Pølsegryte med pasta og bønner

Pølsegryte med pasta

Pølsemiddager har fått en slags renessanse her hos oss det siste halve året. Fra å aldri spise pølse så har jeg det siste halve året laget flere middager hvor pølser har vært en sentral ingrediens. Mye skyldes det nok at jeg har funnet ut at det finnes så mange gode, kjøttfulle og smakfulle pølser man får kjøpt i butikken i dag, at jeg har greid å legge til side assosiasjonene til den tradisjonelle middagspølsen og grillpølsen som jeg ikke har så mye til overs for.

Denne gangen har jeg laget en enkel og god pølsegryte med pasta og bønner. Til gryten kjøpte jeg en type som heter Merguez, som er en nord-afrikansk og krydret pølse  som jeg kjøpte hos i Mathallen. Fantastisk god og nydelig i pastagryter som denne.

Tips! Jeg var litt snar med å blande inn pastaen i gryten, så det ble litt mos. Derfor har jeg endret litt i oppskriften, slik at dette er noe av det siste som gjøres.

Pølsegryte med pasta og bønner

  • 24. januar 2018
  • 4-6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Pølsegryte med linser

Ingredienser

  • 200 pastarør/-skruer
  • 500 gram kjøttpølser (gjerne med litt smak)
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stangselleri
  • 5 sjampinjonger
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts røkt paprikakrydder
  • 2 never spinat
  • Cirka 15 blader basilikum
  • 1 boks kidneybønner
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok pasta i lettsaltet vann til den er al dente (følg pakkens fremgangsmåte). Ha pastaen over i et dørslag så snart den er ferdigkokt og la stå til resten av gryten er klar.
Steg 2
Mens pastaen koker går du videre med å kutte løk, hvitløk, stangselleri og sopp i smått. Surr de i litt olje i en gryte på medium varme til løken er blank og myk. Skjær pølsene i passe store biter og ha de i gryten med resten. La surre et par minutter.
Steg 3
Tilsett en boks med hakkede tomater, vann, buljong og røkt paprikakrydder. La gryten koke i 5 minutter.
Steg 4
Ha i grovhakket basilikum, spinat og kidneybønner. Når spinaten begynner å falle sammen vender du inn pastaen i gryten. Gi gryten noen minutter på varmen til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper

Disse oppskriftene må bare prøves hilsen dame med medfødt ledd sykdom det ser virkelig godt ut jeg liker å lage mat