Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos

Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos

Selv om jeg fokuserer på mye sunn og god mat i hverdagene, og spesielt opptatt av å bruke rene råvarer, så bestemte jeg meg her om dagen for å lage pølsestroganoff med potet-  og blomkålmos. Samboeren lurte på hva som fikk meg til å lage pølsegryte av alle ting, og skal innrømme at dette er vel stort sett den eneste pølseretten jeg virkelig liker og bringer frem gode barnsomsminner.

Pølsestroganoff er kanskje ikke det man forbinder med sunn mat, men som vanlig har jeg underveis gjort noen gode valg.

  • Bruker mager kjøttpølse som bare inneholder 9% fett.
  • Olje istedenfor smør i gryten
  • Valgte matfløte istedenfor kremfløte eller rømme/creme fraiche som noen bruker.
  • Laget en sunnere variant av potetmosen, dvs med blomkål.

Håper det smaker!

Sunnere pølsestroganoff

Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos

Ingredienser

  • Pølsestroganoff
  • 450 gram magre middagspølser
  • 1/2 purreløk
  • 2-3 ss tomatpurè
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper
  • Potet- og blomkålmos
  • 3-4 poteter
  • 1 liten blomkål
  • 1/2 dl matfløte
  • Salt og pepper
  • Finhakket gressløk

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med potet og blomkålmosen, det er den som tar lengst tid. Kok potetene i lettsaltet vann i ca 20-25 minutter, avhengige av type. Når det er ca 8 minutter igjen av koketiden har du oppi buketter av blomkål.
Steg 2
Mens grønnsakene koker surrer du purreløk og middagspølse i litt olje i en varm gryte. Tilsett tomatpuré og surr videre et lite minutt før du tilsetter vann.
Steg 3
La koke 5-10 minutter, tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Husk at matfløte vil sprekke dersom du koker den for hardt, har derfor den opp til sist. Hvis gryten er for tynnflytende kan lage jevning av hvetemel og vann. Visp 1 ss med ca 0,5 dl vann/melk til en klumpefri blanding. Spe forsiktig inn i gryten under omrøring, og la småkoke et par minutter.
Steg 4
Hell vannet av potetene og blomkålen, og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré/mos. Ha oppi matfløte, gressløk, salt og pepper, og rør det sammen med en sleiv.