1. Sette pizzadeigen

Som vanlig starter jeg med å lage bunnen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett lunkent vann, og elt det godt sammen til du har en smidig og elastisk deig. Med kjøkkenmaskin lar jeg den gjerne elte i 8-10 minutter på lav hastighet, og gjerne lengre dersom jeg elter den for hånd. Hold igjen litt av vannet, og spe heller på med mer vann ved behov. Dekk til bollen med plast eller et klede og la den heve på et lunt sted i ca 1-2 timer.

Tips! Du kan også lage denne pizzaen som surdeigspizza. Erstatt da tørrgjær med 150 gram bakeklar surdeigsstarter. Surdeigsstarteren blandes ut i kaldt vann og has i sammen med mel og salt. Baker du med surdeig bør du beregne ca 2 timer hevetid ved første heving, og ca 1 time ved etterhev.

2. Tomatsaus

Mens deigen står til heving går du i gang med tomatsausen. Selv laget jeg denne enkle tomatsausen som ikke behøver noen koking. Tok under 5 minutter å lage den.

3. Bake ut pizzabunnene

Når deigen har hevet ferdig velver du den over på et melet bakstbord/underlag. Del den i to, og rull hvert emne til en ball. Trykk deigemnene flate og ha den over på bakepapir. Dra hver av emnene forsiktig utover, eller bruk et kjevle til å få en tynn sirkulær pizzabunn. Kjevler man ut bunnen risikerer kan man oppleve at bunne ikke blir like luftig, så husk å etterhev den. Legg et klede over de utkjevlede bunnene, og la de stå i ca 30 minutter før du har på fyllet. Nå passer det også fint å skru på ovnen på 250-275 grader, vanlig over og undervarme. Er du så heldig at du har en pizzastein kan du også sette den inn nederst i ovnen, eller bruk en vanlig stekeplate.

4. Ha på topping

Smør utover et tynt lag med tomatsaus på hver av bunnene. Fordel så skiver av fersk mozarella på bunnene. Følg på med kjøttboller, pepperoni, noen skiver med rødløk og litt fersk basilikum. Det er så klart ikke noe i veien for å bruke annen topping om du foretrekker, og har du ikke laget kjøttboller så får man jo også kjøpt ferdige spanske kjøttboller i flere dagligvarebutikker.

 

5. Stek pizzaen

Forflytt pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrettet som står i den ferdig oppvarmede ovnen (250-175 grader). Jeg drar pizzaen ofte over på en fjøl, slik at det er enklere å flytte den. La pizzaen steke i 7-9 minutter til du ser at den begynner å bli litt gyllen.

 

Skjær opp og nyt en deilig pizza pepperoni med kjøttboller.

Håper det smaker!

Pizza med pepperoni og kjøttboller

Pizza med pepperoni og kjøttboller