I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten mye hokus pokus, og var sånn jeg husker pølsegryten jeg vokste opp med hjemme. Jeg skal på ingen promotere dette som sunn hverdagsmat, men jeg har gjort noen små justeringer; dvs brukt magre pølser, blandet inn litt spinat i pølsegryten og serverte den sammen med grønnsakspasta. En enkel hverdagsmiddag som sannsynligvis faller godt i smak hos de små, og som er serveringsklar på 15-20 minutter.
Du må gjerne tilsette enda flere grønnsaker i pølsegryten for en sunnere variant. Paprika, tomat, gulrot og bønner tror jeg blant annet vil egne seg godt i denne gryten, men her er det en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Er du på utkikk etter en mer spennende pølsegryte kan jeg anbefale å ta en titt på denne pølsegryten med potetmos og denne oppskriften på one pot pasta med pølser.