Pølsegryte med fløte og tomatpure

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Lettvint pølsegryte

I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten mye hokus pokus, og var sånn jeg husker pølsegryten jeg vokste opp med hjemme. Jeg skal på ingen promotere dette som sunn hverdagsmat, men jeg har gjort noen små justeringer; dvs brukt magre pølser, blandet inn litt spinat i pølsegryten og serverte den sammen med grønnsakspasta. En enkel hverdagsmiddag som sannsynligvis faller godt i smak hos de små, og som er serveringsklar på 15-20 minutter.

Du må gjerne tilsette enda flere grønnsaker i pølsegryten for en sunnere variant. Paprika, tomat, gulrot og bønner tror jeg blant annet vil egne seg godt i denne gryten, men her er det en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Er du på utkikk etter en mer spennende pølsegryte kan jeg anbefale å ta en titt på denne pølsegryten med potetmos og denne oppskriften på one pot pasta med pølser.

Pølsegryte med fløte og tomatpuré

4 fra 19 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 pølser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 ss 3 tomatpurè

  • 1,5 dl 1,5 melk

  • 2 dl 2 matfløte

  • 1/2 ss 1/2 hvetemel

  • 1/4 ts 1/4 kajennepepper (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • 1 neve 1 spinat

  • Tilbehør
  • Grønnsakspasta eller annen pasta

Fremgangsmåte

  • Rensk og kutt opp løken i smått, og surr den noen minutter i en gryte i litt olje. Ha i pølse oppskåret i biter når løken begynner å bli blank og myk.
  • Tilsett noen spiseskjeer med tomatpuré og la det surre i et par minutter.
  • Visp ut en halv spiseskje hvetemel i melk og ha det i gryten sammen med matfløte. Kok opp under omrøring og la småputre i cirka 5 minutter. Smak til med kajennepepper (kan sløyfes), salt og pepper.
  • Lag fersk pasta etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk vasket spinat, og ha den i pølsegryten rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*