Poke bowl – Fiskerett fra Hawaii

Poke bowl med laks

Poke bowl er ikke helt sushi, sashimi eller ceviche, men heller ikke så langt unna. Den enkle fiskeretten stammer fra Hawaii og blir flere steder omtalt som surfernes sashimi. Du kutter opp litt fisk (tunfisk, laks, kamskjell, kveite etc) sammen med grønnsaker, og blander det med marinade før du serverer det. Så utrolig enkelt, men samtidig så sunt og godt.

Glad i sushi eller poke bowl? Du finner mer inspirasjon her:

Poke bowl - fiskerett fra Hawaii

Jeg brukte SALMA, men det finnes flere andre sorter du kan bruke, eller du kan fryse ned fisken i minst 24 timer (-20 grader) før du bruker den. Er du usikker på hvordan du skal behandle rå fisk anbefaler jeg deg å lese disse sidene hos Matportalen og Godfisk.

Håper denne oppskriften på poke bowl faller i smak!

Poke bowl

Poke bowl

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 2 vårløk
  • 1 agurk
  • 1 spisspaprika
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • Marinade
  • 1 lime
  • 5 ss soyasaus
  • 1/2 rød chili

Fremgangsmåte

Steg 1
Lag en marinade av limesaft, soyasaus og finhakket chili. Skjær laksen i terninger på ca 2 x 2 cm, og ha bitene over i en bolle. Bland inn marinaden.
Steg 2
Skyll agurk, vårløk og paprika. Kutt agurk og paprika i terninger og vårløk i skiver.. Del avokadoen i to og fjern forsiktig steinen. Bruk en skje til å fjerne avokadokjøttet fra skallet. Er avokadoen moden sitter skallet løst på, og du kan enkelt føre skjeen mellom fruktkjøttet og skallet. Kutt avokadokjøttet i biter og ha sammen med resten. Fjern steinen fra mangoen, og skjær den så i tynne båter. Skjær av skallet av hver enkelt båt
Steg 3
Fordel marinert laks, frukt og grønt i en bolle. Hell over litt ekstra soyasaus og strø over sesamfrø. Poke bowlen er klar til å serveres.