig pizza med marinerte biffstrimler! Perfekt dersom du er lei de litt mer tradisjonelle pizzaene, eller bare har lyst på litt variasjon på pizzafronten.
Du må gjerne lage en annen type bunn dersom du har en favoritt. Selv er jeg veldig stor fan av surdeigspizzaer, og bruker gjerne denne oppskriften som basis for bunnen. Ellers har jeg en oppskrift på eltefri pizzadeig og en grunnoppskrift på pizzadeig her på bloggen. Har du en egen favorittoppskrift på bunn så bruk gjerne den. Det samme gjelder pizzasaus. Ofte tar jeg meg ikke tiden til å lage en skikkelig pizzasaus som krever mye koking, men går heller for en enklere variant, enten denne enkle pizzasausen eller kanskje en mer smakfull variant med soltørkede tomater. I det siste har jeg også eksperimentert litt med harissa i pizzasausen, som gir en liten ekstra piff over det hele. Igjen, bruk den pizzasausen du liker aller best.
Det høres kanskje ut som mye arbeid, men å marinere biffstrimler krever altså overraskende lite innsats. Alt du må gjøre er å legge kjøttet i en marinade mens pizzabunnen er satt til heving. Etter å ha bakt ut pizzaen topper du den med pizzasaus, marinerte biffstrimler og øvrig topping. Stek og nyt!
Håper denne pizzaen med marinerte biffstrimler faller i smak!

Bruker du rått kjøtt når du marinerer? Steker du strimlene før du har de på pizzaen?
Jeg marinerer kjøttet rått 🙂 Jeg har både testet med å legge kjøttet rått på pizzaen, og ved å steke først. Fordelen med å steke kjøttet først er at det ikke danner seg like mye væske på pizzaen når den stekes. Ulempen er at kjøttet ikke blir like saftig.