• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
18. januar 2018

Pizzasaus av soltørkede tomater

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizzasaus av soltørkede tomater

Synes du den ordinære pizzasausen basert på tomater kan bli litt kjedelig i lengden? Forrige helg laget jeg en skikkelig digg og smakfull pizzasaus av soltørkede tomater, som høstet mye skryt hos min bedre halvdel.

Denne pizzasausen slipper du å koke og er laget på få minutter. Ha soltørkede tomater, hermetiske tomater, noen blader basilikum, salt og pepper i en blender. Kjør det hele sammen i 15-25 sekunder, og vips så har du en ferdig pizzasaus klar til bruk. Smør nylaget pizzasaus av soltørkede tomater utover en pizzabunn, legg på litt mozarella og topp den med den toppingen du liker aller best. Jeg laget selv to ulike varianter, en med blant annet kjøttboller, vårløk og sopp, og én vegetarvariant med sopp og spinat. Riv gjerne litt parmesan når pizzaen rett før servering.

Her er noen tips til pizzatopping hvis du trenger litt inspirasjon:

  • Parmaskinke og ruccola
  • Pepperoni og spanske kjøttboller
  • Kjøttboller, vårløk, sopp og basilikum (bildet under)
  • Vegetarvariant med sopp, spinat og parmesan
Pizza med kjøttboller og vårløk
Pizza med kjøttboller og vårløk

Håper det smaker!

Pizzasaus av soltørkede tomater

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 18. januar 2018
  • 3 pizzaer
  • 5 min
  • Skriv ut
Pizzasaus av soltørkede tomater
Ingredienser
  • 1 lite glass soltørkede tomater
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 1/2 ts salt
  • 15 blader fersk basilikum
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Hell oljen av de soltørkede tomatene, og ha de sammen med en halv boks soltørkede tomater i en blender eller en stavmikserbolle.
Steg 2
Ha cirka basilikumblader, salt og pepper sammen med resten. Kjør blenderen i 15-25 sekunder til du har en jevn og fin pizzasaus. Sausen skal være ganske tykk.
Steg 3
Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Om du synes at sausen blir litt for tykk eller kraftig i smak så kan du tilsette litt mer av de hermetiske tomatene.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Laks med kokosris og mangosalat
Biff med soppsaus

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales