
Pølsegrateng er en middagsfavoritt hos både store og små, og er også svært enkel å lage. Pølser, makaroni, hvitsaus og grønnsaker blandes sammen i en ildfastform. Ha over revet ost, og sett gratengen i forvarmet ovn. Så enkelt kan det gjøres!
Denne pølsegratengen har på kort tid blitt til en favoritt blant flere av mine følgere, og jeg får stadig positive tilbakemeldinger på oppskriften. Det var en selvfølge at jeg måtte ta med denne oppskriften da jeg gav ut kokeboken Mat du blir glad av, dog en litt forbedret variant av denne.
Bruk gjerne bruke enda flere grønnsaker enn det jeg har oppgitt, og server en grønn salat til om du ønsker. Har du stangselleri, tomat eller gulrot liggende i kjøleskapet? Dette er ypperlige ingredienser i middagsretter som denne.
Glad i formretter? Da vil du kanskje også like:
Håper det smaker!

Må være beste pølseretten jeg noen gang har smakt.
Nydelig pølse grateng 👍 Fruen likte den så godt hu ga meg en 6. Det skjer bare en gang i året 😊
Skal det bare være 100 gram makaroni. Ser på alle andre oppskrifter at det skal være typ 4-500 gram pasta på 4 posjoner.
Hei
100 gram makaroni er riktig i denne oppskriften, men det er ikke noe i veien for å tilsette mer om du ønsker 🙂
Takk. Ja det var helt fin mengde med 100 gram.
Så bra 🙂 Håper det smakte!
Veldig. Perfekt rett for en kresen familie (unger)..(måtte droppe løk/parika) men veldig god og formen ble skrapet tom, må lage mer neste gang 🙂
Så bra, det gleder en matblogger å høre 🙂
Helt fantastisk god grateng, ble helt sjokkert, jeg, over at så enkle ingredienser kunne danne noe så smakfullt!!! Super oppskrift!!!
Ikke egg i sausen? Synes gratengen ble kjempegod, men sausen ble litt tynn og klissete.
Heisann
Nei, jeg har ikke pleid å bruke egg i denne oppskriften. Sannsynligvis lager jeg sausen litt tykkere enn hva du hadde, og opplevde derfor ikke det problemet. Bra den var god på smak da 🙂
Hvilken pølse anbefaler du ? Vanlig kjøttpølse er det jo ikke så mye smak i.
Jeg har brukt litt forskjellig, og kommer litt an på om jeg skal servere til barn eller ikke. Jens Eide og Jakobs utvalgte er jo ikke feil, kanskje med en variant med chili eller fennikel. Salsiccia er jo også veldig godt da 🙂 Og bruk gjerne rå pølser om du kommer over.
Veldig godt😋 Mannen min og jeg har nå spist dette i 2 dager og er enige om at dette skal vi ha flere ganger👍 Takk for oppskriften😊
Så bra å høre 🙂 Takk for tilbakemelding 🙂