• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. januar 2018

Pølsegryte med pasta og bønner

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pølsegryte med pasta

Pølsemiddager har fått en slags renessanse her hos oss det siste halve året. Fra å aldri spise pølse så har jeg det siste halve året laget flere middager hvor pølser har vært en sentral ingrediens. Mye skyldes det nok at jeg har funnet ut at det finnes så mange gode, kjøttfulle og smakfulle pølser man får kjøpt i butikken i dag, at jeg har greid å legge til side assosiasjonene til den tradisjonelle middagspølsen og grillpølsen som jeg ikke har så mye til overs for.

Denne gangen har jeg laget en enkel og god pølsegryte med pasta og bønner. Til gryten kjøpte jeg en type som heter Merguez, som er en nord-afrikansk og krydret pølse  som jeg kjøpte hos i Mathallen. Fantastisk god og nydelig i pastagryter som denne.

Tips! Jeg var litt snar med å blande inn pastaen i gryten, så det ble litt mos. Derfor har jeg endret litt i oppskriften, slik at dette er noe av det siste som gjøres.

Pølsegryte med pasta og bønner

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. januar 2018
  • 4-6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Pølsegryte med linser
Ingredienser
  • 200 pastarør/-skruer
  • 500 gram kjøttpølser (gjerne med litt smak)
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stangselleri
  • 5 sjampinjonger
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts røkt paprikakrydder
  • 2 never spinat
  • Cirka 15 blader basilikum
  • 1 boks kidneybønner
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Kok pasta i lettsaltet vann til den er al dente (følg pakkens fremgangsmåte). Ha pastaen over i et dørslag så snart den er ferdigkokt og la stå til resten av gryten er klar.
Steg 2
Mens pastaen koker går du videre med å kutte løk, hvitløk, stangselleri og sopp i smått. Surr de i litt olje i en gryte på medium varme til løken er blank og myk. Skjær pølsene i passe store biter og ha de i gryten med resten. La surre et par minutter.
Steg 3
Tilsett en boks med hakkede tomater, vann, buljong og røkt paprikakrydder. La gryten koke i 5 minutter.
Steg 4
Ha i grovhakket basilikum, spinat og kidneybønner. Når spinaten begynner å falle sammen vender du inn pastaen i gryten. Gi gryten noen minutter på varmen til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper

Håper det smaker

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • Pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fiskegryte med chorizo
Ovnsbakt omelett med sopp, tomat og ost

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

1 comment

  • Hege Eide Skogen
    18. september 2018

    Disse oppskriftene må bare prøves hilsen dame med medfødt ledd sykdom det ser virkelig godt ut jeg liker å lage mat

    Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales