Pizza med trøffelsalami

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med trøffelsalami

Da jeg var innom en italiensk matvareforretning i Oslo for litt siden, så kom jeg over en liten trøffelsalami i kjøledisken. Denne kunne jeg så klart ikke avstå fra og kjøpe, noe som har resultert i at de følgende helgene kunne jeg servere en ny pizzavariant, nemlig pizza med trøffelsalami.

Det er ikke til å stikke under stol at trøffelsalami har jo en litt annerledes smak. Den smaker ikke som vanlig salami (det skulle jo bare mangle), men jeg synes den passer fint på pizza. Om du er redd den blir litt overveldende kan du jo mixe den sammen med pepperoni på pizzaen. Det er så klart heller ikke noe i veien for å bytte ut trøffelsalamien med pepperoni i denne oppskriften.

Om du trenger litt mer inspirasjon så har jeg nylig publisert et innlegg med 12 utvalgte pizzaoppskrifter fra bloggen.

Når det gjelder pizzasaus så brukte jeg denne oppskriften på Det glade kjøkkens pizzasaus, men en pizzasaus med soltørkede tomater er heller ikke feil til denne pizzaen.

Håper du ble inspirert!

Pizza med trøffelsalami og pinjekjerner

Pizza med trøffelsalami

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Pizadeig
  • 5,5 dl siktet hvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/4 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • 1 ss olivenolje

  • Pizzatopping
  • 6 ss pizzasaus

  • 150 gram mozzarella

  • 50 gram trøffelsalami

  • Ruccola

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Sett pizzadeigen. Ha mel, tørrgjær og salg i en bakstbolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i rundt 20 minutter. Tilsett olivenolje og elt videre til du har en smidig og god deig. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen skal være elastisk og lett klissete når den har eltet tilstrekkelig.
  • Sett deigen til heving på et lunt sted i 1,5 – 2 timer.
  • Lag pizzasausen mens deigen hever. Se oppskrift på Det glade kjøkkens pizzasaus, pizzasaus av soltørkede tomater, eller bruk en annen pizzasaus du måtte foretrekke.
  • Forvarm stekeovnen til 290 grader, vanlig over og undervarme. Har du en pizzastein kan du sette denne nest øverst i ovnen allerede nå, slik at den blir gjennomvarm til pizzaen skal stekes.
  • Hvelv pizzadeigen over på et melet underlag. Elt deigen lett sammen, og del deigen så i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Å bruke hendene istedenfor kjevle gjør at du presser ikke så mye luft ut av deigen når du jobber med den. La gjerne bunnene ligge og hvile 15-20 minutter før du har på fyllet, dersom du har tid.
  • Smør pizzasausen utover bunnene. Følg på med fersk mozzarella og deretter trøffelsalami oppskåret i tynne skiver. Stek pizzaen nest øverst i ovnen om du har en pizzastein eller midt i ovnen om du bruker vanlig stekeplate. Steketiden er cirka 7-9 minutter.
  • Dryss over ruccola og pinjekjerner over den nystekte pizzaen, og server umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*