Pølsesalat

Lages på: 20 minutter Nivå:
Pølsesalat

Pølsesalat! Er du ikke så glad i pølse med brød, eller synes det er vanskelig å få i seg nok frukt og grønt når du spiser pølser? Da kan pølsesalat være tingen for deg! Lett å lage og lett å like, selv for en som ikke er så glad i pølse med brød.

salat med pølse'

For å gjøre litt ekstra ut av salaten så tok jeg meg bryet med å lage karamellisert løk, som jeg blandet i salaten. Dette gjør salaten litt mer spennende og løfter hele smaksopplevelsen etter min mening. Karamellisert løk er undervurdert, og har rett og slett en gjenganger på menyen vår denne forsommeren.

Skal du på tur så kan du også blandet ferdig salaten i en bolle. Ha den karamelliserte løken for seg selv, og stek pølsene før de has i salaten.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne ny salatvarianten.

Pølsesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 400 gram pølser

  • 1/2 stk ananas

  • 1 pose bladsalatmix

  • 10 stk cherrytomater

  • Potetsalat eller rømme

  • Fersk mynte

  • Karamellisert løk
  • 2 stk gul løk

  • 2 ss olje

  • 1 ss smør

  • 3 ss balsamicoeddik

  • 2 ss worcestersaus

  • 2 ts sukker

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Start med å lage den karamelliserte løken. Skjær løken i ringer/skiver, cirka 0,5-1 cm tykke. Stek løken på medium høy varme i olje og smør, til den er myk og har fått fin farge. Beregn 5-10 minutter steketid.
  • Tilsett worcestersaus og balsamicoeddik. Strø så over sukker, som vil sette fart på karamelliseringen. Fortsett å steke løken på medium varme, til løken er gyllen og godt karamellisert. Rør underveis slik at det ikke brenner seg. Dette tar 10-15 minutter. Smak til slutt med salt.
  • Mens løken steker har du tid til å gjøre klar resten. Skyll og kutt opp salat, tomater og ananas. Jeg stekte også ananasen litt i pannen. Dette gir en søtere og ikke like syrlig smak på ananasen, men er strengt talt ikke nødvendig. Tilbered den slik du liker ananasen best. Bland salaten i en bolle, sammen med fersk mynte.
  • Del pølsen opp i biter og stek den kjapt i en panne til den er gjennomvarm og har fått en fin stekeskorpe. Bland pølsebitene sammen med resten av salaten.
  • Når den karamelliserte løken er klar så blander du den inn i salaten. Server salaten med potetsalat eller rømme og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*