Pølsegryte med potetmos

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pølsegryte servert med potetmos

Jeg skal innrømme at pølser er noe jeg spiser svært sjelden, men for ikke så lenge siden tok jeg turen ned til mathallen og kjøpte noen spennende afrikanske pølser av lam. Av disse pølsene laget jeg en utrolig god pølsegryte, som jeg serverte sammen med en enkel hjemmelaget potetmos. Tror det tok rundt 30 minutter fra jeg startet til maten var serveringsklar.

Du kan gjerne bruke vanlige kjøttpølser eller middagspølser, selv om jeg helt klart anbefaler pølser med litt smak på. Det setter liksom litt spiss på retten. Kan tenke meg at en krydret italiensk pølse også hadde passet svært godt i denne retten, eks Salsiccia.

Håper det smaker!

Pølsegryte med potetmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Pølsegryte
  • 500 gram kjøttpølse

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chilipepper

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 stk grønnsaksbuljongterning

  • 1 stk paprika

  • 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • 100 gram fersk spinat

  • Potetmos
  • 6 stk mellomstore poteter

  • 1 dl melk (prøv deg frem)

  • 1/2 ss smør

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Denne pølsegryten er både enkel og kjapp å forholdsvis kjapp å lage, men det lønner seg å starte med å sette potetene på kok, siden disse trenger lengst tid på å bli ferdige. Koketiden er ca 20 minutter, men det avhenger litt av størrelse på potetene og hva slags type en bruker. Bruker jeg nypoteter eller poteter med tynt skall så pleier jeg ikke å skrelle de, men hvis jeg bruker en typisk norsk potet (Pimpernell, Beate el.) så tar jeg gjerne skallet av før jeg koker de.
  • Del så opp løk i små terninger og finhakk chili og hvitløk. Surr dette i litt olje i en gryte eller dyp gryte til løken begynner å bli myk. Tilsett oppskåret paprika og la det surre videre et par minutter.
  • Ha i én boks med hakkede tomater, grønnsaksbuljong og røkt paprikakrydder. Til forskjell fra det vanlige litt søtlige paprikakrydderet, så har røkt paprikakrydder en kraftigere og et mer spennende smaksbilde og passer svært godt i gryter.
  • Skjær pølsene i biter og ha de i gryten. La pølsegryten putre på lav varme i 10-15 minutter, mens potetene koker ferdig.
  • Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og bruk en rotmoser til å lage en luftig potetmos. Det kan være en fordel å tilsette noe av melken idet du moser potetene. Når potetene er ferdigmoste rører du inn resten av melken og en klatt smør rolig og bestemt ved hjelp av en sleiv. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering smaker du til med salt og pepper. Ha i et par store never med spinat. Bland spinaten inn i gryten, og når den begynner å falle sammen er den klar til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*