Pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza med marinert biff og karamellisert løk

I går serverte jeg en knallgod pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å legge ut oppskriften riktig enda, men kanskje spare den til neste helg. Men etter at jeg delte en story av denne pizzaen i går, så ombestemte jeg meg. For skal si mange av dere har gledet dere til at jeg skulle dele oppskriften.

Jeg har egentlig aldri testet karamellisert løk på pizza før, men jeg kan love deg at dette ikke blir siste gangen. Jeg har jo de siste årene vært veldig stor fan av friske granateplekjerner på pizzaen, men karamellisert løk var altså så godt.

På forhånd soyamarinerte jeg biffkjøttet. Jeg gjorde det allerede flere timer i forveien før jeg startet på selve pizzaen, men det er litt opp til deg. Du kan allerede marinere kvelden i forveien om du ønsker, eller du kan vente til du går i gang med pizzabunnen. Vær klar over jo lengre kjøttet får ligge i marinaden, jo mer smak tar kjøttet opp. Dette gjelder all marinering av kjøtt. Jeg har ikke lagt så mye vekt på pizzasausen i denne oppskriften. Jeg laget den litt på slump, men ble ikke så langt unna oppskriften jeg har på Det glade kjøkkens pizzasaus. En pizzasaus med soltørkede tomater eller en litt sterk pizzasaus hadde nok heller ikke vært feil.

Når det gjelder pizzabunnen så synes jeg det er godt med bittelitt grovt mel i deigen. Om du vil ha en helt fin pizzabunn så bytter du ut det grove melet med siktet mel istedenfor (eller tipo 0/00). Tipo 00 eller tipo 00 er et ekstra fint hvetemel, som egner seg ekstra godt til pizzabaking. Får du ikke tak i, eller ikke har, så bruker du vanlig siktet hvetemel.

Håper du ble fristet til å teste denne pizzaen med soyamarinert biff og karamellisert løk!

Pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk

Pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid per pizza

7

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 4 dl 4 siktet hvetemel, tipo 0 eller 00

  • 1,5 dl 1,5 fullkornsmel eller finmalt hvete

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 kaldt vann

  • Soyamarinert biff
  • 150 gram 150 mørbrad eller ytrefilet

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 1 rød chili

  • 1 1 lime

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1/2 ss 1/2 olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Karamellisert løk
  • 1 1 gul løk

  • 1 ss 1 smør

  • 1 ss 1 sukker

  • 1 ss 1 balsamicoeddik

  • 1 klype 1 flaksalt

  • Topping
  • 4 ss 4 pizzasaus

  • 200 gram 200 revet ost

  • Vårløk

Fremgangsmåte

  • Start gjerne med å marinere kjøttet.
    Jo lengre det får ligge i marinaden, jo mer smak tar det til seg. Skjær kjøttet i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk den. Ha hvitløken og chilien i en liten bolle, skvis over saften av en lime, tilsett i soyasausen, olivenoljen og saltet. Bland marinaden og vend det oppskårede kjøttet inn i marinaden. Dekk til bollen og sett det marinerte kjøttet kjølig frem til pizzaen skal i ovnen.
  • Lag pizzabunnen.
    Ha melet, saltet og tørrgjæren i en bolle. Pass på at saltet og gjæret ikke kommer direkte i kontakt med hverandre før du har i væsken. Dette vil kunne ødelegge gjæren. Tilsett kaldt vann og elt deigen. Du får det beste resultatet om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Beregn cirka 20 minutter eltetid. Når deigen er eltet nok, skal den være så elastisk at du skal kunne dra fliker (ører) av deigen, uten at den ryker/revner.
  • Hev deigen.
    Dekk bollen til med et lokk eller en plastfolie. La deigen heve i 1,5 – 2 timer, til den har doblet seg i størrelse. Jeg bruker mindre gjær i pizzadeigen min, og lar den heller heve lengre.
  • Lag karamellisert løk mens deigen hever.
    Skrell løken og skjær den i halvmåner. La løken surre i en varm stekepanne i litt smør, til løken er blank, myk og har fått litt farge. Tilsett deretter sukkeret og bland det godt med løken. Sukkeret vil karamellisere løken og gi en fin brun farge. For å nøytralisere litt av det søte sukkeret tilsetter jeg balsamicoeddik. Hvor mye du ønsker å tilsette er opp til deg, så smak deg gjerne litt frem. Fortsett å surre løken til balsamicoeddiken har fordampet. Strø over en klype med flaksalt.
  • Ha den karamelliserte løken over i en skål og la den stå til den skal på pizzaen.
  • Forstek det marinerte kjøttet
    Strengt talt behøver du ikke steke kjøttet først, siden pizzaen uansett skal i ovnen. Men erfaringen min er at det kan være en god idé å steke kjøttet et lite minutt i en skikkelig varm stekepanne, for å unngå at det blir liggende så mye væske på pizzaen. Du behøver altså ikke gjennomsteke kjøttet. Sett kjøttet til side.
  • Sett på stekeovnen.
    Litt før du går i gang med å bake ut pizzaene skrur du stekeovnen på 300 grader med vanlig over- og undervarme, med pizzastein eller pizzastål nest øverst i ovnen. Bruker du vanlig stekeplate kan du sette den inn nest nederst i ovnen.
  • Bak ut pizzaene.
    Ha pizzadeigen over på et melet underlag. Del den opp i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Ved å bruke hendene vil du beholde mye mer av luften i deigen, men krever også mer teknikk. Et godt tips er å bruk durumhvete når du baker ut pizzaen, da den ikke trekker inn i bunnen som vanlig hvetemel.
  • Smør et par spiseskjeer pizzasaus utover hver av bunnene. Fordel over den revede hvitosten, før du har på biter av soyamarinert biff og vårløk oppskåret i tynne skiver.
  • Stek og nyt pizzaen.
    Forflytt pizzaen over på stekebrettet, pizzasteinen eller -stålet som står i ovnen. Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den er gyllen. Ha den karamelliserte løken over pizzaen idet den kommer ut av ovnen, ser og nyt umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*