Polarbrød med surdeig

Lages på: 12 timer Nivå: Middels
Polarbrød med surdeig

Det er noe eget med å bake med surdeig. Ikke bare setter surdeigen og den lange hevetiden en ekstra god smak, men er også ekstra stas å bake brød når man har laget sin egen surdeigsstarter.

Jeg har allerede publisert en oppskrift på grove polarbrød på bloggen. Disse laget jeg faktisk også på Matkontrollen i fjor høst, en utrolig morsom erfaring! I dag har jeg derimot laget en ny variant av de populære brødene, nemlig polarbrød med surdeig. Perfekte å ha liggende på lur i fryseren, og blir fantastisk gode etter et par minutter i brødristeren. Du kan også bruke samme deigen til å lage pitabrød (unngå å prikke de), eller lage små mini-pizzabunner.

Glad i surdeigsbakst? Se også:

Håper du ble inspirert til å forsøke å lage surdeigspolarbrød!

Banner - Mat du blir glad av

Polarbrød med surdeig

4 fra 5 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

20

stk
Tilberedning + heving

12

timer 
Steketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram 150 havremel

  • 300 gram 300 fullkornshvetemel

  • 400 gram 400 siktet hvetemel

  • 1 ts 1 salt

  • 2 ss 2 bakeklar surdeigsstarter

  • 6,5 dl 6,5 melk eller vann

  • 1 ss 1 honning

  • 5 ss 5 olje

Fremgangsmåte

  • Ha mel og salt i en bakstbolle. Har du ikke havremel kan du male havregryn ved hjelp av en foodprosessor eller stavmikser.
  • Bland et par spiseskjeer med bakeklar surdeigsstarter ut i kald melk eller vann, og ha det sammen med melblandingen. Tilsett honning og elt deigen godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, beregn cirka 15-20 minutter eltetid. Tilsett oljen og elt ytterligere 5-10 minutter, til du har en god og smidig deig.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast. La den heve i romtemperatur i 10-20 timer.
  • Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme. Ha den ferdighevede surdeigen over på et melet underlag. Elt inn litt hvetemel dersom deigen oppleves som veldig klissete. Del deigen opp i to like store emner. Del hver av emnene opp i cirka 10-12 like store biter. Trill disse til runde boller, som kjevles til flate sirkler med en diameter på 10-12 cm. De ble cirka 0,3-0,4 cm.
  • Legg polarbrødene over på bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i 45 minutter. Prikk brødene med spisepinner, skaftet på et bestikk eller lignende.
  • Polarbrødene stekes midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, litt avhengig av tykkelse og stekeovn.
  • Avkjøles på rist under et klede. Frys ned polarbrødene så snart de er avkjølte og ta opp et ønsket antall brød rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*