Poke bowl med kveite

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Middels
Poke bowl med kveite

Kveite er en utrolig god matfisk, som egner seg godt enten det er til steking, koking, grilling eller ovnsbaking. Du finner flere oppskrifter med kveite på bloggen, men i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på poke bowl med kveite.

Poke bowl stammer fra Hawaii og er en fiskesalat med rå fisk, frukt og/eller grønnsaker og en smakfull saus. Fantastisk godt, og en av favorittene mine er denne oppskriften på poke bowl med laks, mango og granateple. Siden fisken verken skal kokes eller stekes så er poke rimelig enkelt å lage. Men husk at dersom du bruker villfisk så bør den fryses i – 20°C eller lavere, i minst ett døgn. Dette for å fjerne eventuelle parasitter som måtte være i fiskekjøttet.

Poke bowl med kveite

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter

Ingredienser

  • 400 gram kveite

  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk mango

  • 1 stk avokado

  • 1/2 stk granateple

  • Koriander

  • Sesamfrø

  • Vårløk

  • Syltet ingefær

  • Soyasaus

  • Marinade
  • 1 stk lime

  • 3 ss soyasaus

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 ss revet ingefær

  • Sushiris
  • 250 gram sushiris

  • 350 gram vann

  • 2 ss riseddik

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen. Skyll risen i kaldt vann i 3-4 ganger, til vannet er helt klart.
  • Ha ris og vann i en kasserolle. Kok opp, legg på et lokk, og la koke i 15 minutter på lav varme. Skru så av varmen og la risen få trekke videre i 10 minutter.
  • Bland eddik, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp ved lav varme, under omrøring. Når sukkeret og saltet er løst opp er eddikblandingen klar.
  • Ha den ferdigkokte risen i en bolle og bland forsiktig inn eddikblandingen.
  • Mariner kveiten. Skvis limesaft i en bolle. Del chilien i to og fjern frøene inni. Skrell ingefæret. Finhakk så chilien og riv ingefæret fint på et råkostjern. Ha både ingefær, chili og soyasaus i bollen med limesaften.
  • Del kveiten opp i tynne skiver og bland den sammen med marinaden i bollen. La den stå kjølig mens du skjærer opp resten.
  • Skjær opp frukt og grønt. Skyll og del agurken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Fjern stein og skall fra både mango og avokado, som så kuttes så opp i tynne skiver. Kutt også vårløk opp i tynne skiver, og plukk ut kjernene fra et halvt granateple.
  • Servering. Fordel sushiris, marinert kveite, avokado, mango og agurk i en passe stor serveringsskål eller dyptallerken. Dryss litt sesamfrø over kveiten, og fordel granateplekjerner og fersk koriander over resten. Server pokebowl med syltet ingefær og soyasaus. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*