• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. oktober 2017

Porsjonsostekake med eple

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Porsjonsostekake med eple

Ostekake er så utrolig godt, og tror ikke at jeg er alene om å synes at ostekake er blant kakefavorittene. Denne ostekaken er av typen som ikke skal stekes og er både enkel å kjapp å lage.

En av årsakene til at jeg har byttet ut den tradisjonelle kakeformen med porsjonskake er at da slipper jeg å sitte igjen med unødvendig mye kakerester. Og kjenner jeg meg selv rett så blir det både to og tre turer til kjøleskapet så lenge jeg vet at jeg har en hel kake stående der. I tillegg ser jo slike porsjonskaker veldig innbydende ut og siden vi ventet middagsgjester så falt valget på noen romslige glass. Porsjonsostekaken ble toppet med hjemmelaget eplefyll av norske epler, og var en perfekt kombinasjon mot resten av kaken.

I oppskriften har jeg oppgitt 2 timer tilberedningstid, men av dette har jeg beregnet ca 1,5 time hviletid i kjøleskapet slik at ostekremen får satt seg.

Porsjonsostekake med eple

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. oktober 2017
  • 4 glass
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Porsjonsostekake med eple
Ingredienser
  • Bunn
  • 75 gram havrekjeks
  • 1,5 ss romtemperert smør
  • 1/4 ts kanel
  • Ostefyll
  • 1 gelatinplate
  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 gram kremost naturell
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss melis
  • 1/2 sitron (gjerne økologisk)
  • 1-2 ss vann
  • Eplefyll
  • 2 epler
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
Slik gjør du det
Steg 1
Kjør romtemperert smør, kjeks og litt kanel noen sekunder i en matmølle, til du har fått en smuldrete konsistens på kjeksen. Hvis du ikke har en matmølle (knivbollen til stavmikseren) kan du fint knuse kjeksen for hånd. Ha kjeksen i en pose og knus den med et kjevle eller tilsvarende, bland så inn smør og kanel. Nesten like enkelt som å bruke en matmølle, men mindre oppvask. Ha smulemiksen i bunnen av fire glass eller porsjonsformer, og sett de kjølig mens du lager kremen.
Steg 2
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. La den ligge til bløtlegging mens du gjør klar resten av ostefyllet.
Steg 3
Pisk myk krem av kremfløten og sett til siden. Ha kremost og melis i en bolle. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Vask den halve sitronen og bruk et zestjern eller en fin rasp til å få av det aller ytterste laget av sitronskallet (kun det gule og ikke det hvite). Ha vaniljefrø og sitronrasp sammen med kremost og melisen, og visp det sammen til en myk krem.
Steg 4
Press vannet ut av gelatinplaten og bland det godt ut med ca 1-2 ss kokende vann (varm litt vann i en kopp i mikroen eller tilsvarende). Bland den flytende gelatinblandingen inn i kremostblandingen, litt av gangen. Vend inn pisket krem helt til slutt og fordel ostekremen i glassene. Settes til avkjøling mens du lager eplefyllet.
Steg 5
Skrell eplene, fjern kjernehusene. Del eplene i terninger på ca 1 cm og ha de i en kasserolle med sukker og vann. La eplebitene koke til de er møre og du har fått en passe konsistens på mosen. Avkjøl.
Steg 6
Ha eplefyllet over ostemassen rett før servering, og dryss gjerne over bittelitt sitronrasp.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • ostekake
  • porsjonskake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter
Kyllinggryte med chorizo, tomat og paprika

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales