Slik lager du denne pølsegryten

  1. Denne pølsegryten er både enkel og kjapp å forholdsvis kjapp å lage, men det lønner seg å starte med å sette potetene på kok, siden disse trenger lengst tid på å bli ferdige. Koketiden er ca 20 minutter, men det avhenger litt av størrelse på potetene og hva slags type en bruker. Bruker jeg nypoteter eller poteter med tynt skall så pleier jeg ikke å skrelle de, men hvis jeg bruker en typisk norsk potet (Pimpernell, Beate el.) så tar jeg gjerne skallet av før jeg koker de.
  2. Del så opp løk i små terninger og finhakk chili og hvitløk. Surr dette i litt olje i en gryte eller dyp gryte til løken begynner å bli myk. Tilsett oppskåret paprika og la det surre videre et par minutter.
  3. Ha i én boks med hakkede tomater, grønnsaksbuljong og røkt paprikakrydder. Til forskjell fra det vanlige litt søtlige paprikakrydderet, så har røkt paprikakrydder en kraftigere og et mer spennende smaksbilde og passer svært godt i gryter.
  4. Skjær pølsene i biter og ha de i gryten. La pølsegryten putre på lav varme i 10-15 minutter, mens potetene koker ferdig.
  5. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og bruk en rotmoser til å lage en luftig potetmos. Det kan være en fordel å tilsette noe av melken idet du moser potetene. Når potetene er ferdigmoste rører du inn resten av melken og en klatt smør rolig og bestemt ved hjelp av en sleiv. Smak til med salt og pepper.
  6. Rett før servering smaker du til med salt og pepper. Ha i et par store never med spinat. Bland spinaten inn i gryten, og når den begynner å falle sammen er den klar til servering.

Håper det smaker!

Pølsegryte med potetmos
Pølsegryte med potetmos