
For noen uker siden laget jeg noen saftige albondigas, dvs spanske kjøttboller, som ble servert til middag sammen med noen ovnsbakte poteter. Spanske kjøttboller er ikke bare perfekte til tapas eller i tomatsaus, men også utrolig gode på pizza. Forsøk spanske kjøttboller på pizzaen, med selskap av pepperoni, litt rødløk og fersk basilikum. Utrolig godt! Har du ikke hjemmelagede spanske kjøttboller så har jeg sett at flere dagligvarebutikker selger dette. Kan ikke garantere at de er like gode, men av og til så må man jo ta noen snarveier.

Bunnen laget jeg halvgrov denne gangen, dvs halvparten av melet er fullkornshvetemel og resten er typo 0 mel. Har du ikke tipo 0 mel så kan du bruke vanlig siktet hvetemel, eller du kan velge å bruke bare fibramel hvis du vil ha en skikkelig grov variant.
Du kan også lage denne pizzaen som surdeigspizza. Erstatt da tørrgjær med 150 gram bakeklar surdeigsstarter. Surdeigsstarteren blandes ut i kaldt vann og has i sammen med mel og salt. Baker du med surdeig bør du beregne ca 2 timer hevetid ved første heving, og ca 1 time ved etterhev.
Håper denne pizzaen med pepperoni og spanske kjøttboller faller i smak!
