Pizzasaus av soltørkede tomater

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Pizzasaus av soltørkede tomater

Synes du den ordinære pizzasausen basert på tomater kan bli litt kjedelig i lengden? Forrige helg laget jeg en skikkelig digg og smakfull pizzasaus av soltørkede tomater, som høstet mye skryt hos min bedre halvdel.

Denne pizzasausen slipper du å koke og er laget på få minutter. Ha soltørkede tomater, hermetiske tomater, noen blader basilikum, salt og pepper i en blender. Kjør det hele sammen i 15-25 sekunder, og vips så har du en ferdig pizzasaus klar til bruk. Smør nylaget pizzasaus av soltørkede tomater utover en pizzabunn, legg på litt mozarella og topp den med den toppingen du liker aller best. Jeg laget selv to ulike varianter, en med blant annet kjøttboller, vårløk og sopp, og én vegetarvariant med sopp og spinat. Riv gjerne litt parmesan når pizzaen rett før servering.

Her er noen tips til pizzatopping hvis du trenger litt inspirasjon:

Pizza med kjøttboller og vårløk
Pizza med kjøttboller og vårløk

Håper det smaker!

Pizzasaus av soltørkede tomater

0 fra 0 vurderinger
Type rett SausNivå: Enkel
Porsjoner

3

pizzaer
Tilberedning

5

minutter

Ingredienser

  • 1 lite glass soltørkede tomater

  • 1/2 boks hermetiske tomater

  • 1/2 ts salt

  • 15 blader fersk basilikum

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Hell oljen av de soltørkede tomatene, og ha de sammen med en halv boks soltørkede tomater i en blender eller en stavmikserbolle.
  • Ha cirka basilikumblader, salt og pepper sammen med resten. Kjør blenderen i 15-25 sekunder til du har en jevn og fin pizzasaus. Sausen skal være ganske tykk.
  • Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Om du synes at sausen blir litt for tykk eller kraftig i smak så kan du tilsette litt mer av de hermetiske tomatene.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*