Ponzusaus – Perfekt til sushi og sashimi

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel

Sashimi med ponzusaus

I dag har jeg laget sashimi med hjemmelaget ponzusause. Jeg startet med å lage ponzusausen, slik at den får stå og trekke mens jeg gjør klar laksen og resten. Sashimien laget jeg ved å skjære skiver av laks som jeg danderte på et stort fat. Deretter drysset jeg bare over vårløk oppskåret i tynne skiver, litt koriander og toppet det med litt ristet sesamfrø. Du kan også finne en oppskrift på en enkel sashimi i dette innlegget.

Sashimi med ponzusaus

OBS! Husk å bruke laks som er vakuumpakket eller som har vært nedfrosset i minst ett døgn ved -18 grader.

Håper det smaker!

Ponzusaus – Perfekt til sushi og sashimi

0 fra 0 vurderinger
Type rett SausKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter

Har du kjøpt sushi eller sashimi og fått den der utrolig gode sausen som ikke helt smaker soyasaus? Da har du sikkert fått ponzusaus. Sausen har en soyasausbase, men sammen med blant annet lime og koriander så blir dette en utrolig deilig saus til sushi eller sashimi.

Ingredienser

  • Ponzusaus
  • 1/2 dl soyasaus

  • 1/2 stk lime

  • 1 ss riseddik

  • 1/2 ss honning

  • 1/2 stk rød chili

  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Ha soyasaus i en liten skål.
  • Tilsett riseddik og honning, og tilsett saften av en halv lime. Riseddik fås kjøpt i stort sett alle dagligvarebutikker, og står ofte sammen med andre ingredienser til sushi.
  • Fjern steinene fra en halv chili. Finhakk chili og koriander og ha de sammen med resten.
  • Server ponzusaus i små skåler til sashimien eller sushien, og dypp fiskebitene nedi sausen før du spiser de.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*