Plommesyltetøy med ingefær

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Plommesyltetøy

Jeg har aldri forsøkt å lage plommesyltetøy før, men én gang skulle jo være den første. Og gjett om det ble godt! Jeg tilsatte også litt revet ingefær som jeg synes satte en ekstra spennende smak på syltetøyet.

Som for annet syltetøy så smaker plommesyltetøyet godt på brødskive med hvitost, men kan også se for meg at det er perfekt til kjeks.

Hvordan lage syltetøy? I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips for å øke holdbarheten:

  • Bruk bestandig helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Så om du enten har plommetre i hagen eller kanskje har vært litt ambisiøs i fruktdisken på dagligvarebutikken, håper du ble inspirert til å teste ut dette plommesyltetøy du også.

Plommesyltetøy med ingefær

4 fra 17 vurderinger
Type rett PåleggNivå: Enkel
Mengde

3

syltetøyglass
Tilberedning

10

minutter
Koketid

30

minutter
Avkjøling

120

minutter

Ingredienser

  • 1 kg plommer

  • 250-350 gram sukker (smak deg frem)

  • 2 ts revet ingefær

  • 1/2 dl vann

  • 1/2 pose syltepulver

Fremgangsmåte

  • Skyll og del plommene i to. Fjern steinen som ligger i midten.
  • Ha plommer, sukker, revet ingefær og en liten skvett vann i en kasserolle. Kok opp og la det hele koke i cirka 30 minutter til plommene er møre.
  • Tilsett syltepulveret og kok videre i 5-10 minutter.
  • Ha plommesyltetøyet over i sterile glass (se tips over), skru på tett lokk, og la det avkjøle i romtemperatur. Oppbevares mørk og kaldt/svalt mens det er uåpnet, og i kjøleskap når det er åpnet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*