Pølsegryte med pasta og bønner

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Pølsegryte med pasta

Pølsemiddager har fått en slags renessanse her hos oss det siste halve året. Fra å aldri spise pølse så har jeg det siste halve året laget flere middager hvor pølser har vært en sentral ingrediens. Mye skyldes det nok at jeg har funnet ut at det finnes så mange gode, kjøttfulle og smakfulle pølser man får kjøpt i butikken i dag, at jeg har greid å legge til side assosiasjonene til den tradisjonelle middagspølsen og grillpølsen som jeg ikke har så mye til overs for.

Denne gangen har jeg laget en enkel og god pølsegryte med pasta og bønner. Til gryten kjøpte jeg en type som heter Merguez, som er en nord-afrikansk og krydret pølse  som jeg kjøpte hos i Mathallen. Fantastisk god og nydelig i pastagryter som denne.

Tips! Jeg var litt snar med å blande inn pastaen i gryten, så det ble litt mos. Derfor har jeg endret litt i oppskriften, slik at dette er noe av det siste som gjøres.

Håper det smaker!

Pølsegryte med pasta og bønner

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 200 200 pastarør/-skruer

  • 500 gram 500 kjøttpølser (gjerne med litt smak)

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 3 fedd hvitløk

  • 2 stilk 2 stangselleri

  • 5 stk 5 sjampinjonger

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 3 dl 3 vann

  • 1 terning 1 grønnsaksbuljong

  • 1/2 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • 2 2 never spinat

  • Cirka 15 blader basilikum

  • 1 1 boks kidneybønner

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok pasta i lettsaltet vann til den er al dente (følg pakkens fremgangsmåte). Ha pastaen over i et dørslag så snart den er ferdigkokt og la stå til resten av gryten er klar.
  • Mens pastaen koker går du videre med å kutte løk, hvitløk, stangselleri og sopp i smått. Surr de i litt olje i en gryte på medium varme til løken er blank og myk. Skjær pølsene i passe store biter og ha de i gryten med resten. La surre et par minutter.
  • Tilsett en boks med hakkede tomater, vann, buljong og røkt paprikakrydder. La gryten koke i 5 minutter.
  • Ha i grovhakket basilikum, spinat og kidneybønner. Når spinaten begynner å falle sammen vender du inn pastaen i gryten. Gi gryten noen minutter på varmen til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Hege Eide Skogen

    Disse oppskriftene må bare prøves hilsen dame med medfødt ledd sykdom det ser virkelig godt ut jeg liker å lage mat

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*