Pølsegryte med ris

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Pølsegryte med ris

Jeg går ikke lei av gryter hvor man kan lage alt i en og samme gryte, og man slipper mye oppvask. Denne gangen har jeg laget “one pot”-pølsegryte med ris, en enkel og smakfull alt-i-ett gryte. Vær ikke redd for å eksperimentere med andre grønnsaker dersom du har det liggende nederst i grønnsaksskuffen. Når det gjelder pølse så synes jeg det er godt med en kjøttfull pølse med mye smak og krydre. Da får du mye smak fra pølsen og behøver ikke å krydre selve gryten så mye for å frem smaken. Bruker du en enklere middagspølse kan du gjerne tilsette litt chili eller kajennepepper for litt mer smak, avhengig av hva dere foretrekker.

Glad i one-pot gryter du også? Se også:

Håper du ble inspirert til å forsøke denne pølsegryten med ris!

One-pot pølsegryte med ris

2 fra 4 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram pølser

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpuré

  • 4 dl utblandet buljong eller kraft

  • 1,5 dl ris

  • 1 stk brokkoli

  • Salt og pepper

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Skjær pølsen opp i skiver. Kutt deretter løk opp i smått og finhakk hvitløken.
  • Stek pølsebitene kjapt i en klunk olje i en varm gryte. Tilsett oppkuttet løk og hvitløk, og skru ned varmen litt. La løken surre sammen med pølsene til den er blank og myk.
  • Tilsett en spiseskje tomatpuré og la den frese videre et lite minutt, før du har i hermetiske tomater og utblandet kjøttbuljong/-kraft. Hold gjerne igjen en liten desiliter av væsken, som heller kan tilsettes dersom gryten blir for tykk. Kok opp og tilsett så risen.
  • La pølsegryten koke på lav varme i 10-15 minutter, under lokk. Rør en gang iblant, slik at det ikke brenner seg.
  • Når risen er nesten helt ferdigkokt tilsettes brokkoli oppskåret i små buketter. Rør inn i gryten, og kok den videre i cirka 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk basilikum rett før servering. Håper denne pølsegryten med ris faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*