• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. september 2019

Plommesyltetøy med ingefær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Plommesyltetøy med ingefær

Jeg har aldri forsøkt å lage plommesyltetøy før, men én gang skulle jo være den første. Og gjett om det ble godt! Jeg tilsatte også litt revet ingefær som jeg synes satte en ekstra spennende smak på syltetøyet.

Som for annet syltetøy så smaker plommesyltetøyet godt på brødskive med hvitost, men kan også se for meg at det er perfekt til kjeks.

Hvordan lage syltetøy? I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips for å øke holdbarheten:

  • Bruk bestandig helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Så om du enten har plommetre i hagen eller kanskje har vært litt ambisiøs i fruktdisken på dagligvarebutikken, håper du ble inspirert til å teste ut dette plommesyltetøy du også.

Hjemmelaget plommesyltetøy

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. september 2019
  • 3 glass
  • 40 min
  • Skriv ut
Plommesyltetøy
Ingredienser
  • 1 kg plommer
  • 200-250 gram sukker
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/2 dl vann
  • 1 pose syltepulver
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll og del plommene i to. Fjerne steinen som ligger midt inni.
Steg 2
Ha plommer, sukker, revet ingefær og en liten skvett vann i en kasserolle. Kok opp og la det hele koke i cirka 20-30 minutter til plommene er møre.
Steg 3
Tilsett syltepulveret og kok videre i 5-10 minutter.
Steg 4
Ha plommesyltetøyet over i sterile glass (se tips over), skru på tett lokk, og la det avkjøle i romtemperatur. Oppbevares mørk og kaldt/svalt mens det er uåpnet, og i kjøleskap når det er åpnet.

Stikkord

  • Syltetøy
  • sylting

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fatteh med kikerter
Italiensk pizza med spekeskinke

Relaterte innlegg

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)
3. november 2020

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Enkel hummus
7. oktober 2020

Enkel hummus

Blåbærsyltetøy
3. september 2020

Blåbærsyltetøy

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger