• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. januar 2019

Pizza med mozzarella og chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizza med chorizo

Det enkle er ofte det beste, og slik er det i grunn med pizza også. Så klart er det veldig godt med en eksotisk pizza, kanskje med hvit pizzasaus, toppet med reinsdyr og granateple, men ofte synes jeg det er fint at det ikke blir for mange smaker på en gang som skal konkurrere med hverandre. En av favorittene mine er denne enkle pizzaen med mozzarella og chorizo. Om du har annen hvitost kan du fint bruke det, og om du foretrekker pepperoni foran chorizo så er jo det bare en smakssak.

På bloggen kan du også finne en rekke andre pizzaoppskrifter, alt fra den klassiske langpannepizzaen til mer eksotiske pizzaer som hvit pizza med chorizo eller en italiensk pizza parma.

Håper pizzaoppskriften faller i smak!

Pizza med mozzarella og chorizo

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. januar 2019
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Pizza med mozzarella og chorizo
Ingredienser
  • Bunn
  • 2 dl havremel
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss olje
  • Fyll
  • 4 ss pizzasaus
  • 150 gram mozzarella
  • 75 gram chorizo
  • Fersk basilikum
  • Parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Start med pizzabunnen. Jeg malte havregryn til fint havremel ved hjelp av en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren), men du kan også bruke ferdigkjøpt havremel eller vanlig hvetemel om du ønsker. Ha alt det tørre i en bakstbolle og tilsett kaldt eller lunkent (20 grader dersom du ikke har tid til å heve i cirka 1,5 – 2 timer) vann. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin når du elter deigen. Beregn i hvert fall 15-20 minutter eltetid for å få en god og smidig deig. Bruker du havremel er min erfaring at det er viktig at deigen er ganske klissete til å begynne med, da havren tar til seg mye væske. Underveis vil du se at den blir fastere og får en mer elastisk konsistens.
Steg 2
La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
Steg 3
Ønsker du å lage pizzasausen selv så har jeg en oppskrift på en enkel pizzasaus som kan lages på få minutter (ingen koking). Men av og til så tyr selv jeg til ferdigkjøpt pizzasaus.
Steg 4
Sett stekeovnen på 250-275 grader cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen, som du senere kan flytte pizzaen over på. Hvis du er redd for å brenne deg unnlater du dette.
Steg 5
Ha den hevede pizzadeigen over på et melet underlag eller bakstbord. Dra pizzadeigen utover til et slags kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger og strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller.
Steg 6
Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Hvis deigen oppleves som svært fast og trekker seg tilbake, kan du med fordel la den hvile et minutt eller to. Kjevle så deigen utover til to runde fine pizzabunner.
Steg 7
Fordel pizzasaus, mozzarella og chorizo oppskåret i skiver utover hver av bunnene. Har du litt fersk basilikum kan du gjerne strø over noen blader avslutningsvis.
Steg 8
Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Ta pizzaen ut av ovnen og riv over litt parmesan rett før servering. Håper det smaker!

 

 

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel tacogryte
Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales