Pizza med pepperoni og ananas

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza pepperoni med ananas

Ananas på pizza vet jeg det er mange som har meninger om. Mens noen mener at frukt ikke har noe på en pizza å gjøre så synes jeg det kan være veldig godt som en kontrast til den andre toppingen. Pizza med pepperoni og ananas synes jeg er et godt eksempel på hvor det er kjempegodt, hvor ananasen passer godt sammen med den salte og krydrede pølsen. Pizza Hawaii er et annet godt eksempel på hvor ananas fungerer godt på pizzaen.

I denne oppskriften gjorde jeg det ekstra enkelt, og brukte en boks med hermetisk ananas. Det kan så klart ikke sammenlignes med fersk ananas, men jeg ville gjøre det enkelt samtidig som jeg visste at jeg kom til å få problemer med å få brukt resten.

Om du ikke er like stor fan av ananas som meg så må du gjerne sjekke noen av de andre pizzaoppskriftene her på bloggen.

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Pizza pepperoni og ananas

4 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: MIddels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 5,5 dl 5,5 hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 kaldt vann

  • Pizzasaus
  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1 ts 1 flaksalt

  • Fersk basilikum

  • Pizzatopping
  • 150 gram 150 mozzarella

  • 75 gram 75 pepperoni i skiver

  • 1 boks 1 ananas (eller fersk)

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pizzadeigen. Ha de tørre ingrediensene i en bakstbolle og tilsett kaldt vann. Elt helst deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, da er det enklere å få en smidig og god deig. Jeg elter i rundt 20 minutter, til jeg har en smidig deig. Elter du deigen for hånd er det bare å brette opp ermene og gjør deg klar til en liten treningsøkt.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse (cirka 1,5 time)
  • Mens deigen hever lager du pizzasausen. Ha hermetiske tomater, hvitløk, eventuelt chili (uten steiner), olivenolje og litt salt i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør blenderen i 15-20 sekunder til du har en jevn tomatsaus. Ha pizzasausen over i en kasserolle og la den småkoke i 15-20 minutter for å få en tykkere og mer konsentrert pizzasaus. Smak til med salt til slutt, og ha i finhakket basilikum.
  • Forvarm stekeovnen til 275 grader, vanlig over og undervarme. Har du en pizzastein kan du sette denne midt i ovnen allerede nå, slik at den blir gjennomvarm til pizzaen skal stekes.
  • Ha pizzadeigen over på et melet underlag. Elt deigen lett sammen, og del deigen så i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Å bruke hendene istedenfor kjevle gjør at du presser ikke så mye luft ut av deigen når du jobber med den.
  • Fordel pizzasaus utover pizzabunnene. Følg på med skiver eller biter av fersk mozzarella, pepperoni og biter av ananas. Legg pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrett, og stek den i 7-9 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
  • Dryss over litt fersk basilikum rett før servering. Nyt pepperonipizzaen mens den enda er varm.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*