Pizza med ‘nduja og salami

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med 'nduja og salami

Mitt frieri til den krydrede ‘ndujaen fortsetter. I dag frister jeg med en oppskrift på pizza med ‘nduja og salami. Nå er riktignok ‘nduja også en italiensk salami, men har her fått selskap av en mer klassisk variant. Dette ble rett og slett en fantastisk god pizza med mye smak!

Kort innpå om pizzabunnen. Jeg tilsetter litt rugmel i deigen, da jeg synes det er godt med litt grovt i bunnen. Dessuten tilfører rugmel også litt mer smak. Dette er helt valgfritt, og du kan uten problemer erstatte rugmelet med tipo 0 eller siktet hvetemel. I tillegg bruker jeg mindre tørrgjær og øker hevetiden, for at smakene skal få utviklet seg mye mer. Har du dårlig tid kan øke gjærmengden bittelitt (til en halv pose), og redusere hevetiden til 1,5 – 2 timer.

‘Nduja har blitt mer populært de siste årene, og det er en del butikker med velassortert utvalg som selger den. Jeg vet blant annet at Meny-butikken jeg vanligvis går til i helgene, har flere ulike varianter. Er du så heldig at du har en italiensk spesialforretning i nærheten så ville jeg blitt overrasket om de ikke har denne pølsen inne.

Jeg har tidligere publisert en oppskrift på pizza med ‘nduja, pepperoni og fetaost, så dette blir en mer ordinær og enklere variant. Det er også mye annet godt man kan bruke denne smørbare salamien til, som i pastaretter eller hva med å smøre det på stekte brød- eller loffskiver.

Håper er fristet til å teste ut denne pizza-oppskriften med ‘nduja og salami!

Banner - Mat du blir glad av

Pizza med ‘nduja og salami

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 4 dl tipo 0 eller siktet hvetemel

  • 1,5 dl rugmel, finmalt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 2 1/2 dl vann

  • Topping
  • 4 ss pizzasaus

  • 200 gram mozzarella

  • 65 gram ‘nduja

  • 12 skiver salami

  • 1/2 rødløk

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med pizzadeigen
    Bland melet, tørrgjæren og saltet i en bakstbolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du bør beregne rundt 20 minutter eltetid, til deigen er elastisk og smidig.
  • Legg et lokk eller plastfolie over bollen, og sett den til heving i romtemperatur. Beregn 2 – 2,5 timer hevetid. I mellomtiden kan du eventuelt lage pizzasausen.
  • Utbaking. Sett pizzastein eller pizzastål nest øverst i stekeovnen og sett den på 300 grader med vanlig over- og undervarme. Har du ikke stein eller stål kan du sette en ordinær stekeplate nest nederst i ovnen.
  • Ha deigen over på et melet underlag og del den i to. Et godt tips er å bruke durummel når du baker ut pizzaen. Det trekker nemlig ikke inn i deigen, og er derfor ypperlig under pizzaen for at den ikke skal klistre seg. Trykk hver halvdel utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Du beholder mer luft i deigen dersom du bruker hendene.
  • Fordel et par spiseskjeer pizzasaus utover hver av bunnene og legg på mozzarellaen. Følg på med biter av ‘nduja, samt salamiskiver. Skjær rødløken i skiver og legg den på pizzaen.
  • Stek pizzaen i 6-8 minutter i ovnen, til osten begynner å bli gyllen og pizzaen er ferdigstekt. Dryss over frisk basilikum rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*