Porsjonsostekake med eple

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Porsjonsostekake med eple

Ostekake er så utrolig godt, og tror ikke at jeg er alene om å synes at ostekake er blant kakefavorittene. Denne ostekaken er av typen som ikke skal stekes og er både enkel å kjapp å lage.

En av årsakene til at jeg har byttet ut den tradisjonelle kakeformen med porsjonskake er at da slipper jeg å sitte igjen med unødvendig mye kakerester. Og kjenner jeg meg selv rett så blir det både to og tre turer til kjøleskapet så lenge jeg vet at jeg har en hel kake stående der. I tillegg ser jo slike porsjonskaker veldig innbydende ut og siden vi ventet middagsgjester så falt valget på noen romslige glass. Porsjonsostekaken ble toppet med hjemmelaget eplefyll av norske epler, og var en perfekt kombinasjon mot resten av kaken.

I oppskriften har jeg oppgitt 2 timer tilberedningstid, men av dette har jeg beregnet ca 1,5 time hviletid i kjøleskapet slik at ostekremen får satt seg.

Porsjonsostekake med eple

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

glass
Tilberedning

2

timer 

Ingredienser

  • Bunn
  • 75 gram havrekjeks

  • 1,5 ss romtemperert smør

  • 1/4 ts kanel

  • Ostefyll
  • 1 stk gelatinplate

  • 1,5 dl kremfløte

  • 75 gram kremost naturell

  • 1 stk vaniljestang

  • 2 ss melis

  • 1/2 stk sitron (gjerne økologisk)

  • 2 ss vann

  • Eplefyll
  • 2 stk epler

  • 2 ss sukker

  • 2 ss vann

Fremgangsmåte

  • Kjør romtemperert smør, kjeks og litt kanel noen sekunder i en matmølle, til du har fått en smuldrete konsistens på kjeksen. Hvis du ikke har en matmølle (knivbollen til stavmikseren) kan du fint knuse kjeksen for hånd. Ha kjeksen i en pose og knus den med et kjevle eller tilsvarende, bland så inn smør og kanel. Nesten like enkelt som å bruke en matmølle, men mindre oppvask. Ha smulemiksen i bunnen av fire glass eller porsjonsformer, og sett de kjølig mens du lager kremen.
  • Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. La den ligge til bløtlegging mens du gjør klar resten av ostefyllet.
  • Pisk myk krem av kremfløten og sett til siden. Ha kremost og melis i en bolle. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Vask den halve sitronen og bruk et zestjern eller en fin rasp til å få av det aller ytterste laget av sitronskallet (kun det gule og ikke det hvite). Ha vaniljefrø og sitronrasp sammen med kremost og melisen, og visp det sammen til en myk krem.
  • Press vannet ut av gelatinplaten og bland det godt ut med ca 1-2 ss kokende vann (varm litt vann i en kopp i mikroen eller tilsvarende). Bland den flytende gelatinblandingen inn i kremostblandingen, litt av gangen. Vend inn pisket krem helt til slutt og fordel ostekremen i glassene. Settes til avkjøling mens du lager eplefyllet.
  • Skrell eplene, fjern kjernehusene. Del eplene i terninger på ca 1 cm og ha de i en kasserolle med sukker og vann. La eplebitene koke til de er møre og du har fått en passe konsistens på mosen. Avkjøl.
  • Ha eplefyllet over ostemassen rett før servering, og dryss gjerne over bittelitt sitronrasp.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*