• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. mai 2020

Polarbrød med surdeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Polarbrød med surdeig

Det er noe eget med å bake med surdeig. Ikke bare setter surdeigen og den lange hevetiden en ekstra god smak, men er også ekstra stas å bake brød når man har laget sin egen surdeigsstarter.

Jeg har allerede publisert en oppskrift på grove polarbrød på bloggen. Disse laget jeg faktisk også på Matkontrollen i fjor høst, en utrolig morsom erfaring! I dag har jeg derimot laget en ny variant av de populære brødene, nemlig polarbrød med surdeig. Perfekte å ha liggende på lur i fryseren, og blir fantastisk gode etter et par minutter i brødristeren. Du kan også bruke samme deigen til å lage pitabrød (unngå å prikke de), eller lage små mini-pizzabunner.

Polarbrød surdeig

Glad i surdeigsbakst? Se også:

  • Surdeigspizza med salchicha
  • Halvgrovt surdeigsbrød av hvete
  • Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Håper du ble inspirert til å forsøke å lage surdeigspolarbrød!

Polarbrød med surdeig

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. mai 2020
  • 20 stk
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Surdeigspolarbrød
Ingredienser
  • 150 gram havremel
  • 300 gram fullkornshvetemel
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss bakeklar surdeigsstarter
  • 6,5 dl melk eller vann
  • 1 ss honning
  • 5 ss olje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel og salt i en bakstbolle. Har du ikke havremel kan du male havregryn ved hjelp av en foodprosessor eller stavmikser.
Steg 2
Bland et par spiseskjeer med bakeklar surdeigsstarter ut i kald melk eller vann, og ha det sammen med melblandingen. Tilsett honning og elt deigen godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, beregn cirka 15-20 minutter eltetid. Tilsett oljen og elt ytterligere 5-10 minutter, til du har en god og smidig deig.
Steg 3
Dekk til bollen med et lokk eller plast. La den heve i romtemperatur i 10-20 timer.
Steg 4
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme. Ha den ferdighevede surdeigen over på et melet underlag. Elt inn litt hvetemel dersom deigen oppleves som veldig klissete. Del deigen opp i to like store emner. Del hver av emnene opp i cirka 10-12 like store biter. Trill disse til runde boller, som kjevles til flate sirkler med en diameter på 10-12 cm. De ble cirka 0,3-0,4 cm.
Steg 5
Legg polarbrødene over på bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i 45 minutter. Prikk brødene med spisepinner, skaftet på et bestikk eller lignende.
Steg 6
Polarbrødene stekes midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, litt avhengig av tykkelse og stekeovn.
Steg 7
Avkjøles på rist under et klede. Frys ned polarbrødene så snart de er avkjølte og ta opp et ønsket antall brød rett før servering.

Stikkord

  • polarbrød
  • surdeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pølsegryte med ris
Ukemeny – mai 2020

Relaterte innlegg

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø
21. oktober 2020
0 kommentarer

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Tips for pleie av surdeig
7. juni 2020
0 kommentarer

Tips for pleie av surdeig

Focaccia av surdeig og spelt
7. juni 2020
0 kommentarer

Focaccia av surdeig og spelt

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales