Pølsestroganoff med potetmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Pølsestroganoff

Pølsestroganoff en en kjapp og enkel middag, som kan lages under halvtimen. Denne retten faller kanskje særlig i smak hos de yngre, og er du litt kreativ må du gjerne lure inn litt ekstra grønnsaker i gryten. Litt paprika, tomater, gulrot eller linser kan jeg tenke meg hadde passet godt i denne retten.

Du må så klart ikke bruke pølser, på bloggen har jeg flere andre stroganoff-oppskrifter som:

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Pølsestroganoff

4 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pølsestroganoff
  • 450 gram 450 magre middagspølser

  • 1/2 stk 1/2 purreløk

  • 3 ss 3 tomatpurè

  • 2,5 dl 2,5 melk

  • 1 ss 1 hvetemel

  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Potet- og blomkålmos
  • 600 gram 600 poteter

  • 1 ss 1 smør

  • 1 dl 1 melk

  • Salt og pepper

  • Finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  • Start med potetmosen, det er den som tar lengst tid. Kok potetene i usaltet vann i cirka 20 minutter, avhengige av type. Om potetene har tynt skall behøver du ikke skrelle de først, da blir potetmosen mer næringsrik.
  • Mens potetene koker kutter du opp pølsen i biter og purreløken i halve ringer.Surr purreløken og middagspølsene i litt olje i en varm gryte. Tilsett tomatpuré og surr videre et lite minutt.
  • Visp ut hvetemel i litt av den kalde melken. Ha fløte, melk og melblandingen i gryten. La gryten koke på lav varme i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper.
  • Hell vannet av potetene. Bruk en rotmoser til å mose potetene. Tilsett smør, litt melk, gressløk, salt og pepper, og rør det sammen med en sleiv.
  • Server pølsestroganoffen med potetmosen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*