Pizza med ‘nduja, pepperoni og fetaost

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza toppet med nduja og fetaost

Til dere som har fulgt meg en liten stund, vet at pizza er fast tradisjon hos oss på fredager. Og den nye toppingfavoritten min er ‘nduja. Forrige helg toppet jeg pizzaen med ‘nduja, pepperoni og fetaost, og dette var virkelig gode saker.

Hva er ‘nudja? ‘Nduja er en italiensk smørbar og godt krydret salamipølse, og kommer fra regionen Calabria i Sør-Italia. Den er laget av svin og er rimelig chilisterk. Jeg synes den er nydelig på pizza, særlig hvis man tilfører litt granateple som tilfører friskhet og til den ellers sterke pølsen.

Hvor før du kjøpt ‘Nduja. Pølsen selges dessverre ikke i alle matbutikker, men jeg har pleid å kjøpe den på Meny, eller på Smak av Italia i Oslo. Du finner den nok også i en del andre butikker med godt utvalg, så spør gjerne de som jobber der om du ikke vet hvor du skal lete.

I denne oppskriften har jeg redusert mengden gjær en del. Det betyr at deigen trenger bortimot 2-2,5 timer hevetid. Fordelen med å bruke mindre gjær, og heller heve over lengre tid, er at da får smakene utviklet seg mer. Skal du virkelig ta den langt, kan du eksempelvis lage en eltefri pizzadeig, som skal heve i 15-20 timer. Har du ikke tid til å la deigen heve i bortimot 2,5 timer kan du øke mengden tørrgjær i denne oppskriften til en halv pakke gjær, og la deigen heve i 1-1,5 time.

Jeg har brukt helt finsiktet hvetemel i denne oppskriften. Ønsker du en grovere variant kan du erstatte litt av det fine melet med en grovere variant.

Banner - Mat du blir glad av

Pizza med ‘nduja, pepperoni og fetaost

4.5 fra 8 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 5,5 dl tipo 0/00 mel (eller siktet hvetemel)

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Topping
  • 4 ss pizzasaus

  • 150 gram revet hvitost

  • 60 gram ‘nduja

  • 12 skiver pepperoni

  • 2 stk vårløk

  • 50 gram fetaost

  • 1/2 stk granateple

Fremgangsmåte

  • Pizzadeigen. Ha melet, saltet og tørrgjæren i en bolle. Pass på at saltet og gjæret ikke kommer i kontakt med hverandre, da det vil ødelegge gjæren. Tilsett kaldt vann og elt deigen. Du får best resultat om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Beregn cirka 20 minutter eltetid. Når deigen er eltet nok, skal den være så elastisk at du skal kunne dra fliker (ører) av deigen, uten at den ryker/revner. Tenk deg konsistensen som en tyggegummi.
  • Dekk bollen til med et lokk eller en plastfolie.La deigen heve i 1,5 – 2 timer, til den har doblet seg i størrelse.
  • Lag pizzasausen mens deigen hever, da får den kokt lenge og smakene virkelig får satt seg. Jeg bruker ofte denne oppskriften, men vær ikke redd for å variere litt på oppskriften etter egne smakspreferanser.
  • Utbaking. Sett stekeovnen på 300 grader med vanlig over- og undervarme, med pizzastein eller pizzastål nest øverst i ovnen. Bruker du vanlig stekeplate kan du sette den inn nest nederst i ovnen.
  • Ha pizzadeigen over på et melet underlag, og del den i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Ved å bruke hendene vil du beholde mye mer av luften i deigen, men krever også mer teknikk. Et godt tips er å bruk durumhvete når du baker ut pizzaen, da den ikke trekker inn i bunnen som vanlig hvetemel.
  • Del ndujaen opp i 16 like store biter, og pepperonien og vårløken tynne skiver. Rens gjerne også granateplet nå, så har du granateplekjernene klare til pizzaen kommer ut av ovnen.
  • Smør et par spiseskjeer pizzasaus utover hver av pizzabunnene. Fordel revet hvitost, før du så følger på med nduja, pepperoni og vårløk. Nduja-bitene trykker jeg lett flate med fingrene før jeg legger bitene utover pizzabunnene. Smuldre over biter av fetaost til slutt.
  • Steking. Ha pizzaen over på stekebrettet, pizzasteinen eller -stålet som står i ovnen. Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den er gyllen. Ha granateplekjerner over pizzaen mens den enda er nystekt, og nyt umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*