I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten mye hokus pokus, og var sånn jeg husker pølsegryten jeg vokste opp med hjemme. Jeg skal på ingen promotere dette som sunn hverdagsmat, men jeg har gjort noen små justeringer; dvs brukt magre pølser, blandet inn litt spinat i pølsegryten og serverte den sammen med grønnsakspasta. En enkel hverdagsmiddag som sannsynligvis faller godt i smak hos de små, og som er serveringsklar på 15-20 minutter.
Du må gjerne tilsette enda flere grønnsaker i pølsegryten for en sunnere variant. Paprika, tomat, gulrot og bønner tror jeg blant annet vil egne seg godt i denne gryten, men her er det en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Er du på utkikk etter en mer spennende pølsegryte kan jeg anbefale å ta en titt på denne pølsegryten med potetmos og denne oppskriften på one pot pasta med pølser.
Pølsegryte med fløte og tomatpure
- 28. august 2018
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram pølser
- 1 løk
- 3 ss tomatpurè
- 1,5 dl melk
- 2 dl matfløte
- 1/2 ss hvetemel
- 1/4 ts kajennepepper (valgfritt)
- Salt og pepper
- 1 stor neve spinat
- Tilbehør
- Grønnsakspasta
Slik gjør du det
- Steg 1
- Rensk og kutt opp løken i smått, og surr den noen minutter i en gryte i litt olje. Ha i pølse oppskåret i biter når løken begynner å bli blank og myk.
- Steg 2
- Tilsett noen spiseskjeer med tomatpuré og la det surre i et par minutter.
- Steg 3
- Visp ut en halv spiseskje hvetemel i melk og ha det i gryten sammen med matfløte. Kok opp under omrøring og la småputre i cirka 5 minutter. Smak til med kajennepepper (kan sløyfes), salt og pepper.
- Steg 4
- Lag fersk pasta etter anvisning på pakken.
- Steg 5
- Grovhakk vasket spinat, og ha den i pølsegryten rett før servering.
Server pølsegryten med fersk grønnsakspasta. Håper det smaker!