
Mitt frieri til den krydrede ‘ndujaen fortsetter. I dag frister jeg med en oppskrift på pizza med ‘nduja og salami. Nå er riktignok ‘nduja også en italiensk salami, men har her fått selskap av en mer klassisk variant. Dette ble rett og slett en fantastisk god pizza med mye smak!
Kort innpå om pizzabunnen. Jeg tilsetter litt rugmel i deigen, da jeg synes det er godt med litt grovt i bunnen. Dessuten tilfører rugmel også litt mer smak. Dette er helt valgfritt, og du kan uten problemer erstatte rugmelet med tipo 0 eller siktet hvetemel. I tillegg bruker jeg mindre tørrgjær og øker hevetiden, for at smakene skal få utviklet seg mye mer. Har du dårlig tid kan øke gjærmengden bittelitt (til en halv pose), og redusere hevetiden til 1,5 – 2 timer.
‘Nduja har blitt mer populært de siste årene, og det er en del butikker med velassortert utvalg som selger den. Jeg vet blant annet at Meny-butikken jeg vanligvis går til i helgene, har flere ulike varianter. Er du så heldig at du har en italiensk spesialforretning i nærheten så ville jeg blitt overrasket om de ikke har denne pølsen inne.
Jeg har tidligere publisert en oppskrift på pizza med ‘nduja, pepperoni og fetaost, så dette blir en mer ordinær og enklere variant. Det er også mye annet godt man kan bruke denne smørbare salamien til, som i pastaretter eller hva med å smøre det på stekte brød- eller loffskiver.
Håper er fristet til å teste ut denne pizza-oppskriften med ‘nduja og salami!