Plukkfisk med makaroni

Lages på: 20 minutter Nivå:
Plukkfisk

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg spiste denne barndomsretten sist, og jeg kan love at det ikke skal bli like lenge til neste gang. Sunn og god middag, som i tillegg er utrolig enkel å lage. Er du så heldig at du har potetrester og fisk til overs, så er denne middagsretten serveringsklar på 1-2-3.

Plukkfisk servert med potet og gulrot

Jeg ser mange oppskrifter bruker poteter i selve retten, men dette er faktisk en oppskrift på plukkfisk med makaroni. Det er slik jeg fikk servert den i oppveksten, så da føltes det mest riktig at bloggens første oppskrift på plukkfisk skulle tilberedes på samme måte. Plukkfisken serveres med gulrot, poteter og smeltet smør.

Håper det smaker!

Plukkfisk med makaroni

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Plukkfisk er norsk tradisjonsmat, og som for mange slike retter så finnes det utallige varianter å velge mellom. I denne oppskriften er det brukt makaroni i plukkfisken, som er slik jeg har fått den servert hjemme på Helgeland.

Ingredienser

  • 800 gram torsk eller sei

  • Salt

  • Vann

  • 1/2 stk purreløk

  • 150 gram makaroni

  • Hvit saus
  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 1 krm muskatnøtt

  • 1/2 – 1 ts salt

  • Hvit pepper

  • Tilbehør
  • Potet

  • Gulrot

  • Smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene, det tar i grunn lengst tid. Koketiden vil variere fra 20-30 minutter litt avhengig av type poteter og størrelsen på de.
  • Kok opp vann med salt. Beregn cirka 1-1,5 ss salt til 1,5 liter vann. La fisken trekke i cirka 10-12 minutter. Jeg valgte skinn- og beinfrie torskefileter, alternativt må du renske fisken etter at den er ferdigtrukket.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når makaronien er ferdigkokt heller du den over i et dørslag.
  • Skjær opp purreløk i tynne ringer og gulrot i staver.
  • Lag hvitsaus. Smelt smør i en liten kasserolle og bland så inn hvetemelet. Spe så på med litt av melken, og bruk en visp til å unngå klumper. Fortsett å spe på med melken mens du visper, til all melken er brukt opp. Kok opp og la sausen koke i 5-6 minutter. Ha i muskatt og smak til med salt og pepper.
  • Bland kokt makaroni og purreløk sammen med hvitsausen. Vend så inn ferdigtrukket torsk og plukk den fra hverandre enten ved hjelp av sleiven eller to gafler.
  • Server plukkfisk med kokte gulrøtter og poteter, med smeltet smør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*