Pizza med mozzarella og chorizo

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Middels
Pizza med chorizo

Det enkle er ofte det beste, og slik er det i grunn med pizza også. Så klart er det veldig godt med en eksotisk pizza, kanskje med hvit pizzasaus, toppet med reinsdyr og granateple, men ofte synes jeg det er fint at det ikke blir for mange smaker på en gang som skal konkurrere med hverandre. En av favorittene mine er denne enkle pizzaen med mozzarella og chorizo. Om du har annen hvitost kan du fint bruke det, og om du foretrekker pepperoni foran chorizo så er jo det bare en smakssak.

På bloggen kan du også finne en rekke andre pizzaoppskrifter, alt fra den klassiske langpannepizzaen til mer eksotiske pizzaer som hvit pizza med chorizo eller en italiensk pizza parma.

Håper pizzaoppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Pizza med mozzarella og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

15

minutter
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 2 dl 2 havremel

  • 3 dl 3 siktet hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 1 ss 1 olje

  • Fyll
  • 4 ss 4 pizzasaus

  • 150 gram 150 mozzarella

  • 75 gram 75 chorizo

  • Fersk basilikum

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Start med pizzabunnen. Jeg malte havregryn til fint havremel ved hjelp av en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren), men du kan også bruke ferdigkjøpt havremel eller vanlig hvetemel om du ønsker. Ha alt det tørre i en bakstbolle og tilsett kaldt eller lunkent (20 grader dersom du ikke har tid til å heve i cirka 1,5 – 2 timer) vann. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin når du elter deigen. Beregn i hvert fall 15-20 minutter eltetid for å få en god og smidig deig. Bruker du havremel er min erfaring at det er viktig at deigen er ganske klissete til å begynne med, da havren tar til seg mye væske. Underveis vil du se at den blir fastere og får en mer elastisk konsistens.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Ønsker du å lage pizzasausen selv så har jeg en oppskrift på en enkel pizzasaus som kan lages på få minutter (ingen koking). Men av og til så tyr selv jeg til ferdigkjøpt pizzasaus.
  • Sett stekeovnen på 250-275 grader cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen, som du senere kan flytte pizzaen over på. Hvis du er redd for å brenne deg unnlater du dette.
  • Ha den hevede pizzadeigen over på et melet underlag eller bakstbord. Dra pizzadeigen utover til et slags kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger og strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller.
  • Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Hvis deigen oppleves som svært fast og trekker seg tilbake, kan du med fordel la den hvile et minutt eller to. Kjevle så deigen utover til to runde fine pizzabunner.
  • Fordel pizzasaus, mozzarella og chorizo oppskåret i skiver utover hver av bunnene. Har du litt fersk basilikum kan du gjerne strø over noen blader avslutningsvis.
  • Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Ta pizzaen ut av ovnen og riv over litt parmesan rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*