Plukkfisk med chorizo

Lages på: 40-50 minutter Nivå: Enkel
Plukkfisk med chorizo

Jeg jakter stadig etter nye fiskeoppskrifter som kan inspirere deg til å spise mer fisk, og sist ut er en oppskrift på plukkfisk med chorizo. Er du som meg så har du kanskje vokst opp med plukkfisk, og selv om jeg synes det er godt så blir det liksom ikke til at jeg lager slik mat like mye i dag. Derfor fikk jeg lyst til å lage en ny vri på en kjent klassiker, som kanskje kan få frem denne tradisjonelle retten i rampelysten igjen. Torsk og chorizo er nemlig en kjempegod kombinasjon, og gjør seg godt i en ellers anonym plukkfisk. Siden chorizoen skal deles opp i terninger er det lurt å kjøpe en snabb, og ikke den ferdigskivede varianten.

Plukkfisk er for øvrig en glimrende måte å bli kvitt fiske- og potetrester på, og du må gjerne eksperimentere med andre fiskesorter. Tidligere har jeg blant annet publisert oppskrift på plukkfisk med makaroni og plukkfisk med gulrot og erter, men denne varianten med chorizo må absolutt ikke undervurderes.

Plukkfisk med chorizo og gulrot

Plukkfisk med chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 600 gram torsk uten skinn og bein

  • Salt

  • 400 gram poteter

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk gulrøtter

  • 1 stk purreløk

  • 100 gram chorizo

  • 2 ss smør

  • 1/4 stk sitron

  • 1/2 plante kruspersille

  • Hvit saus
  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 1/2 ts muskatnøtt

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene og trekke fisken, det er dette som kommer til å ta lengst tid.
  • Strø litt salt over torsken.
  • Kok potetene i vann til de er møre. Bruker du poteter med tynt skall behøver du ikke å skrelle de, men det er opp til deg.
  • Kok opp godt saltet vann. En tommelfingelregel er at vannet skal være like salt som havet. Skyll saltet av torsken, og legg den nedi det kokende vannet. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter.
  • Mens du venter på torsk og poteter kan du starte på resten. Rens løken og skrell gulrøttene. Kutt opp løken i smått og gulrøttene i små terninger, før de så has over i en skål. Skyll og kutt opp purreløken, og legg den til side for seg selv. Chorizoen deles så opp i mindre terninger.
  • Gå i gang med å smelte smøret som oppgitt under hvit saus. Når smøret er smeltet tilsetter du og oppskåret løk og gulrøtter, og surrer videre et par minutter til løken begynner å bli myk.
  • Tilsett så hvetemelet og rør godt med en visp eller sleiv. Spe i med 1/3 av melken, og rør den godt ut slik at du bli kvitt melklumpene. Spe i resten av melken under omrøring og kok opp. La hvitsausen koke på lav varme i 5-7 minutter.
  • Smak deg frem med hvit pepper, muskatnøtt og salt. Bruk gjerne hel muskatnøtt som du river på et lite zestjern om du har.
  • Legg de ferdigkokte potetene og fisken på en skjærefjøl. Del både poteter og torsk i biter før de så has over i hvitsausen.
  • Stek chorizoen i bittelitt smør i en varm stekepanne. Tilsett oppskåret purreløk etter et par minutter, og stek videre et lite minutt.
  • Rør inn halvparten av den stekte chorizoen og purreløken i plukkfisken, sammen med litt finsnittet kruspersille. Skvis over litt sitron over resterende chorizo og purreløk i stekepannen
  • Server plukkfisken toppet med litt ekstra chorizo og purreløk fra stekepannen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*