Pizza med Midtøsten-inspirert lam

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Pizza med Midtøsten-inspirert lam

Pizza er nærmest fast tradisjon hos oss på fredager, og jeg innbiller meg at jeg er over snittet god på å variere pizzatoppingen. Forrige helg bestemte jeg meg for å teste en ny variant, nemlig pizza med Midtøsten-inspirert lam. Var litt spent på om dette skulle bli full kræsj, men må innrømme at det ble veldig godt. Ja faktisk så godt at jeg måtte lage samme pizza to dager etterpå for å ta bilder til bloggen.

Jeg synes lammekjøtt passer veldig godt med varme krydre som blant annet spisskummen, chili og kanel, og det ble dette som ble utgangspunkt for krydderbasen. Har du testet oppskriften min på lammewrap med smaker fra Midtøsten, så er krydderne her borti samme gaten. Siden 400 gram lammedeig ville vært litt mye til to pizzaer, frøs jeg ned halvparten, så har jeg lett tilgjengelig til neste fredagspizza.

Det kan være litt styr å rense granateplene, og er derfor fort gjort å utelate dem. I denne oppskriften synes jeg de friske granateplekjernene passer ekstra godt til pizzaen, så anbefaler å ikke utelate den delen om du kan.

Har du lyst til å teste en helt ny pizza – Sjekk ut pizza med Midtøsten-inspirert lam!

Pizza med Midtøsten-inspirert lam

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5,5 dl tipo 0 eller siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Krydret lammedeig
  • 400 gram lammedeig

  • 1 ts chiliflak

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts malt kanel

  • 1/2 ts malt koriander

  • 1 ts paprikapulver

  • 1 ts salt

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ss sitronsaft

  • Topping
  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram mozzarella

  • 3 stk vårløk

  • 1/2 stk granateple

Fremgangsmåte

  • Start med pizzadeigen
    Mål opp melet, tørrgjæren og saltet i en bolle. Tilsett det kalde vannet og elt deigen i cirka 20 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for et best mulig resultat. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og elastisk.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen heve i romtemperatur i et par timer. I mellomtiden kan du eventuelt lage pizzasausen.
  • Gjør klar pizzatoppingen. Ha lammedeigen i en liten bolle. Ha i krydderne (chiliflak, spisskummen, kanel, koriander og paprikapulver), saltet, olivenoljen og sitronsaften. Bland godt sammen. Denne porsjon rekker til 4 pizza, jeg pleier derfor å fryse ned halvparten av den krydrede lammedeigen før jeg går videre.
  • Stek lammedeigen i bittelitt olje i en varm stekepanne. Lammedeigen skal ikke finhakkes, men stekes i forholdsvis store biter. Lammedeigen skal ikke gjennomstekes, siden den likevel får rikelig varme i stekeovnen. Hensikten med å forsteke kjøttet litt i pannen er både å få ut en del av væsken fra kjøttet, som eller ville badet på pizzaen.
  • Skjær vårløken i tynne ringer, og rens granateplet for granateplekjerner.
  • Utbaking. Sett pizzastein eller pizzastål nest øverst i stekeovnen og sett den på 300 grader med vanlig over- og undervarme. Har du ikke stein eller stål kan du sette en ordinær stekeplate nest nederst i ovnen.
  • Ha deigen over på et melet underlag og del den i to. Et godt tips er å bruke durummel når du baker ut pizzaen. Dette melet trekker ikke inn i deigen, og er derfor ypperlig under pizzaen for at den ikke skal klistre seg. Trykk hver halvdel utover til flate bunner (eller bruk et kjevle).
  • Smør et par spiseskjeer pizzasaus utover hver av bunnene. Legg på revet mozzarella, etterfulgt av stekt lammedeig og vårløk.
  • Steking. Stek pizzaen i 6-8 minutter i ovnen, til pizzaen er ferdig. Dryss over granateplekjerner rett før servering og nyt mens pizzaen er varm!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*