Pizza parma med tynn grov bunn

Pizza parma med tynn grov bunn

Det nærmer seg helg og da står pizza veldig høyt på listen over aktuelle middagskandidater. Pizza parma er den absolutt største pizzafavoritten min så det er ikke sjelden det lukter nystekt pizza hjemme på fredager.

Selv om vi er flinke til å skille på hverdagsmaten og helgekosen så er det ikke noe i veien for å gjøre fredagspizzaen litt mer næringsrik. Her er noen måter man kan få en litt sunnere men fortsatt svært god pizza:

  • Blande inn litt grovere meltyper i bunnen. Da metter den også mere.
  • Mozzarella er magrere enn mange av de andre ostetypene, og er dessuten pizzaosten jeg foretrekker.
  • Gulrøtter er ikke bare sunt, men tilfører også mye sødme og god smak i pizzasausen.
  • Pimp opp pizzaen med noen skiver cherrytomater, rødløk eller vårløk. Det gjør også at pizzaen ser svært innbydende ut.
  • Både ruccola og granateple er nydelig på nystekt pizza. Anbefales på det sterkeste!

Steketips! Selv bruker jeg pizzasten når jeg steker pizza, men du kan fint få en sprø bunn selv om du ikke har dette. Forvarm ovnen med stekebrettet i. Når du skal steke pizzaen tar du ut stekebrettet og drar over bakepapiret på det glovarme stekebrettet. Stek pizzaen nederst i ovnen.

Jeg har flere titalls pizzaoppskrifter på bloggen, ta gjerne en titt for litt inspirasjon. Her finner du alt fra eltefri pepperonipizza til lettvinte pitapizzaer, fra rød vegetarpizza til hvit pizza med reinsdyr og granateple.

Pizza parma med litt grovere bunn

Pizza parma er en klassisk italiensk pizza med en tynn sprø bunn, toppet med blant annet parmaskinke og mozarella. I denne oppskriften har jeg laget bunnen litt grovere.
Pizza parma med tynn grov bunn

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3,5 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvetemel
  • 0,5 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • Pizzasaus
  • 1 gul løk
  • 2 små gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • 15 blader fersk basilikum
  • Salt og pepper
  • Pizzatopping
  • 150 gram mozzarella
  • 80 gram parmaskinke
  • 2-3 sjampinjonger
  • Pinjekjerner
  • Ruccolasalat

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å sette bunnen. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett lunkent vann (cirka 25-30 grader). Elt deigen enten ved hjelp av en kjøkkenmaskin i ca 8-10 minutter, eller for hånd (beregn litt lengre tid). Husk at gjæren tåler ikke temperaturer høyere enn 40 grader!
Steg 2
Dekk til bollen med en plastfolie og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter.
Steg 3
Pizzasausen blir bare bedre jo lengre du koker den, så begynn gjerne med pizzasausen så snart deigen er satt til heving.
Steg 4
Skjær opp løk og gulrot, og finhakk hvitløk. Surr grønnsakene i litt olje til at løken har blitt myk og blank. Tilsett tomatpuré og hakkede tomater og la koke i ca 10 minutter.
Steg 5
Ta kasserollen av platen og bruk en stavmikser til å lage en jevn tomatsaus.
Steg 6
Sett kasserollen tilbake på platen, tilsett oppskårede basilikumblader og la sausen småkoke videre inntil at deigen er ferdighevet. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Når deigen har hevet ferdig deler du den i 2 (dersom du ønsker 2 mindre parma pizzaer), og kjevler den så flat som mulig på et bakepapir.
Steg 8
Fordel tomatsaus utover bunnene, topp den deretter med mozzarella, parmaskinke og til slutt sjampinjong.
Steg 9
Stek pizzaene nederst i en forvarmet ovn på 275 grader i ca 7-8 minutter, til osten begynner å bli gyllen.

Anbefales! Supergod pizza med sprø bunn(vi brukte pizzastein) 🙂