Pølser i pinnebrød

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pinnebrød med pølse

Med kaldt og fint vær over en lengre periode, så tenkte jeg forrige helg at det ville være koselig å nyte lunsjen utendørs. I den anledning laget jeg pinnebrød som jeg surret rundt noen krydrete pølser, og stekte på bålet. I dag deler jeg med andre ord oppskriften på pølser i pinnebrød. Du kan så klart også lage pinnebrødene uten pølse involvert, bare surr deigen rundt pinnen istedenfor, og stek den rett på bålet.

Deigen kan helt fint lages på forhånd, og pakkes inn i plastpose og tas med i tursekken (kanskje sammen med litt varm sjokolade, en appelsin og kvikklunj for en helnorsk turopplevelse).

Lykke til!

Pinnebrød (med pølser)

0 fra 0 vurderinger
Type rett: LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid (vil variere)

10

minutter

Ingredienser

  • 6 stk pølser

  • Pinnebrød
  • 1 dl fullkornsmel eller sammalt hvete

  • 3 dl hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts sukker

  • 2 ts bakepulver

  • 3 ss margarin eller smør

  • 1,5 dl vann (omentrent)

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og avkjøl noen minutter.
  • Bland sammen mel, salt sukker og bakepulver i en bolle. Bland i smeltet smør og vann og kna deigen sammen i noen minutter til du har en smidig og lett klissete deig. Hold igjen litt av vannet til å begynne med, og spe på med mer ved behov.
  • Dekk til deigen med plast, eller legg et lokk over bollen. La deigen stå i 10-15 minutter mens du fyrer opp bålet.
  • Tre pølsene på grillpinner (på langs). Del deigen opp i emner, og rull den til lange tynne pølser som tvinnes rundt pølsene.
  • Stek pinnebrødene over bålet. Vær tålmodig og hold de gjerne over glørne istedenfor flammene, for å unngå at de blir brente. Snu de forholdsvis ofte. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*