Poke bowl med mango, avokado og granateple

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Poke bowl med laks, mango og granateple

Poke bowl tror jeg aldri at jeg greier å gå lei av, og kan varieres i det uendelige. I dag deler jeg en ny oppskrift på retten som også går under tilnavnet “surfernes sashimi”, denne gangen en variant med både mango, avokado og granateple. En skikkelig smaksbombe med andre ord, men til rå laks synes jeg det er deilig med noe som har litt smak.

Poke bowl med mango, avokado og granateple

Poké er både sunt og godt, er serveringsklar på 15-20 minutter, og smaker fantastisk godt. Nok en fiskeoppskrift som føyer seg inn i rekken som en av mine middagsfavoritter.

Husk å ta forhåndsregler når man skal spise rå fisk. Laks som skal spises rå må i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer ved -20 grader før du bruker den, for å fjerne eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke norsk vakuumpakket oppdrettslaks, som trygt kan spises rå uten frysing.

Håper denne poke bowl oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Poke bowl med mango, avokado og granateple

4 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: HawaiiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laks

  • Marinade
  • 1 dl 1 soyasaus

  • 2 ss 2 riseddik

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1/4 stk 1/4 rød chili

  • 2 ts 2 revet ingefær

  • Salat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 3 stk 3 vårløk

  • 2 stk 2 reddiker

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Start med å lage marinaden til laksen. Ha soyasaus, risedikk og saften fra én halv lime i en liten bolle. Finhakk litt av en chili (husk å fjern frøene), riv litt ingefær og ha det i bollen med det andre.
  • Skjær laksen i passe store terninger (ca 2-3 cm) og ha det i marinaden. La stå til du har skåret opp øvrige ingredienser.
  • Fjern stein og skall fra både mango og avokado. Tips til fjerning av avokadostein finner du her, og tips til dele og skrelle mango finner du her. Begge fruktene skjæres i tynne skiver.
  • Del agurken i tynne staver, og vårløk og reddik i tynne skiver.
  • Hell av store deler av marinaden av laksen, og fordel frukt, grønt og marinert laks i passende store skåler. Dryss litt sesamfrø over den marinerte laksen og strø over granateple-kjerner rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Supergod poke bowl, mannen ble storfornøyd! ?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*