I dag har jeg lyst til å vise hvor enkelt det er å lage pizzadeig. Dette er en grunnoppskrift, og er nok til to tynne pizzaer. Så utrolig mye bedre enn ferdigbunner eller halvfabrikater man får kjøpt. Bruk den gjerne ogsån som et utgangspunkt, enten du skal lage en klassisk langpannepizza eller pizzasnurrer.
Det er i grunn ikke noe hokus pokus med denne oppskriften på pizzadeig. Derimot har jeg noen tips som kan gi deg et ekstra godt resultatet:
- Bruk gjerne tipo 0 eller tipo 00, som er ekstra fint mel.
- Bruk kaldt vann i deigen. Når du elter deigen vil også temperaturen i deigen øke for hvert minutt. Den ideelle temperaturen til deigen ligger på rundt 24 grader, noe den vil oppnå gjennom eltetiden.
- Ta deg tid til å elte deigen tilstrekkelig. Jeg elter gjerne deigen i 20-25 minutter for å danne et godt glutennettverk.
- Trykk heller pizzaen utover fremfor å bruke kjevle (om du greier). Bruken av kjevle kan nemlig presse luften ut av deigen.
- Skru på stekeovnen allerede 45 minutter før pizzaen skal inn, og stek gjerne på 275 grader om mulig.
- Har du pizzastein eller pizzastål liggende? Ta det i bruk, resultatet blir mye bedre.
Synes du det er tidkrevende og styrete å lage pizzadeigen selv? Sjekk ut oppskriften på eltefri pizzadeig.
Her er også noen forslag til ulike pizzatyper du kan teste ut:
- Italiensk pizza med spekeskinke
- Pizza med marinerte biffstrimler
- Pizza med mozzarella og chorizo
- Hvit pizza med reinsdyr og granateple
Håper du ble inspirert!
Dette var en merkelig deig….jeg tredoblet oppskriften siden vi er flere enn to i familien, men når alt var i mikseren så ble det bare en suppe. Jeg har endt opp med å måtte tilsette mye mel for å få en deig som ikke bare klistret til alt. Til sammen har jeg måtte bruke 24dl mel til 7,5dl vann. Jeg brukte tippo 00 mel. Er det jeg som gjør noe rart eller er oppskriften ikke helt rett? Sammenliknet med andre oppskrifter er dette veldig mye vann?
Hei Alex,
Dette var leit å høre. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd her, men oppskriften skal være korrekt altså. Har brukt den i mange år 🙂 Nå kan det jo variere litt hvor mye fuktighet det er i melet, men ikke så mye som du beskriver altså. En tommelfingerregel er at det er litt under halvparten så mye væske som mel (når man måler i desiliter), det stemmer også når jeg sjekker andre oppskrifter.
Hei,
Jeg er en elendig baker og forventet det verste når jeg følgte opp oppskriften din , men til min overraskelse ble deigen helt supper ( jeg har byttet tørgjær med 1 pk fersk)
Takk for en fin oppskrift, det frister til gjentakelse!
Hilsen Anna Hansen
Å så bra. Alltid veldig hyggelig å lese om lesere som har fått slike positive erfaringer med oppskriftene mine 🙂
PS! Jeg er sikker på at du overdriver når du skriver du er en elendig baker 🙂
Hei hvor lenge skal pizzaen være inne i ovnen????? regner med at det er få minutter men greit ø vite sånn ca (med275grader)
Hei
Skrev det ikke i oppskriften, siden det bare var oppskriften på pizzadeigen. Men har oppdatert teksten nå.
Eg er veldig fornøyd med oppskriften. Eg tilsatt litt ekstra krydder for smak og den vart veldig god. Så ein enkel og fin oppskrift☺️