• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. februar 2021

Pølser i pinnebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pinnebrød med pølse

Med kaldt og fint vær over en lengre periode, så tenkte jeg forrige helg at det ville være koselig å nyte lunsjen utendørs. I den anledning laget jeg pinnebrød som jeg surret rundt noen krydrete pølser, og stekte på bålet. I dag deler jeg med andre ord oppskriften på pølser i pinnebrød. Du kan så klart også lage pinnebrødene uten pølse involvert, bare surr deigen rundt pinnen istedenfor, og stek den rett på bålet.

Deigen kan helt fint lages på forhånd, og pakkes inn i plastpose og tas med i tursekken (kanskje sammen med litt varm sjokolade, en appelsin og kvikklunj for en helnorsk turopplevelse).

  • Se også oppskrift på varm mørk sjokolade

Lykke til!

Pinnebrød (med pølser)

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. februar 2021
  • 6-8 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Pinnebrød
Ingredienser
  • 6 pølser, etter ønsker
  • Pinnebrød
  • 1 dl fullkornsmel eller sammalt hvete
  • 3 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss margarin eller smør
  • 1,5-2 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Smelt smøret og avkjøl noen minutter.
Steg 2
Bland sammen mel, salt sukker og bakepulver i en bolle. Bland i smeltet smør og vann og kna deigen sammen i noen minutter til du har en smidig og lett klissete deig. Hold igjen litt av vannet til å begynne med, og spe på med mer ved behov.
Steg 3
Dekk til deigen med plast, eller legg et lokk over bollen. La deigen stå i 10-15 minutter mens du fyrer opp bålet.
Steg 4
Tre pølsene på grillpinner (på langs). Del deigen opp i emner, og rull den til lange tynne pølser som tvinnes rundt pølsene.
Steg 5
Stek pinnebrødene over bålet. Vær tålmodig og hold de gjerne over glørne istedenfor flammene, for å unngå at de blir brente. Snu de forholdsvis ofte. Håper det smaker!

Stikkord

  • grillspyd
  • på tur

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fiskekaker av torsk og hyse
Biff med pastinakkpuré og rødvinssaus

Relaterte innlegg

Tacoburger
20. juni 2020

Tacoburger

Grillet tunfisk med mangosalsa
14. april 2020

Grillet tunfisk med mangosalsa

Grillspyd med marinert steinbit
8. august 2019

Grillspyd med marinert steinbit

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales