Pizza parma med tynn grov bunn

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Pizza parma med tynn grov bunn

Det nærmer seg helg og da står pizza veldig høyt på listen over aktuelle middagskandidater. Pizza parma er den absolutt største pizzafavoritten min så det er ikke sjelden det lukter nystekt pizza hjemme på fredager.

Selv om vi er flinke til å skille på hverdagsmaten og helgekosen så er det ikke noe i veien for å gjøre fredagspizzaen litt mer næringsrik. Her er noen måter man kan få en litt sunnere men fortsatt svært god pizza:

  • Blande inn litt grovere meltyper i bunnen. Da metter den også mere.
  • Mozzarella er magrere enn mange av de andre ostetypene, og er dessuten pizzaosten jeg foretrekker.
  • Både ruccola og granateple er nydelig på nystekt pizza. Anbefales på det sterkeste!

Steketips! Selv bruker jeg pizzasten når jeg steker pizza, men du kan fint få en sprø bunn selv om du ikke har dette. Forvarm ovnen med stekebrettet i. Når du skal steke pizzaen tar du ut stekebrettet og drar over bakepapiret på det glovarme stekebrettet. Stek pizzaen nederst i ovnen.

Jeg har flere titalls pizzaoppskrifter på bloggen, ta gjerne en titt for litt inspirasjon. Her finner du alt fra eltefri pepperonipizza til lettvinte pitapizzaer, fra rød vegetarpizza til hvit pizza med reinsdyr og granateple.

Pizza parma med tynn grov bunn

4.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Mengde

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3,5 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvetemel

  • 2 dl siktet hvetemel eller tipo 0

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Pizzasaus
  • 1 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss tomatpurè

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1/2 ts tørket oregano

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 200 gram mozzarella

  • 80 gram parmaskinke

  • Pinjekjerner

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med å sette bunnen. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett kaldt eller såvidt lunkent vann (cirka 25-30 grader). Elt deigen enten ved hjelp av en kjøkkenmaskin i 15 minutter, eller for hånd (beregn litt lengre tid).
  • Dekk til bollen med en plastfolie og sett den til heving på et lunt sted i 1-1,5 time.
  • Pizzasausen blir bare bedre jo lengre du koker den, så begynn gjerne med pizzasausen så snart deigen er satt til heving.
  • Skrell og finhakk sjalottløken og feddene med hvitløk. Surr dem i litt olivenolje til at løken er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la den frese et halvt minutt mot bunnen av kjelen før du tilsetter de hermetiske tomatene og tørket oregano. La sausen koke i 10-15 minutter. Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser til å lage en jevn tomatsaus.
  • Sett kjelen tilbake på platen og la sausen putre videre 15-20 minutter mens deigen hever. Smak til med salt og pepper.
  • Når det er en halvtime igjen av hevetiden setter du stekeovnen på 300 grader, vanlig over- og undervarme. Sett inn en pizzastein eller pizzastål nest øverst i ovnen, eller et stekebrett nest nederst i ovnen.
  • Når deigen har hevet ferdig deler du den i 2. Kjevle hver halvdel utover og legg dem over på to bakepapir.
  • Bre tomatsausen utover bunnene. Følg på med mozzarella.
  • Stek pizzaene på pizzastein, -stål eller stekebrett i forvarmet ovn i ca 7-8 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Legg over parmaskinken og blader av frisk basilikum mens pizzaen er nystekt, og dryss over pinjekjerner. Server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. camilla johannessen

    Anbefales! Supergod pizza med sprø bunn(vi brukte pizzastein) 🙂

    • Rolf-Anders

      Så hyggelig å høre 🙂 Pizzastein har nesten blitt et must når vi lager pizza her hjemme 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*