
Pizza parma er en av de mest klassiske italienske pizzaoppskriftene jeg kan tenke meg. Parmaskinken er en spekeskinke av svin, som kommer fra Parmadistriktet i det nordlige Italia. Dette er en nydelig pizza med enkle og rene smaker.
I denne oppskriften har jeg brukt tipo 00 hvetemel. Mens vanlig siktet hvetemel har en utmalingsgrad på 78%, så har tipo 00 en utmalingsgrad på 55%. Utmalingsgrad angir hvor stor andel av skallet som blir brukt når melet males, og jo mindre andel som blir brukt jo finere vil melet være. Om du ikke har tipo 0 eller tipo 00 bruker du vanlig siktet hvetemel.
Dersom du vil teste en litt annen bunn, har jeg også en oppskrift på eltefri pizza med spekeskinke og en pizza parma med surdeig her på bloggen.

Som du ser av bildet har jeg lagt på spekeskinken etter at pizzaen kom ut av ovnen. I tidligere oppskrifter har jeg ofte stekt den med spekeskinken, men synes jo spekeskinken smaker enda bedre når den ikke er stekt.
Håper du ble fristet til å teste ut oppskriften!
Pizza Parma. Altfor mye arbeid for å få lagd en pizza.Og for mange ingredienser en ofte ikke har i huset
Blir jo ikke en pizza parma uten parmaskinke, men skinken kan så klart byttes ut med en annen skinke du måtte ha i kjøleskapet. Tipo 00 kan også byttes ut med vanlig siktet hvetemel, om du ønsker en enklere variant 🙂