Plommesyltetøy med ingefær

Plommesyltetøy med ingefær

Jeg har aldri forsøkt å lage plommesyltetøy før, men én gang skulle jo være den første. Og gjett om det ble godt! Jeg tilsatte også litt revet ingefær som jeg synes satte en ekstra spennende smak på syltetøyet.

Som for annet syltetøy så smaker plommesyltetøyet godt på brødskive med hvitost, men kan også se for meg at det er perfekt til kjeks.

Hvordan lage syltetøy? I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips for å øke holdbarheten:

  • Bruk bestandig helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Så om du enten har plommetre i hagen eller kanskje har vært litt ambisiøs i fruktdisken på dagligvarebutikken, håper du ble inspirert til å teste ut dette plommesyltetøy du også.

Hjemmelaget plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Ingredienser

  • 1 kg plommer
  • 200-250 gram sukker
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/2 dl vann
  • 1 pose syltepulver

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll og del plommene i to. Fjerne steinen som ligger midt inni.
Steg 2
Ha plommer, sukker, revet ingefær og en liten skvett vann i en kasserolle. Kok opp og la det hele koke i cirka 20-30 minutter til plommene er møre.
Steg 3
Tilsett syltepulveret og kok videre i 5-10 minutter.
Steg 4
Ha plommesyltetøyet over i sterile glass (se tips over), skru på tett lokk, og la det avkjøle i romtemperatur. Oppbevares mørk og kaldt/svalt mens det er uåpnet, og i kjøleskap når det er åpnet.