En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg spiste denne barndomsretten sist, og jeg kan love at det ikke skal bli like lenge til neste gang. Sunn og god middag, som i tillegg er utrolig enkel å lage. Er du så heldig at du har potetrester og fisk til overs, så er denne middagsretten serveringsklar på 1-2-3.
Jeg ser mange oppskrifter bruker poteter i selve retten, men dette er faktisk en oppskrift på plukkfisk med makaroni. Det er slik jeg fikk servert den i oppveksten, så da føltes det mest riktig at bloggens første oppskrift på plukkfisk skulle tilberedes på samme måte. Plukkfisken serveres med gulrot, poteter og smeltet smør.
Plukkfisk med makaroni
- 2. august 2018
- 6 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 800 gram torsk eller sei
- Salt
- Vann
- 1/2 purreløk
- 150 gram makaroni
- Hvit saus
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 1 krm muskatnøtt
- 1/2 - 1 ts salt
- Hvit pepper
- Tilbehør
- Potet
- Gulrot
- Smeltet smør
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å koke potetene, det tar i grunn lengst tid. Koketiden vil variere fra 20-30 minutter litt avhengig av type poteter og størrelsen på de.
- Steg 2
- Kok opp vann med salt. Beregn cirka 1-1,5 ss salt til 1,5 liter vann. La fisken trekke i cirka 10-12 minutter. Jeg valgte skinn- og beinfrie torskefileter, alternativt må du renske fisken etter at den er ferdigtrukket.
- Steg 3
- Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når makaronien er ferdigkokt heller du den over i et dørslag.
- Steg 4
- Skjær opp purreløk i tynne ringer og gulrot i staver.
- Steg 5
- Lag hvitsaus. Smelt smør i en liten kasserolle og bland så inn hvetemelet. Spe så på med litt av melken, og bruk en visp til å unngå klumper. Fortsett å spe på med melken mens du visper, til all melken er brukt opp. Kok opp og la sausen koke i 5-6 minutter. Ha i muskatt og smak til med salt og pepper.
- Steg 6
- Bland kokt makaroni og purreløk sammen med hvitsausen. Vend så inn ferdigtrukket torsk og plukk den fra hverandre enten ved hjelp av sleiven eller to gafler.
Server plukkfisk med kokte gulrøtter og poteter, med smeltet smør.
Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.