Som for andre pizzaoppskrifter  så er det lurt å sette deigen først. Ha mel, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett fingervarmt vann og elt deigen i ca 10 minutter. Dekk til bollen med plast eller et klede og la deigen heve i ca 45 minutter.

I mellomtiden har du nok av tid til å lage klart fyllet. Stek karbonadedeigen i to omganger i en varm panne. Surr så finhakket paprika, sopp, løk og hvitløk i litt olje til løken har blitt blank og myk. Tilsett litt tomatpuré og la den surre sammen med resten i et lite minutt. Ha oppi én boks med hakkede tomater, litt finhakket oregano og la det hele småputre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kjevle deigen ut til en tynn rund leiv, altså som om du skulle laget en vanlig pizza. Pensle paiformen med litt olivenolje og trykk forsiktig den utkjevlede deigen i formen, slik at den stikker oppover sidekantene. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader.

Når bunnen er ferdigstekt tar du formen ut av ovnen. Legg det ferdige pizzafyllet oppi og topp med litt reven hvitost. Sett pizzaen tilbake i stekeovnen og la den stå til osten begynner  å bli gylden.

Del pizzapaien i 4 store biter ved hjelp av et pizzahjul eller en kniv, og server den  umiddelbar (gjerne med en salat ved siden av).

Håper det smaker!

 

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.