Pizza parma er en klassisk italiensk pizza med en tynn sprø bunn, toppet med blant annet parmaskinke og mozarella.

Steketips! Selv bruker jeg pizzasten når jeg steker pizza, men du kan fint få en sprø bunn selv om du ikke har dette. Forvarm ovnen med stekebrettet i. Når du skal steke pizzaen tar du ut stekebrettet og drar over bakepapiret på det glovarme stekebrettet. Stek pizzaen nederst i ovnen.

Pizza behøver slett ikke være en matsynder. Her er noen tiltak man kan gjøre for å få en litt sunnere pizza:

  • Lag en tynn og grov bunn.
  • Mozzarella er magrere enn mange av de vanlige ostene, og er dessuten pizzaosten jeg foretrekker.
  • Gulrøtter er ikke bare sunt, men tilfører også mye sødme og god smak i pizzasausen.
  • Pimp opp pizzaen med noen skiver cherrytomater og rødløk. Ikke bare er det sunt, men smaker også utrolig godt.
  • Ha gjerne over litt ruccola på pizzaen etter at den er ferdigstekt.

Denne oppskriften på pizza parma er svært lik en tidligere variant jeg har laget, men har blant annet gjort noen justeringer på bunnen.

Noen utvalgte pizzaer fra bloggen (du finner de under pizza):

Klassisk hjemmelaget pizza -
Klassisk hjemmelaget pizza
Hvit pizza med skinke og chorizo
Hvit pizza med skinke og chorizo
Italia-inspirert pizza med ekstra proteiner
Italia-inspirert pizza proteinrik bunn

 

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har noen kommentarer til denne oppskriften på Pizza parma eller dersom du har noe annet på hjertet 🙂

Følg meg på sosiale medier