Pizza med trøffelsalami og vårløk

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med trøffelsalami

Pizza er nærmest fast tradisjon på fredager hos oss, og det serveres nesten hver uke en ny variant. Av og til er det bunnen det gjøres endringer på, andre ganger pizzasausen eller toppingen. Og siden pizzaene gjerne lages på slump en en tom mage, så er det heller sjelden at oppskriftene når frem til bloggen.

Denne gangen har jeg tatt meg tid til å notere ned oppskriften, og tenkte jeg skulle dele en oppskrift på pizza med trøffelsalami og vårløk. Om du ikke er kjent med trøffelsalami så har den litt andre smaker enn den salamien du kanskje er vant til. Bunnen laget jeg med litt grovmel, og pizzasausen laget jeg med ekstra mye smak i form av både chili og urter. Du må gjerne bruke din egen favorittoppskrift på både saus og bunn om du har, eller du kan følge oppskriften slik den er beskrevet.

Jeg har allerede flere titalls oppskrifter på pizza på bloggen. Jeg har samlet noen av mine favoritter i innlegget 12 utvalgte pizzaoppskrifter, eller du kan se alle pizzaoppskriftene her.

Pizza med trøffelsalami, vårløk og pinjekjerner

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Surdeigsbunn
  • 2 dl fullkornshvetemel (eller finmalt hvete)

  • 3,5 dl tipo 0 eller siktet hvetemel

  • 1 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Pizzasaus
  • 1 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili (etter ønske)

  • 2 ss olivenolje

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket rosmarin

  • 1/4 ts tørket timian

  • 1 ts rødvinseddik

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Topping
  • 200 gram mozzarella

  • 16 skiver trøffelsalami

  • 4 stk vårløk

  • Ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pizzabunnen. Bland mel, salt og tørrgjær i en bakstbolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i cirka 20 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen skal være smidig og litt klissete.
  • Dekk til deigen med et lokk og la den heve i 1-1,5 time, til den har doblet seg i størrelsen.
  • Lag pizzasausen mens deigen hever. Skrell og finhakk sjalottløken og feddet med hvitløk. Chilien finhakker du også, men skrap gjerne ut frøene inni først. Surr sjalottløken, hvitløken og chilien i litt olivenolje i en liten kasserolle, til løken er myk.
  • Tilsett de hermetiske tomatene, krydderne (oregano, rosmarin og timian), rødvinseddiken og sukkeret. La pizzasausen koke på lav varme i 30-45 minutter, til den er tykkere og har utviklet mye god smak. Smak til med salt og pepper og la sausen avkjøle til pizzabunnene skal bakes utover.
  • Sett stekeovnen på 300 grader vanlig over- og undervarme. Har du en pizzastein eller -stål kan du sette det inn nest øverst i ovnen, slik at den god og varm til pizzaen skal inn i ovnen.
  • Ha den ferdig hevede pizzadeigen over på et melet underlag. Del deigen i to like store emner. Trykk hver del utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Det er enklere å få et luftig resultat om man trykker den ut for hånd, men krever samtidig litt mer teknikk.
  • Smør pizzasausen utover pizzabunnene. Følg på med mozzarella, deretter trøffelsalami og vårløk oppskåret i skiver.  Stek pizzaen nest øverst i ovnen dersom du steker på pizzastein, eller midt i ovnen om du bruker vanlig stekeplate. Steketiden beregnes til 7-9 minutter, men vil variere fra ovn til ovn.
  • Dryss over ristede pinjekjerner ved servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*