• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. september 2017

Pizza parma av surdeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizza parma av surdeig

For over et halvt år siden satte jeg i gang et lite surdeigsprosjekt og etter et par mislykkede forsøk fikk jeg endelig fart på min egen surdeigsstarter. Siden da har jeg matet og holdt liv i bakteriekulturen, og har stort sett hver helg laget fantastisk gode surdeigspizzaer. Ja, for pizza har blitt noe helt annet etter at jeg begynte å bake med surdeig, og jeg høster stadig skryt når jeg serverer denne pizzavarianten når vi har middagsgjester. Du kan lese mer om hvordan du lager din egen surdeigsstarter i dette innlegget, og lese om tips til hvordan du kan pleie den i dette.

I dag har jeg lyst til å dele hvordan du kan lage klassikeren pizza parma med surdeig. Dersom du ikke er så heldig at du har din egen surdeigsstarter så er det ikke noe i veien for å lage en vanlig pizzabunn med gjær. Pizza parma er nydelig uansett type bunn. Jeg har sett at man nå også kan kjøpe ferdig surdeig i butikken så jeg antar at du også kan bruke denne, men har selv ingen erfaring å referere til.

Når man skal lage en surdeigspizza må man planlegge litt mer enn for en vanlig pizza. Selv har jeg fått det til en vane å mate surdeigsstarteren før jeg drar på jobb fredags morgen. Når jeg kommer hjem er starteren bakeklar og jeg setter så pizzadeigen. Videre lar jeg den heve i ca 4 timer før jeg baker den ut. Litt mer planlegging, men absolutt verdt det.

Forberedelser: Mat surdeigsstarteren 4-8 timer før du setter deigen, dersom du allerede ikke har en bakeklar surdeigsstarter. Jeg pleier ofte å mate den før jeg drar på jobb, slik at den er bakeklar til jeg er hjemme igjen.

Andre pizzaoppskrifter som kan være til inspirasjon:

  • Hvit pizza med skinke og chorizo
  • Pizza med marinerte biffstrimler
  • Pizza med pepperoni og ananas

Lykke til med pizzabakingen!

Surdeigspizza med parma

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. september 2017
  • 2 pizzaer
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Pizza parma av surdeig
Ingredienser
  • Surdeigsbunn
  • 2,5 dl fullkornshvetemel (eller finmalt hvete)
  • 2,5 dl tipo 0 eller siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 150 gram surdeigsstarter
  • 2,5 dl vann
  • Tomatsaus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • cirka 20 basilikumblader
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Pizzatopping
  • 150 gram mozzarella
  • 75 gram parmaskinke
  • 2 sjampinjonger
  • Ruccola
  • Pinjekjerner
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle.
Steg 2
Bland 150 gram av den nyoppfriskede surdeigsstarteren i lunkent vann. Ha vannet sammen med melet og elt det godt sammen i ca 10 minutter med maskin til du har en smidig og elastisk deig. Deigen skal gjerne være akkurat litt for klissete på dette tidspunktet.
Steg 3
Dekk til bollen med plast, og la den stå og heve i omentrent 4 timer i romtemperatur. Jo lengre deigen står jo surere vil den bli.
Steg 4
Del den ferdighevede pizzadeigen i to emner. Form hvert emne til en rund ball. Trykk og dra den utover til du har fått en tynn rund bunn, eller bruk et kjevle for å gjøre det lettere for deg selv. Pass på hvis du kjevler pizzadeigen, så du ikke presser ut all luft ut av deigen.
Steg 5
Dekk til bunnene med et klede og la stå og etterheve i ca 60 minutter før du har på fyllet.
Steg 6
Mens bunnene hever lager du tomatsausen etter fremgangsmåten i dette innlegget.
Steg 7
Forvarm ovnen 275 grader eller varmere. Har du en pizzastein så sett den gjerne nederst i ovnen. Har du ikke en pizzastein så sett inn et stekebrett.
Steg 8
Fordel pizzasaus utover pizzabunnene. Følg så på med skiver av mozarella, før legger på parmaskinke og sjampinjong skåret i tynne skiver.
Steg 9
Flytt den stekeklare pizzaen over på den oppvarmede pizzasteinen/stekebrettet.
Steg 10
La steke i 7-9 minutter, eller til den ser ferdig ut.
Steg 11
Dryss over litt fersk ruccola og en liten neve pinjekjerner idet du tar pizzaen ut av ovnen. Skjær den i passe store biter og server umiddelbart.

Håper det smaker!

 

Stikkord

  • Pizza
  • surdeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Karbonadewraps med eple og tzatziki
Torsk med nøttelokk og blomkålmos

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

4 comments

  • Maria
    20. oktober 2020

    Hei! Lurer på hvordan temperatur deigen skal heve i?

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      20. oktober 2020

      Takk for spørsmålet! Romtemperatur, jeg skal presisere det i oppskriften 🙂

      Reply
  • Kåre
    28. desember 2020

    Hei. Jeg hopper over trinn 5 (etterhevingen) og får en fin, tynn og sprø skorpe når jeg steker den ved 300 grader. Kantene hever fint under stekingen- Det er ganske praktisk å slippe å ha pizzabunner stående til heving på alle benker hvis du f.eks. skal steke 4-5 stykker.

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      29. desember 2020

      Hei Kåre,
      Takk for tipset. Det er et godt råd når man skal lage pizza til mange 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger