Pølsegrateng

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Pølsegrateng

Pølsegrateng er en middagsfavoritt hos både store og små, og er også svært enkel å lage. Pølser, makaroni, hvitsaus og  grønnsaker blandes sammen i en ildfastform. Ha over revet ost, og sett gratengen i forvarmet ovn. Så enkelt kan det gjøres!

Denne pølsegratengen har på kort tid blitt til en favoritt blant flere av mine følgere, og jeg får stadig positive tilbekemeldinger på oppskriften, både på bloggen og i sosiale medier.

Bruk gjerne bruke enda flere grønnsaker enn det jeg har oppgitt, og server en grønn salat til om du ønsker. Har du stangselleri, tomat eller gulrot liggende i kjøleskapet? Dette er ypperlige ingredienser i middagsretter som denne.

Glad i formretter? Da vil du kanskje også like:

Håper det smaker

Pølsegrateng

4 fra 23 vurderinger
Type rett Hverdagsmat, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram smakfulle pølser

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 stk paprika

  • 1 stk rødløk

  • 2 stk vårløk

  • Ev. friske urter

  • 100 gram fullkorn makaroni

  • 150 gram revet ost

  • Hvit saus
  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl melk

  • 1/4 ts muskatnøtt

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kok makaronien etter anvisningen på pakken. I mellomtiden går du i gang med hvitsausen.
  • Smelt smør i en kasserolle. Ha i hvetemel og visp godt. Dra kasserollen av varmen, spe i litt av melken mens du visper kontinuerlig. Når du har vispet ut alle klumpene sper du i mer melk. Fortsett slik til du har spedd i all melken. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp sausen. La koke i 3-5 minutter, før du krydrer med muskatnøtt, salt og pepper. Sausen bør ikke være for tykk.
  • Skjær pølsene opp i skiver, finhakk hvitløk og chili (fjern frøene), del paprika og rødløk opp i terninger og vårløken opp i skiver.
  • Stek pølsebitene kjapt i litt olje i en gryte. Når pølsebitene begynner å få farge tilsetter du oppskåret hvitløk, chili, paprika og rødløk. Surr videre i et par minutter og dra gryten av varmen.
  • Ha den ferdigkokte makaronien over i et dørslag. Bland den så sammen med pølseblandingen, hvitsaus, oppskåret vårløk og litt friske urter (f.eks. en håndfull basilikum).
  • Ha så alt sammen over i en passe stor ildfastform og strø over revet hvitost.
  • Sett pølsegratengen i ovnen, og la den steke i cirka 15-20 minutter til osten begynner å bli gyllen.

Notater

  • Skal du lage middag til små barn? Pass på mengden chili 🙂

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Må være beste pølseretten jeg noen gang har smakt.

  2. Karl Martin Pedersen Brendemo

    Nydelig pølse grateng 👍 Fruen likte den så godt hu ga meg en 6. Det skjer bare en gang i året 😊

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*