• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. august 2018

Plukkfisk med makaroni

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Plukkfisk

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg spiste denne barndomsretten sist, og jeg kan love at det ikke skal bli like lenge til neste gang. Sunn og god middag, som i tillegg er utrolig enkel å lage. Er du så heldig at du har potetrester og fisk til overs, så er denne middagsretten serveringsklar på 1-2-3.

Plukkfisk servert med potet og gulrot

Jeg ser mange oppskrifter bruker poteter i selve retten, men dette er faktisk en oppskrift på plukkfisk med makaroni. Det er slik jeg fikk servert den i oppveksten, så da føltes det mest riktig at bloggens første oppskrift på plukkfisk skulle tilberedes på samme måte. Plukkfisken serveres med gulrot, poteter og smeltet smør.

Plukkfisk med makaroni

Plukkfisk er norsk tradisjonsmat, og som for mange slike retter så finnes det utallige varianter å velge mellom. I denne oppskriften er det brukt makaroni i plukkfisken, som er slik jeg har fått den servert hjemme på Helgeland.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. august 2018
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Plukkfisk med makaroni
Ingredienser
  • 800 gram torsk eller sei
  • Salt
  • Vann
  • 1/2 purreløk
  • 150 gram makaroni
  • Hvit saus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 krm muskatnøtt
  • 1/2 - 1 ts salt
  • Hvit pepper
  • Tilbehør
  • Potet
  • Gulrot
  • Smeltet smør
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke potetene, det tar i grunn lengst tid. Koketiden vil variere fra 20-30 minutter litt avhengig av type poteter og størrelsen på de.
Steg 2
Kok opp vann med salt. Beregn cirka 1-1,5 ss salt til 1,5 liter vann. La fisken trekke i cirka 10-12 minutter. Jeg valgte skinn- og beinfrie torskefileter, alternativt må du renske fisken etter at den er ferdigtrukket.
Steg 3
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når makaronien er ferdigkokt heller du den over i et dørslag.
Steg 4
Skjær opp purreløk i tynne ringer og gulrot i staver.
Steg 5
Lag hvitsaus. Smelt smør i en liten kasserolle og bland så inn hvetemelet. Spe så på med litt av melken, og bruk en visp til å unngå klumper. Fortsett å spe på med melken mens du visper, til all melken er brukt opp. Kok opp og la sausen koke i 5-6 minutter. Ha i muskatt og smak til med salt og pepper.
Steg 6
Bland kokt makaroni og purreløk sammen med hvitsausen. Vend så inn ferdigtrukket torsk og plukk den fra hverandre enten ved hjelp av sleiven eller to gafler.

Server plukkfisk med kokte gulrøtter og poteter, med smeltet smør.

Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Det glade kjøkken er 3 år!
Vegetarpizza med ekstra smakfull pizzasaus

Relaterte innlegg

Hvit pizza med spekeskinke
6. mars 2021

Hvit pizza med spekeskinke

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
28delinger