Pizzapai – Pizza med en liten twist

Pizzapai

Pizza blir ofte en gjenganger i helgen her hos oss og da ofte i litt ulike varianter. Denne gangen har jeg laget pizzaen i en paiform og kalt det hele for en pizzapai. En av fordelene med å lage pizzaen slik er at da får jeg enda mer fyll per bit pizza, og bunnen blir mest for  å holde fyllet på plass.

Pizzapai

Pizzapai

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl fullkornshvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • Cirka 1,5 dl vann
  • Pizzafyll
  • 600 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpurê
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 rød paprika
  • 4-5 sjampinjonger
  • 1 ss frisk oregano
  • Salt og pepper
  • Topping
  • 150 gram revet hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Som for andre pizzaoppskrifter  så er det lurt å sette deigen først. Ha mel, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett fingervarmt vann og elt deigen i ca 10 minutter. Dekk til bollen med plast eller et klede og la deigen heve i ca 45 minutter.
Steg 2
I mellomtiden har du nok av tid til å lage klart fyllet. Stek karbonadedeigen i to omganger i en varm panne. Surr så finhakket paprika, sopp, løk og hvitløk i litt olje til løken har blitt blank og myk. Tilsett litt tomatpuré og la den surre sammen med resten i et lite minutt. Ha oppi én boks med hakkede tomater, litt finhakket oregano og la det hele småputre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 3
Kjevle deigen ut til en tynn rund leiv, altså som om du skulle laget en vanlig pizza. Pensle paiformen med litt olivenolje og trykk forsiktig den utkjevlede deigen i formen, slik at den stikker oppover sidekantene. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader.
Steg 4
Når bunnen er ferdigstekt tar du formen ut av ovnen. Legg det ferdige pizzafyllet oppi og topp med litt reven hvitost. Sett pizzaen tilbake i stekeovnen og la den stå til osten begynner  å bli gylden.
Steg 5
Del pizzapaien i 4 store biter ved hjelp av et pizzahjul eller en kniv, og server den  umiddelbar (gjerne med en salat ved siden av). Håper det smaker!