• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. august 2018

Pølsegryte med fløte og tomatpure

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lettvint pølsegryte

I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten mye hokus pokus, og var sånn jeg husker pølsegryten jeg vokste opp med hjemme. Jeg skal på ingen promotere dette som sunn hverdagsmat, men jeg har gjort noen små justeringer; dvs brukt magre pølser, blandet inn litt spinat i pølsegryten og serverte den sammen med grønnsakspasta. En enkel hverdagsmiddag som sannsynligvis faller godt i smak hos de små, og som er serveringsklar på 15-20 minutter.

Du må gjerne tilsette enda flere grønnsaker i pølsegryten for en sunnere variant. Paprika, tomat, gulrot og bønner tror jeg blant annet vil egne seg godt i denne gryten, men her er det en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Er du på utkikk etter en mer spennende pølsegryte kan jeg anbefale å ta en titt på denne pølsegryten med potetmos og denne oppskriften på one pot pasta med pølser.

Pølsegryte med fløte og tomatpure

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. august 2018
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Lettvint pølsegryte
Ingredienser
  • 500 gram pølser
  • 1 løk
  • 3 ss tomatpurè
  • 1,5 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 ss hvetemel
  • 1/4 ts kajennepepper (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • 1 stor neve spinat
  • Tilbehør
  • Grønnsakspasta
Slik gjør du det
Steg 1
Rensk og kutt opp løken i smått, og surr den noen minutter i en gryte i litt olje. Ha i pølse oppskåret i biter når løken begynner å bli blank og myk.
Steg 2
Tilsett noen spiseskjeer med tomatpuré og la det surre i et par minutter.
Steg 3
Visp ut en halv spiseskje hvetemel i melk og ha det i gryten sammen med matfløte. Kok opp under omrøring og la småputre i cirka 5 minutter. Smak til med kajennepepper (kan sløyfes), salt og pepper.
Steg 4
Lag fersk pasta etter anvisning på pakken.
Steg 5
Grovhakk vasket spinat, og ha den i pølsegryten rett før servering.

Server pølsegryten med fersk grønnsakspasta. Håper det smaker!

Stikkord

  • gryterett
  • pølsegryte

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Veganske frokostpannekaker
Enkel fiskesuppe med torsk

Relaterte innlegg

Hvit pizza med spekeskinke
6. mars 2021

Hvit pizza med spekeskinke

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
25delinger