Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos

Selv om jeg fokuserer på mye sunn og god mat i hverdagene, og spesielt opptatt av å bruke rene råvarer, så bestemte jeg meg her om dagen for å lage pølsestroganoff med potet-  og blomkålmos. Samboeren lurte på hva som fikk meg til å lage pølsegryte av alle ting, og skal innrømme at dette er vel stort sett den eneste pølseretten jeg virkelig liker og bringer frem gode barnsomsminner.

Pølsestroganoff er kanskje ikke det man forbinder med sunn mat, men som vanlig har jeg underveis gjort noen gode valg.

  • Bruker mager kjøttpølse som bare inneholder 9% fett.
  • Olje istedenfor smør i gryten
  • Valgte matfløte istedenfor kremfløte eller rømme/creme fraiche som noen bruker.
  • Laget en sunnere variant av potetmosen, dvs med blomkål.

Håper det smaker!

Sunnere pølsestroganoff

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • Pølsestroganoff
  • 450 gram magre middagspølser

  • 1/2 stk purreløk

  • 3 ss tomatpurè

  • 2,5 dl matfløte

  • 1 dl vann

  • 1 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • Potet- og blomkålmos
  • 3 stk store poteter

  • 1 stk liten blomkål

  • 1/2 dl matfløte

  • Salt og pepper

  • Finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  • Start med potet og blomkålmosen, det er den som tar lengst tid. Kok potetene i usaltet vann i cirka 20 minutter, avhengige av type. Når det er rundt 10 minutter igjen av koketiden har du oppi buketter av blomkål.
  • Mens grønnsakene koker surrer du purreløk og middagspølse i litt olje i en varm gryte. Tilsett tomatpuré og surr videre et lite minutt.
  • Visp ut hvetemel i kaldt vann, som has i gryten sammen med matfløte. La gryten koke på lav varme i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. Husk at matfløte vil sprekke dersom du koker den for hardt.
  • Hell vannet av potetene og blomkålen. Kjør blomkålen glatt med en stavmikser og bruk en rotmoser til å mose potetene. Bland potetmos og blomkålmosen sammen. Tilsett matfløte, gressløk, salt og pepper, og rør det sammen med en sleiv.
  • Server pølsestroganoffen med potet- og blomkålmosen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*