• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. oktober 2020

Pølsegrateng

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pølsegrateng

Pølsegrateng er en middagsfavoritt hos både store og små, og er også svært enkel å lage. Pølser, makaroni, hvitsaus og  grønnsaker blandes sammen i en ildfastform. Ha over revet ost, og sett gratengen i forvarmet ovn. Så enkelt kan det gjøres!

Denne pølesgratengen går kanskje ikke inn i rekken av de sunneste hverdagsmiddagene, og faktisk så ble dette en helgemiddag for vår del. Bruk gjerne bruke enda flere grønnsaker enn det jeg har oppgitt, og server en grønn salat til om du ønsker. Har du stangselleri, tomat eller gulrot liggende i kjøleskapet? Dette er ypperlige ingredienser i middagsretter som denne.

Skal du lage middag til små barn? Pass på mengden chili 🙂

Pølsegrateng med makaroni

Glad i formretter? Da vil du kanskje også like:

  • Spagettigrateng med spicy pølser
  • Torsk i form
  • Pastaform med skinke

Håper det smaker

Pølsegrateng

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. oktober 2020
  • 4-6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Pølse og makaronigrateng
Ingredienser
  • 500 gram smakfulle pølser
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 stk paprika
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • Ev. friske urter
  • 100 gram fullkorn makaroni
  • 150 gram revet ost
  • Hvit saus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Kok makaronien etter anvisningen på pakken. I mellomtiden går du i gang med hvitsausen.
Steg 3
Smelt smør i en kasserolle. Ha i hvetemel og visp godt. Dra kasserollen av varmen, spe i litt av melken mens du visper kontinuerlig. Når du har vispet ut alle klumpene sper du i mer melk. Fortsett slik til du har spedd i all melken. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp sausen. La koke i 3-5 minutter, før du krydrer med muskatnøtt, salt og pepper. Sausen bør ikke være for tykk.
Steg 4
Skjær pølsene opp i skiver, finhakk hvitløk og chili (fjern frøene), del paprika og rødløk opp i terninger og vårløken opp i skiver.
Steg 5
Stek pølsebitene kjapt i litt olje i en gryte. Når pølsebitene begynner å få farge tilsetter du oppskåret hvitløk, chili, paprika og rødløk. Surr videre i et par minutter og dra gryten av varmen.
Steg 6
Ha den ferdigkokte makaronien over i et dørslag. Bland den så sammen med pølseblandingen, hvitsaus, oppskåret vårløk og litt friske urter (f.eks. en håndfull basilikum).
Steg 7
Ha så alt sammen over i en passe stor ildfastform og strø over revet hvitost.
Steg 8
Sett pølsegratengen i ovnen, og la den steke i cirka 15-20 minutter til osten begynner å bli gyllen.

Stikkord

  • grateng
  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kjøttpudding
Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré
5. januar 2021
0 kommentarer

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
40delinger