Pizzasnurrer

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels

Grove pizzasnurrer

Lurer du på hvordan man lager pizzasnurrer? Det er i grunn nesten helt som å lage en vanlig pizza. Lag pizzadeigen på vanlig måte. Kjevle den utover til en rektangulær leiv og ha på pizzasaus og topping. Rull leiven sammen, del opp i skiver og sett på et stekebrett. Vanskeligere er det altså ikke.

Pizzasnurrer er ikke bare nydelige som nystekte til middag, men egner seg også godt i matpakken eller på fjelltur eller biltur. Sist jeg laget disse snurrene var i sommer da vi skulle kjøre hele veien fra Oslo og opp til Helgeland. Utrolig smart og praktisk

Denne oppskriften på pizzasnurrer er rimelig rett frem. Jeg laget de litt grove, fordi jeg synes det er mer hold i de da. Og når det gjaldt fyll så brukte jeg bare ost og skinke. Her kan man så klart bruke det man foretrekker, men bør sikkert ikke være for store biter.

Pizzasnurrer med skinke

Snurrene egner seg også godt til nedfrysing. Ta de enten med frosne i matpakken, eller tin de på cirka 110 grader i rundt 15 minutter i stekeovnen.

Sjekk gjerne også noen av de andre pizzaoppskriftene på bloggen for inspirasjon til hva du kan fylle de med.

 

Grove pizzasnurrer

5 fra 2 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

12

snurrer
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl fullkornshvetemel

  • 3 dl hvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 3 dl vann

  • 2 ss olje

  • Pizzasaus
  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ts oregano, tørket

  • 1/2 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Fyll
  • 120 gram kokt skinke

  • 100 gram revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bolle, og tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olje. Bruk helst en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok når du elter deigen. Elt deigen i cirka 15-20 minutter, til du får en god og smidig deig. Er deigen litt klissete kan du tilsette mer mel, er den for fast så tilsetter du mer væske.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Lag pizzasausen mens deigen hever. Ha alle ingrediensene til pizzasausen i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Smak deg frem til riktig mengde salt og pepper
  • Ha deigen over på et melet underlag. Dra den utover til et rektangel, strø over litt mel, for så å brette den inn mot midten igjen. Gjenta prosessen noen ganger, til du kjenner at deigen begynner å bli fast og fin i konsistensen.
  • Kjevle deigen utover til et rektangel. Smør på pizzasausen og fordel oppskåret skinke og ost utover leiven. Rull sammen leiven, fra langside mot langside.
  • Del rullen opp i cirka 3 cm brede stykker. Disse legges over på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk snurrene litt ned slik at de ikke blir så alt for høye. Dekk til med plast, eller legg et annet stekebrett opp-ned over (slik at det danner et lokk). Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter.
  • Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*