• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. august 2019

Pizzasnurrer

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grove pizzasnurrer

Lurer du på hvordan man lager pizzasnurrer? Det er i grunn nesten helt som å lage en vanlig pizza. Lag pizzadeigen på vanlig måte. Kjevle den utover til en rektangulær leiv og ha på pizzasaus og topping. Rull leiven sammen, del opp i skiver og sett på et stekebrett. Vanskeligere er det altså ikke.

Pizzasnurrer er ikke bare nydelige som nystekte til middag, men egner seg også godt i matpakken eller på fjelltur eller biltur. Sist jeg laget disse snurrene var i sommer da vi skulle kjøre hele veien fra Oslo og opp til Helgeland. Utrolig smart og praktisk

Denne oppskriften på pizzasnurrer er rimelig rett frem. Jeg laget de litt grove, fordi jeg synes det er mer hold i de da. Og når det gjaldt fyll så brukte jeg bare ost og skinke. Her kan man så klart bruke det man foretrekker, men bør sikkert ikke være for store biter.

Pizzasnurrer med skinke

Snurrene egner seg også godt til nedfrysing. Ta de enten med frosne i matpakken, eller tin de på cirka 110 grader i rundt 15 minutter i stekeovnen.

Sjekk gjerne også noen av de andre pizzaoppskriftene på bloggen for inspirasjon til hva du kan fylle de med.

Grove pizzasnurrer

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. august 2019
  • 10-12 snurrer
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Et brett nystekte pizzasnurrer
Ingredienser
  • PIzzabunn
  • 3 dl fullkornshvetemel
  • 3 dl hvetemel
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje
  • Pizzasaus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Topping
  • 120 gram kokt skinke
  • 100 gram revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle, og tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olje. Bruk helst en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok når du elter deigen. Elt deigen i cirka 15-20 minutter, til du får en god og smidig deig. Er deigen litt klissete kan du tilsette mer mel, er den for fast så tilsetter du mer væske.
Steg 2
La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
Steg 3
Lag pizzasausen mens deigen hever. Ha alle ingrediensene til pizzasausen i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Smak deg frem til riktig mengde salt og pepper
Steg 4
Ha deigen over på et melet underlag. Dra den utover til et rektangel, strø over litt mel, for så å brette den inn mot midten igjen. Gjenta prosessen noen ganger, til du kjenner at deigen begynner å bli fast og fin i konsistensen.
Steg 5
Kjevle deigen utvoer til et rektangel. Smør på pizzasausen og fordel oppskåret skinke og ost utover leiven. Rull sammen leiven, fra langside mot langside.
Steg 6
Del rullen opp i cirka 3 cm brede stykker. Disse legges over på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk snurrene litt ned slik at de ikke blir så alt for høye. Dekk til med plast, eller legg et annet stekebrett opp-ned over (slik at det danner et lokk). Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter.
Steg 7
Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Smoothieskål med blåbær og granola
Sjokoladekake uten hvetemel

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
151delinger