Forberedelser: Mat surdeigsstarteren 4-8 timer før du setter deigen, dersom du allerede ikke har en bakeklar surdeigsstarter.

Slik gjør du det

  1. Ha alt det tørre i en bolle.
  2. Bland 150 gram av den nyoppfriskede surdeigsstarteren i lunkent vann. Ha vannet sammen med melet og elt det godt sammen i ca 10 minutter med maskin til du har en smidig og elastisk deig. Deigen skal gjerne være akkurat litt for klissete på dette tidspunktet.
  3. Dekk til bollen med plast, og la den stå og heve i ca 4 timer. Jo lengre deigen står jo surere vil den bli.
  4. Del den ferdighevede pizzadeigen i to emner. Form hvert emne til en rund ball. Trykk og dra den utover til du har fått en tynn rund bunn, eller bruk et kjevle for å gjøre det lettere for deg selv. Pass på hvis du kjevler pizzadeigen, så du ikke presser ut all luft ut av deigen.
  5. Dekk til bunnene med et klede og la stå og etterheve i ca 60 minutter før du har på fyllet.
  6. Mens bunnene hever lager du tomatsausen etter fremgangsmåten i dette innlegget.
  7. Forvarm ovnen 275 grader eller varmere. Har du en pizzastein så sett den gjerne nederst i ovnen. Har du ikke en pizzastein så sett inn et stekebrett.
  8. Fordel pizzasaus utover pizzabunnene. Følg så på med skiver av mozarella, før legger på parmaskinke og sjampinjong skåret i tynne skiver.
  9. Flytt den stekeklare pizzaen over på den oppvarmede pizzasteinen/stekebrettet.
  10. La steke i 7-9 minutter, eller til den ser ferdig ut.

Dryss over litt fersk ruccola og en liten neve pinjekjerner idet du tar pizzaen ut av ovnen. Skjær den i passe store biter og server umiddelbart.

Håper det smaker!

Pizza parma av surdeig

Pizza parma av surdeig