
I går serverte jeg en knallgod pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å legge ut oppskriften riktig enda, men kanskje spare den til neste helg. Men etter at jeg delte en story av denne pizzaen i går, så ombestemte jeg meg. For skal si mange av dere har gledet dere til at jeg skulle dele oppskriften.
Jeg har egentlig aldri testet karamellisert løk på pizza før, men jeg kan love deg at dette ikke blir siste gangen. Jeg har jo de siste årene vært veldig stor fan av friske granateplekjerner på pizzaen, men karamellisert løk var altså så godt.
På forhånd soyamarinerte jeg biffkjøttet. Jeg gjorde det allerede flere timer i forveien før jeg startet på selve pizzaen, men det er litt opp til deg. Du kan allerede marinere kvelden i forveien om du ønsker, eller du kan vente til du går i gang med pizzabunnen. Vær klar over jo lengre kjøttet får ligge i marinaden, jo mer smak tar kjøttet opp. Dette gjelder all marinering av kjøtt. Jeg har ikke lagt så mye vekt på pizzasausen i denne oppskriften. Jeg laget den litt på slump, men ble ikke så langt unna oppskriften jeg har på Det glade kjøkkens pizzasaus. En pizzasaus med soltørkede tomater eller en litt sterk pizzasaus hadde nok heller ikke vært feil.
Når det gjelder pizzabunnen så synes jeg det er godt med bittelitt grovt mel i deigen. Om du vil ha en helt fin pizzabunn så bytter du ut det grove melet med siktet mel istedenfor (eller tipo 0/00). Tipo 00 eller tipo 00 er et ekstra fint hvetemel, som egner seg ekstra godt til pizzabaking. Får du ikke tak i, eller ikke har, så bruker du vanlig siktet hvetemel.
Håper du ble fristet til å teste denne pizzaen med soyamarinert biff og karamellisert løk!
