Pizza med pepperoni og spanske kjøttboller

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizza med pepperoni og kjøttboller

For noen uker siden laget jeg noen saftige albondigas, dvs spanske kjøttboller, som ble servert til middag sammen med noen ovnsbakte poteter. Spanske kjøttboller er ikke bare perfekte til tapas eller i tomatsaus, men også utrolig gode på pizza. Forsøk spanske kjøttboller på pizzaen, med selskap av pepperoni, litt rødløk og fersk basilikum. Utrolig godt! Har du ikke hjemmelagede spanske kjøttboller så har jeg sett at flere dagligvarebutikker selger dette. Kan ikke garantere at de er like gode, men av og til så må man jo ta noen snarveier.

Pizza med pepperoni og kjøttboller

Bunnen laget jeg halvgrov denne gangen, dvs halvparten av melet er fullkornshvetemel og resten er typo 0 mel. Har du ikke tipo 0 mel så kan du bruke vanlig siktet hvetemel, eller du kan velge å bruke bare fibramel hvis du vil ha en skikkelig grov variant.

Du kan også lage denne pizzaen som surdeigspizza. Erstatt da tørrgjær med 150 gram bakeklar surdeigsstarter. Surdeigsstarteren blandes ut i kaldt vann og has i sammen med mel og salt. Baker du med surdeig bør du beregne ca 2 timer hevetid ved første heving, og ca 1 time ved etterhev.

Håper denne pizzaen med pepperoni og spanske kjøttboller faller i smak!

Pizza med pepperoni og spanske kjøttboller

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 dl 3 fullkornsmel

  • 3 dl 3 tipo 0 eller siktet hvetemel

  • 1/2 pose 1/2 tørrgjær

  • 1 ts 1 salt

  • 3 dl 3 vann

  • Tomatsaus
  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • 15 15 basilikumblader

  • Salt og pepper

  • Pizzzatopping
  • 130 gram 130 mozzarella

  • 8 stk 8 kjøttboller

  • 10 skiver 10 pepperoni

  • 1/4 stk 1/4 rødløk

  • 10 10 basilikumblader

Fremgangsmåte

  • Som vanlig starter jeg med å lage bunnen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett lunkent vann, og elt det godt sammen til du har en smidig og elastisk deig. Med kjøkkenmaskin lar jeg den gjerne elte i 8-10 minutter på lav hastighet, og gjerne lengre dersom jeg elter den for hånd. Hold igjen litt av vannet, og spe heller på med mer vann ved behov. Dekk til bollen med plast eller et klede og la den heve på et lunt sted i 1-2 timer.
  • Mens deigen står til heving går du i gang med tomatsausen. Selv laget jeg denne enkle tomatsausen som ikke behøver noen koking. Tok under 5 minutter å lage den.
  • Når deigen har hevet ferdig velver du den over på et melet bakstbord/underlag. Del den i to, og rull hvert emne til en ball. Trykk deigemnene flate og ha den over på bakepapir. Dra hver av emnene forsiktig utover, eller bruk et kjevle til å få en tynn sirkulær pizzabunn. Kjevler man ut bunnen risikerer kan man oppleve at bunne ikke blir like luftig, så husk å etterhev den. Legg et klede over de utkjevlede bunnene, og la de stå i ca 30 minutter før du har på fyllet. Nå passer det også fint å skru på ovnen på 250-275 grader, vanlig over og undervarme. Er du så heldig at du har en pizzastein kan du også sette den inn nederst i ovnen, eller bruk en vanlig stekeplate.
  • Smør utover et tynt lag med tomatsaus på hver av bunnene. Fordel så skiver av fersk mozarella på bunnene. Følg på med kjøttboller, pepperoni, noen skiver med rødløk og litt fersk basilikum. Det er så klart ikke noe i veien for å bruke annen topping om du foretrekker, og har du ikke laget kjøttboller så får man jo også kjøpt ferdige spanske kjøttboller i flere dagligvarebutikker.
  • Forflytt pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrettet som står i den ferdig oppvarmede ovnen (250-175 grader). Jeg drar pizzaen ofte over på en fjøl, slik at det er enklere å flytte den. La pizzaen steke i 7-9 minutter til du ser at den begynner å bli litt gyllen.
  • Skjær opp og nyt en deilig pizza pepperoni med kjøttboller.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*