Pølselapskaus

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pølselapskaus

Tidligere denne uken bestemte jeg meg for å lage pølselapskaus. Samboeren har vært på reise og da er lysten til å lage mat nærmest fraværende. Det er enkelt å tenke på lapskaus som litt traust, men hver eneste gang jeg lager det blir jeg overrasket hvor godt lapskaus er. Og ikke minst lettvint.

For å gjøre det ekstra enkelt kjøpte jeg det som heter lapskausblanding. Da er det bare å la grønnsakene koke i buljong til de begynner å gå i oppløsning, for så å ha i pølsene. Lapskausblanding finner du i frysedisken og består av ferdig oppkuttede grønnsaker (eks potet, gulrot, purreløk og sellerirot). Så lettvint, og ikke minst veldig billig. Jeg kjøpte 2 poser (á 800 gram) av billigste sort på Rema 1000 til 24,30 kroner per pose. I tillegg kjøpte jeg noen gode pølser med høy andel kjøtt, men her er det bare å velge sin favoritt. Dette ble totalt 6 porsjoner med deilig lapskaus – snakk om budsjettmiddag som kan nytes med god samvittighet. Pølser er jo ikke det vi skal spise mest av, men tenker jo at sammen med så mye grønnsaker så går det fint.

Jeg laget som nevnt en ekstra stor porsjon med pølselapskaus, i tro om at jeg skulle fryse ned restene. Realiteten ble derimot at jeg har spist lapskaus 3 dager på rad, og hadde gjerne spist det nok en middag om det ikke hadde vært for at siste rest forsvant i går. Til uken har jeg noen dager alene igjen, så da er det en viss fare for at det blir en ny runde lapskaus. Kjøper nok fortsatt lapskausblandingen, men kanskje jeg lager en variant med karbonadedeig og chorizo.

Banner - Mat du blir glad av

Pølselapskaus

4.8 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1600 gram frossen lapskausblanding

  • 7 dl kjøttkraft eller utblandet buljong

  • 500 gram pølser (gjerne med høy andel kjøtt)

  • Eventuelt salt og pepper

  • Frisk persille (valgfritt)

  • Til servering
  • Brød eller flatbrød

  • Smør

  • Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Ha frossen lapskausblandingen i en stor gryte og hell på kjøttkraft/-buljong. La grønnsakene koke til de er møre og begynner å gå i stykker.
  • Skjær pølsene i skiver. Om du vil ha litt ekstra god smak på pølsene steker du pølsebitene kjapt i en varm stekepanne, til dem får en fin stekeskorpe.
  • Rør i lapskausen til du har en passe grøtete konsistens. Noen liger den litt grøtete, andre at det er hele biter grønnsaker. Ha i pølsebitene og smak eventuelt til med salt og pepper. Dryss over finhakker persille
  • Server pølselapskaus med brød eller flatbrød med smør og tyttebær.

Notater

  • Glutenfri ved å velge glutenfrie pølser og glutenfritt brød som tilbehør. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*