
I dag har jeg lyst til å vise hvor enkelt det er å lage pizzadeig. Dette er en grunnoppskrift, og er nok til to tynne pizzaer. Så utrolig mye bedre enn ferdigbunner eller halvfabrikater man får kjøpt. Bruk den gjerne ogsån som et utgangspunkt, enten du skal lage en klassisk langpannepizza eller pizzasnurrer.
Det er i grunn ikke noe hokus pokus med denne oppskriften på pizzadeig. Derimot har jeg noen tips som kan gi deg et ekstra godt resultatet:
- Bruk gjerne tipo 0 eller tipo 00, som er ekstra fint mel.
- Bruk kaldt vann i deigen. Når du elter deigen vil også temperaturen i deigen øke for hvert minutt. Den ideelle temperaturen til deigen ligger på rundt 24 grader, noe den vil oppnå gjennom eltetiden.
- Ta deg tid til å elte deigen tilstrekkelig. Jeg elter gjerne deigen i 20-25 minutter for å danne et godt glutennettverk.
- Trykk heller pizzaen utover fremfor å bruke kjevle (om du greier). Bruken av kjevle kan nemlig presse luften ut av deigen.
- Skru på stekeovnen allerede 45 minutter før pizzaen skal inn, og stek gjerne på 275 grader om mulig.
- Har du pizzastein eller pizzastål liggende? Ta det i bruk, resultatet blir mye bedre.
Synes du det er tidkrevende og styrete å lage pizzadeigen selv? Sjekk ut oppskriften på eltefri pizzadeig.
Her er også noen forslag til ulike pizzatyper du kan teste ut:
- Italiensk pizza med spekeskinke
- Pizza med marinerte biffstrimler
- Pizza med mozzarella og chorizo
- Hvit pizza med reinsdyr og granateple
Håper du ble inspirert!